Reklama

Reklama

Lee Ryan

Lee Ryan

nar. 17.06.1983 (40 let)
Chatman, Kent, England, Velká Británie

Biografie

Lee John Broad Ryan se narodil 17.června 1938 Ghatham, Kent. Jeho rodiče se rozvedli, když mu bylo šest let a poté Lee vyrůstal s matkou Sheilou, sestrou Gemmou a babičkou. V pěti letech mu byla zjištěna dyslexie. Navštěvoval školu muzických umění a také nezávislé divadelní akademie - Silvya Young Theatre School a Italia Conti Academy of Theatre Arts. Jeho největším snem bylo stát se zpěvákem, a to se mu také podařilo ve slavné popové skupině Blue, která svým úspěchem zasáhla celou Evropu a podařilo se jim prodat 14 milionů nahrávek po celém světě.

Jako jedinému ze zmíněné klučičí kapely Blue se mu podařilo velice úspěšně i po rozpadu v roce 2005 udržet na očích veřejnosti nejen jako zpěvák ale i herec. Svou sólovou kariéru odstartoval 18.června 2005 singlem Army of Lovers. V roce 2006 následovaly další singly jako When I Think Of You, Real Love - který se stal v britské verzi filmu ICE AGE: THE MELTDOWN titulní písní. Po relativně úspěšném období Lee pokračoval singlem Reinforce Love vydání alba ale bylo pak nakonec zrušeno a stejně tak stojí otazník nad albem Confessions z důvodů nesrovnalostí s vydavatelskou firmou. Herecká kariéra, kterou započal v seriálu HOLBY CITY se rozjela thrillerem THE HEAVY kde v roce 2010 ztvárnil roli Rubina. Neméně známé bylo také jeho účinkování v HELL´S KITCHEN, ze které byl ovšem díky jistým důvodům vyhozen.

Se snoubenkou Sammanthou Millar 30. listopadu 2008 přivítali na svět chlapce jménem Rain Amethyst Ryan. Svým výrokem: "Jsem velice sentimentální a romantický, ale někdy bych si přál, aby to tak nebylo." utvrdil všechny o tom, že nesrovnalosti v manželství se Sammanthou Millar jsou pouze domyšlené a soud, který proti sobě v jisté době vedli byl zbytečný. Ve volných chvílích píše básně nebo skládá písničky. Je pořád činný jako zpěvák a se skupinou Blue připravuje očekávaný comeback na hudební scénu.

Iva "ivishka" Tesařová

Reklama

Reklama