Reklama

Reklama

Christopher Paolini

Christopher Paolini

nar. 17.11.1983 (40 let)
Los Angeles County, California, USA

Biografie (1)

Christopher Paolini se narodil 17. listopadu v roce 1983 v Jižní Kalifornii v Montaně. Až na několik let, jež prožil na Aljašce v Anchorage, strávil celý život v Paradise Valley se svými rodiči a mladší sestrou Angelou. Na jedné straně údolí v němž stojí jejich dům, je vidět kopec Beartooth Mountains. Téměř celý rok je zasněžený a jako takový se stal Paolinimu inspirací pro jednu scenérii v Odkazu dračích jezdců. Zatím co ho rodiče vyučovali doma, díky čemuž… (více)

Zajímavosti (3)

Eragon (2006)

  • Christopher Paolini, autor předlohy, si chtěl v tomto filmu zahrát cameo roli (válečníka, kterému během bitvy o Farthen Dur setli hlavu). Bohužel nemohl, protože v době natáčení propagoval svou knihu na evropském turné. (duklak2)

Eragon (2006)

  • „Eragon“ je debutový román amerického autora Christophera Paoliniho, kterému knihu nejprve ve vlastním nákladu vydali rodiče. Román se propracoval až do žebříčku bestsellerů "The New York Times" a z Paoliniho udělal hvězdu. (imro)

Eragon (2006)

  • Autor knižní předlohy Christopher Paolini dokončil střední školu už v patnácti letech, a protože byl na univerzitu příliš mladý, zůstal doma a dal se na psaní. (Divočák)

Reklama

Spisovatel

Filmy
2006

Eragon - kniha

Host

Pořady
1996

Continuarà...

Reklama

Reklama