foto

Eduardo Williams

  • nar. 1987
    Argentina

Biografie

Eduardo Williams patří mezi nadějné jihoamerické režiséry. Vystudoval argentinskou Universidad del Cine v Buenos Aires. Už ve svých studentských a krátkometrážních filmech, jako jsou Padám nebo Mohl jsem vidět pumu, využíval cestování jako katalyzátor pro svou inspiraci. Výsledný tvar pak mívá melancholickou náladu rčení, že i cesta může být cíl.

Ve své tvorbě kombinuje Eduardo Williams realitu s fikcí, fantazii se skutečností a jeho protagonisté se často setkávají s bezcílně toulajícími se snílky, kteří mění jejich trajektorie. Podobnou atmosféru má i Williamsův celovečerní debut Lidská vlna.

Febiofest

Režijní filmografie

Filmy

2014 Kluby poezie (studentský film)
2013 Protože pořád padám
2012 Zvuk hvězd mě omámí

Dokumentární

2019 Parsi
2016 Lidská vlna
2014 Tôi quên rồi
2012 Mohl jsem vidět pumu

Střihačská filmografie

Filmy

2013 Protože pořád padám

Dokumentární

2019 Parsi
2016 Lidská vlna
2012 Mohl jsem vidět pumu

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Kluby poezie (studentský film)
2013 Protože pořád padám

Dokumentární

2016 Lidská vlna
2012 Mohl jsem vidět pumu

Kameramanská filmografie

Filmy

2014 Kluby poezie (studentský film)

Dokumentární

2016 Lidská vlna

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace