Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (225)

plakát

Hory mají oči (2006) 

Atmosféra před prvním velkým útokem je zatraceně hustá, napětí sílí. Útoky jsou brutální, ale ne tolik, aby se na to nedalo koukat. Pak přijde zlom, kdy ti hodní už nemají co ztratit a začínají být naštvaní a vynalézaví. Konec s nezničitelným hrdinou je pak odlehčením ala Vřískoty pana producenta a já za něj děkuju. Jsem totiž strašpytel a díky tomu závěrečnému pousmání jsem v klidu dojela domů a spokojeně usnula. Vynikající zvuk a hudba!

plakát

Hostel (2005) 

Je to odfláknuté po téměř po všech stránkách. Jako Češku mě štve to, že si Roth nedal žádnou práci s detaily. Ale jinak si my ani Slováci stěžovat nemusíme. Němci i Američani vypadají jako úchylný zvířata a Rusové tam taky mají svoji roli...Evropa je prostě drsná a Američani blbí, ale horor to tedy rozhodně není. Jako komedie docela dobrý.

plakát

Hranice života (2005) 

Nejsem fanynka Lynche, takže se mě nijak nedotklo, že rozuzlení bylo nakonec docela pochopitelný. Je neuvěřitelný, že Ewan McGregor dokáže být sexy i v těch odporných krátkých kalhotách:-) A Ryan Gosling byl tak dobrej, že jsem ochotná zapomenout na tu hrůzu jménem "Mladý Herkules".

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Souhlas se všemi komentáři, které dělí Huga na nádhernou poctu kinematografii a průměrný rodinný příběh. U mně prvé převážilo, tak mě druhé zase tak nerozčilovalo. Nicméně jako pocta filmu a lásce k filmu u mě Super 8 zabodovalo víc.

plakát

Hustle a Flow (2005) 

Dobrý, ale ne tak dobrý jako 8 mile. Možná mi to kazila potřeba simultánního překladu, ale nepodupávala jsem si nebo neklepala prstem do sedačky...a ne úplně jsem tomu věřila. Ale ty scény nahrávání se mi fakt líbily.

plakát

Hype! (1996) 

jako dokument o grunge a seattlu celkem slušné...pro člověka, který o grunge moc neví (ukazuje kapely před průlomem grunge a taky to, že vesměs za moc nestály). jako dokument obecně typicky "mooreovský". Autor chtěl ukázat grunge jako hnutí nekomerční, hodně prostoru dal Eddiemu Vedderovi a žádný lidem, kteří brali hudbu jako profesi (tohle slovo použije jen Kim Thail ze Soundgarden), tj. Jerry Cantrell, Dave Grohl, případně Chris Cornell. Sláva všechno zničí, lidi se střílejí do hlavy a nechají si cpát do kapes balíčky heroinu...ale svým způsobem to odpovídá roku výroby, dnes už by podobný pohled možný nebyl. Grunge miluju, tenhle dokuement mu prokazuje službu - dobrou jen částečně.

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

Fantastický námět, kterému by slušelo méně konvenční zpracování, které by lépe udrželo pozornost. U závěru jsem hrůzou zavírala oči.

plakát

Igby (2002) 

Celkově to mohlo být lepší. Nebýt okouzlujícího Kierana Culkina, asi bych se docela nudila. Vypadá trochu jako Robert Downey Jr. a Daniel Radcliff v jednom (zvlášť s tou potterovskou šálou:-) a hraje mu to jedna báseň. Povedl se víc než starší bárcha a nezbývá než těšit se na Culkina nejmladšího.

plakát

Iluzionista (2006) 

Obavam se, ze s dvema herci extrakvalit a asi celkem zajimavou predlouhou se dalo udelat vic. to, co si pan Burger (udajne) pripsal do scenare je krome detektive Uhla uplne k nicemu. Cely film by se mohl tocit kolem osobnosti Eisenheima a jeho triků, ale to by ty triky musely byt na nejake urovni. Rozhodne bych se nevytahovala tim, jak dlouho na nich ceske studio pracovalo, protoze za nic nestoji. Zlaty prvni Harry Potter a tesim se na The Prestige. To snad bude o kouzelnicich, protoze Iluzionoista je cert vi o cem. Prijemna hudba, ktera podkresluje scény jinak postradajici naboj a napeti. Herci nevyuziti az beda.