Reklama

Reklama

Kristýna Coufalová

Kristýna Coufalová

nar. 05.01.1994 (30 let)
Nové Město na Moravě, Žďár nad Sázavou, kraj Vysočina, Česko

Biografie

Kristýna Coufalová aka ktva je česká hudební supervizorka/režisérka/dramaturgyně a DJka. Tvoří v Praze, ale během svých studií působila ve městech jako Jihlava, Brno nebo Zlín. Hudbě se věnuje od dětství, ale vystudovala fashion design a volné umění. Ve své tvorbě hledá kompromis mezi popem a artem/mainstreamem a undergroundem, tím dělá hudbu srozumitelnou pro všechny, ale zároveň se snaží edukovat a ukazovat nové možnosti.

Přes studium fashion designu se dostala k hudební režii eventů jako je bratislavský Fashion Live! (2017) nebo galavečery (Pure model 2018, 2019) či Baťa fashion weekend Milano. V roce 2016 se přidal DJing a postupně se začala hudbou živit.

Pro české a slovenské designery a designerky tvoří hudební mixy pro jejich módní přehlídky na základě konceptu jejich kolekce (Boris Král, Jakub Polanka, Lukáš Krnáč, Dominika Kozáková a další). Vytváří i playlisty na míru pro různé značky nebo média, jako je například VOGUE CS, Cosmopolitan, JAN CERNY. Pro VOGUE CS vytvářela i zvuk k jejich fashion videím.

Jako DJka hrála v klubech jako Fuchs2, Planeta Za, Ankali, Stalin, Bike Jesus, Swim, Altenburg 1964, MeetFactory, Wildt, Na Hollaru, ROXY. Věnuje se i eventovému DJingu pro různé značky a klienty. Často spolupracuje i s choreografy či choreografkami, vybírá a stříhá hudbu na míru pro jejich představení (Fashion Balet 2022 pro Slovenské národné divadlo).

V roce 2023 byla v mezinárodní odborné porotě norské selekce pro Eurovizi. Věnuje se i hudební publicistice pro různá média. Byla hudební režisérkou TV reality show Love Island Česko & Slovensko (2021, 2022).

Kristýna "krist_couf" Coufalová

Skladatelka

Pořady
2021

Love Island

Reklama

Reklama