Reklama

Reklama

Matěj Paulík

Matěj Paulík

nar. 06.12.2003 (20 let)
Brno, Brno, Jihomoravský kraj, Česko

Biografie

Matěj Paulík se narodil v Brně, kde žil do svých dvou let. Dětství prožil se svojí rodinou v obci Rohatec na jížní Moravě nedaleko od Hodonína. Odmala jevil velký zájem o film, a to zejména o kameru. Natočil spoustu krátkometrážních snímků, kde největší důraz dával vizuální složce filmu.

V roce 2019 zahájil studium na Střední škole uměleckomanažerské, kde začal slavit své první úspěchy. Po boku svého kamaráda a následně kolegy Martina Bartoška, který u jejich společných filmů často zastal pozici režiséra, natočil muzikálovou adaptaci básně Král duchů (2021). Ten získal hned několik ocenění na studentských filmových festivalech, kde opakovaně získával 1. místo.

S Martinem Bartoškem pak začali vystupovat pod značkou MABP film a natočili satirický snímek Hoří zvukař, himmel hergott (2021). Tento film se pak následující léto promítal s Kinematografem bratří Čadíků. Ještě tentýž rok začali dávát dohromady svůj první celovečerní film. Tím se stala adaptace stejnojmenné knihy od bratrů Strugačských – Piknik u cesty (2022). Na filmu pracovali více než rok a půl a premiéra se uskutečnila 28. 10. 2022 v Brněnském kině Art.

Následně začali pracovat na jejich následujícím filmu, který sloužil jako maturitní projekt, Bubáci pro všední den – film složen ze čtyř krátkých povídek na motivy stejnojmenné knihy Karla Michala, přičemž každá z nich byla režírována někým jiným.

Matěj Paulík se mimo tuto hranou tvorbu věnuje zejména zakázkám jako např. natáčení svateb, videoklipů, spotů, reklam atd.

Leoš "GejmiCZE" Janáček

Kameraman

Filmy
2022

Piknik u cesty (studentský film)

Krátkometrážní
2023

Blaster II: The Second Blast (amatérský film)

2021

Hoří zvukař, himmel hergott (studentský film)

 

Král duchů (studentský film)

Scenárista

Filmy
2022

Piknik u cesty (studentský film)

Krátkometrážní
2021

Hoří zvukař, himmel hergott (studentský film)

Herec

Krátkometrážní
2021

Hoří zvukař, himmel hergott (studentský film)

Reklama

Reklama