Reklama

Reklama

Chen-Chi Lin

Chen-Chi Lin

nar. 01.12.1955 (68 let)
Tchaj-wan

Biografie

Lin Chen-Chi (dále zámá i jako Lam Jan-Kei, Lam Chun Chi, Lam Ging-Kei, Lin Ching-Chi) je tchajwanská herečka. Na rodném Tchaj-wanu se živila jako modelka a natočila zde dva filmy – The Dragon Brother (1973) a Valley of the Double Dragon (1974). Později se přestěhovala do Hong Kongu, kde začala účinkovat ve filmech od vyhlášené společnosti Shaw Brothers. Díky jejím jedinečným rysům byla na filmovém plátně nezaměnitelná, proto byla často obsazována do rolí svérázných, ale zároveň tajuplných žen.

První její účinkování bylo pouze v rámci komparzu ve filmu Young Lovers on Flying Wheels (1974), nicméně v jejím druhému filmu si už zahrála hlavní úlohu po boku Huao Tsunga v dramatu Cohabitation (1975), což naplno odstartovalo její kariéru. Dále si zahrála ve filmech s kung-fu tématikou, což byl hlavní pilíř Shaw Brothers studia, např. The Spiritual Boxer (1975), Soul of the Sword (1978), The Brave Archer Part II (1978), Life Gamble (1979).

Jedny z její nejvíce ceněních rolí jsou ve fantasy muzikálu The Snake Prince (1976), kde hrála po boku Ti Lunga – jedné z největších hvězd hong kongského filmového plátna, nebo v kung-fu fantasy Battle Wizard (1977) s Dannym Lee či Heaven and Hell (1980) s Shengem Fu. Posledním filmem, který natočila v Shaw Brothers, byl Haunted Tales z roku 1980.

Po odchodu ze studia ji čekaly už jen 2 role. První z nich byla v Tsui Harkově úspěšném Dangerous Encounter - 1st Kind (1980) a Demi-Gods and Semi-Devils (1982), kterým ukončila kariéru.

V roce 1982 se vdala za Li Delina – businessmana a zakladatele řetězce s rychlým občerstvením Steak Expert v Hong Kongu, se kterým tento řetězec vede. S ním má 2 děti – starší dceru Li Yilin a syna Li Kainiana.

Lin Chen-Chi má na svém kontě 22 filmových rolí z různorodých žánrů.

Jang Lee "Modiwish" Hwang

Herečka

Reklama

Reklama