Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor
  • Mysteriózní

Recenze (581)

plakát

A Place of One's Own (1945) 

Jak se hned na začátku objevila ženská v oválném rámečku, tak jsem znejistěl, protože jsem se do té doby domníval, že půjde o horor. Nakonec z toho vylezl duchařský příběh s nádechem romantiky. Naštěstí se tam s ničím nepřehání, tak jak v podstatně novějších a známějších filmech s podobnou tématikou, nebudu jmenovat, abych snad někoho neurazil.

plakát

Invisible Ghost (1941) 

Dost podivně jednoduchá zápletka. Navíc Lugosi v situacích, kdy jeho postava o sobě neví, působí komicky. Je to podobné jako v hororech z němé éry, ale toto už je rok 1941. Přes všechnu tu snahu film nedokázal vyvolat napětí, ale je pravda, že jednou jsem se lekl. Alespoň že se tam objeví pár vtipných dialogů. Muse se umí krásně tvářit vystrašeně.

plakát

There Was a Crooked Man (1960) 

Tento film působí překvapivě vyrovnaně, což je dáno tím, že v něm Wisdom neskáče po hlavě do komických scén, jak jsme u něj zvyklí z jiných filmů. Je to taková typická úsměvná podvodnická komedie. V jednu chvíli mě napadlo, jestli Wisdom neparoduje Babinského.

plakát

Rošťák (1957) 

Kluk takový ode zdi ke zdi, na někoho slušný až zdvořilý, na někoho drzý. Pokud mu někdo ublíží, reaguje nepřiměřeně, což dělá film zajímavým. Roli učitele který se ho ujal zahrál výborně R. Attenborough. Spolu s T. Morganem se tam objevuje několik dalších zkušených herců což také přispělo k velmi dobrému výsledku.

plakát

Follow a Star (1959) 

Typicky rozkolísaný film s Wisdomem, ve kterém celou dobu blbne, někdy je to hodně vtipné a někdy zas vůbec. Při scéně u psychiatra, kde byl Wisdom uveden do stavu 18měsíčního dítěte, je vidět, jak velký komediální talent má. Škoda, že se ho nepodařilo lépe využít v celém filmu. Naopak jsem neocenil jeho pěvecký a taneční talent, hlavně taneční číslo ve snobské restauraci mně připadalo nekonečné. Je ale pravda, že téma filmu je se zpěvem úzce spojeno a nějaká písnička tam musela zaznít. 3,5*

plakát

Passenger to London (1937) 

Velmi schopný agent, který převáží kopie tajných dokumentů je ve vlaku zabit jinými agenty. Předtím ale stačil dokumenty schovat do zavazadla jedné z cestujících a informovat svoje kolegy na policii. Překvapivě dobrá kriminálka, plná humorných prvků, na které jsme zvyklí převážně z filmů z 30. a 40. let. V tomto případě nevadí ani jednoduchý přímočarý děj a absence známějších herců.

plakát

Shock (1946) 

Velmi dobrý film, hlavně díky obsazení V. Price v roli špičkového lékaře, který se nechá zblbnout a vlastně i ovládat bezohlednou ženskou. V první části filmu pěkná ironie, která ale asi málokoho překvapila.

plakát

Buldočí plémě (1960) 

Tak jak se Wisdomova postava do všeho vrhá po hlavě a je jedno, jak to dopadne, stejně tak působí i vtipy ve filmu. Jak kdyby bylo jedno, jestli se tomu bude divák smát nebo ne. A vtipy často pak dopadají stejně. Když k tomu připočteme Wisdomovu posedlost ženskýma, nedá se to mu dát víc než 3*.

plakát

The Price of Wisdom (1935) 

Jean odjíždí z venkova do Londýna a už ve vlaku potká svého budoucího zaměstnavatele. Ten vyhodí mladého chemika, který objevil nový způsob zpracování kůže. Jean se rozhodne ho tajně finančně podporovat, aby mohl svůj objev dotáhnout do konce. V té době se ještě některé filmy nedokázaly vymanit z vlivu němé éry, ale v tomto případě už je jasně viditelný posun vpřed. Zároveň je v něm typická atmosféra herectví z třicátých a čtyřicátých let, kde se drama prolíná s jemným humorem a postavy ještě zdaleka nepůsobí tak studeně. Škoda závěru, který připomíná jednu část filmu Roztomilý člověk, ale sem se to vůbec nehodí. Něco přes 3*

plakát

Bulldog Drummond in Africa (1938) 

Další jalový Drummond. Děj se ani z větší části v Africe neodehrává, až vlastně ke konci se objeví v Maroku a Afriku snad připomíná jen lev uvázaný na dvoře. Celé to částečně zachraňuje pokus o zakomponování humoru, ale ani po této stránce to není žádný zázrak. Přiznávám se, že jsem během sledování prodělal několik mikrospánků.