foto

Guillaume Brac

  • nar. 1977
    Paris, Francie

Biografie

Guillaume Brac je francouzský producent a režisér. Jeho celovečerní prvotina, melodrama Hrom měla v roce 2013 premiéru na festivalu v Locarnu. O pět let později se Brac představil i jako zručný dokumentarista ve filmu Ostrov pokladů, který prestižní časopis Cahiers du Cinéma zařadil do výběru deseti nejlepších filmů roku 2018. Tentýž časopis jmenoval Braca jako jeden z nejnadějnějších talentů své generace po boku Justine Triet a Antonina Perjatka.
 
Na palubu! je režisérovým návratem k hranému filmu. Tento intimní komediální klenot byl v roce 2020 uveden v berlínské sekci Panorama.

(Artcam Films)

Režijní filmografie

Filmy

2020 Na palubu!
2017 Contes de juillet
2013 Tonnerre
2011 Un monde sans femmes

Dokumentární

2018 Ostrov pokladů

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky