Reklama

Reklama

Antanas Skučas

Antanas Skučas

nar. 1983

Biografie

„Film zachycuje všechny možné funkce takové čarodějnice: schopnost čarovat, znalost vlastností a sběru bylin, schopnost metamorfózy, schopnost komunikovat a stýkat se s čertem, schopnost předvídat budoucnost. Cílem bylo zobrazit „vědmu“, tj. vědoucí ženu, jejíž znalosti vyvolávají v druhých strach. Kromě toho takové čarování bylo v minulosti jediným způsobem, jak něco zvědět.“

Antanas Skučas vystudoval Národní umělecké gymnázium M. K. Čiurlionise (Nacionalinė M. K. Čiurlionio menų mokykla). Později pokračoval ve studiích na Vilniuské akademii umění, kterou absolvoval v roce 2008.

RAGANA – ČÁRY ČARODĚJNICE (2008) jsou jeho diplomovou prací, jež spadá do cyklu o výše zmíněné litevské mytologii. Nás zaujala jak tematicky, tak i svým technickým provedením, jež dle autorových slov velmi dobře koresponduje s pohádkovou tajuplností.

Antanas Skučas získal v roce 2009 Stříbrného jeřába, litevské ocenění, za nejlepší animovaný film, jímž byl DENÍK DĚTSTVÍ (VAIKYSTĖS DIENORAŠTIS) (2009). Také spolupracoval na filmu svého profesora Ilji Bereznickase POČÍTAČOVÝ PIRÁT (ELEKTRONINIS PIRATAS) (2008), kde měl na starosti 3D animaci. Dále se věnuje reklamní animaci. V roce 2007 vytvořil na zakázku Litevského ministerstva obrany instalace k charitativnímu koncertu, jehož výtěžek šel na pomoc afgánským dětem.

dasha "danliofer" vanova

Režisér

Krátkometrážní
2023

Planety a roboti

2008

Ragana – čáry čarodějnice

Reklama

Reklama