foto

Eva Nejman

  • nar. 21.6.1974 (46 let)
    Záporoží, Ukrajina, Sovětský svaz

Biografie

Eva Neymannová (1974, Záporoží, Ukrajina) vystudovala práva na univerzitě v německém Marburgu a filmovou režii na Německé filmové a televizní akademii v Berlíně. Po úspěšném krátkém filmu Friere ein, taue auf (2001) natočila několik dokumentárních snímků, uvedených na řadě mezinárodních filmových festivalů (Allen beim alten, 2004; Das Meer sehen, 2005; Wege Gottes, 2007). V roce 2007 natočila svůj celovečerní debut U reki, který měl mezinárodní premiéru na MFF v Rotterdamu. S druhým celovečerním snímkem Dům s věžičkou (Dom s bašenkoj, 2012) soutěžila na MFF KV v sekci Na východ od Západu. Píseň písní je její třetí celovečerní film.

50. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2015 Píseň písní
2012 Dům s věžičkou
2007 U reki

Dokumentární

2006 Wege Gottes
2005 Alles beim Alten
1993 Fremde Kinder (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Píseň písní
2012 Dům s věžičkou

Dokumentární

2006 Wege Gottes
2005 Alles beim Alten

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2006 Wege Gottes
2005 Alles beim Alten

Střihačská filmografie

Dokumentární

2006 Wege Gottes
2005 Alles beim Alten

Herecká filmografie

Dokumentární

2006 Wege Gottes - vyp.

Producentská filmografie

Dokumentární

2005 Alles beim Alten

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky