foto

Jochen Rindt

  • nar. 18.4.1942
    Mainz, Rhineland-Palatinate, Německá říše
  • zem. 5.9.1970 (28 let)
    Monza, Lombardie, Itálie

Biografie

JOCHEN RINDT se narodil 18.dubna 1942 v Mohuči v Německu. Od roku 1960 závodil v závodech do vrchu, poté jezdil ve formuli junior a formuli 2. V roce 1964 debutoval ve formuli 1 za stáj BRABHAM ve Velké ceně Rakouska. V roce 1965 jezdil za stáj COOPER, kde získal druhá místa ve VC Belgie a USA. Během působení v COOPERU zvítězil v závodu 24hodin LE MANS. Souběžně jezdil ve formuli 1 a formuli 2. V roce 1968 závodil za stáj BRABHAM. Za dva roky v BRABHAMU JOCHEN RINDT získal dvě třetí místa. V roce 1969 přešel do stáje LOTUS. Poprvé zvítězil ve VC USA, celkově skončil čtvrtý. Další vítězství připojil v následující sezoně v Monaku. V tréninku na VC Itálie  v roce 1970 havaroval  v zatáčce PARABOLICA, kde si přivodil smrtelná zranění, bylo mu pouhých 28 let. I přes jeho smrt se stal jediným závodníkem formule 1, který získal titul mistra světa in memoriam, protože měl v sezoně pět vítězství a dostatek bodů. Druhý JACKIE ICKX ve zbývajících třech závodech i přesto, že dvakrát vyhrál ho bodově nedostihl. JOCHEN RINDT získal ve formuli 1 šest vítězství ze šedesáti velkých cen.

Miloš "M.B" Boubín

Herecká filmografie

Filmy

1972 Magic Graz

Dokumentární

2020 Jochen Rindt: Uncrowned Champion (TV film)
2013 Hoch hinaus (TV film) - a.z.
2010 Die Legenden von Aspern (TV film) - a.z.
Jochen Rindt lebt. Eine Spurensuche (TV film)
1973 O Fabuloso Fittipaldi

Hudební videoklipy

1979 George Harrison: Faster (hudební videoklip) - a.z.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky