Reklama

Reklama

Leona König

Leona König

nar. 1981
Prostějov, Československo

Biografie

Leona König se narodila v Prostějově. Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze. Po studiích se přestěhovala do Vídně, kde působí jako předsedkyně a zakladatelka sdružení a hudební sponzorské ceny „Goldene Note“, kde se věnuje talentovaným mladým hudebníkům v oblasti vážné hudby. Od roku 2016 dobrovolně podporuje propagaci vysoce talentovaných mladých lidí. Za svůj závazek podporovat mladé talenty byla oceněna v kategorii kulturní dědictví na soutěži „Rakousko 20“.

V roce 2016 založila IMF – International Association for the Advancement of Gifted Children se sídlem ve Vídni, jejímž cílem je podporovat hudební rozvoj nadaných dětí ve věku od 5 do 18 let a věnuje se zájmu o vážnou hudbu přístupnou širšímu publiku, zejména mladší generaci. Tato podpora je poskytována pořádáním mistrovských kurzů, konkurzů a koncertů přiměřených věku.

Od prosince 2020 Leona König představuje nový měsíční kulturní televizní pořad Stars a Talente von a mit Leona König na ORF jako autorka a moderátorka, ve kterém talentovaní mladí umělci vstupují do hudební výměny se zavedenými hvězdami. V roce 2022 dostala příležitost jako herečka v televizním seriálu Vienna Blood v epizodě The God of Shadows jako matka autistického syna.

LeonaMarie

Herečka

Seriály
2024

Lovec

2023

Docent

2022

Vídeňská krev

 

Bůh stínů (S03E02)

Účinkující

Scenáristka

Producentka

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno