Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (174)

plakát

Zátoka (2009) 

Je to to hnus o tom žádná. ALE - Delfíni jsou od přírody sympaťáci, takže se všichni shodnem na tom že je to hnus, ale trpí méně např. kuřata ve velkochovech? Nasadil by někdo takovou techniku, energii, čas a vůbec na zkvalitnění života našich nosnic? Nebo se musí nejdřív natočit zábavný rodinný seriál o rozverné slípce, díky čemuž si uvědomíme, že je to taky tvor? Ale to se stále bavíme jen o zvířatech...

plakát

30 minut po půlnoci (2012) 

Představuji si, že takhle nějak to vypadá v reálu, přičemž nevěřím tomu, že bych kdy měl možnost zjistit jestli to tak opravdu je... Relativní nestrannost je pozitivum toho filmu. Obavu ve mě vzubuje ale otázka, co bude po dopadení UBL dělat agentka Maya? (A jí podobní fanatici bez osobního života)

plakát

Domov aneb Kam směřuje naše cesta (2009) 

Kýčovitá hudba? Tendenční střih? Školometský komentář (navíc v podání učitele Svěráka)? Možná. Ale je jiné médium než film, které by mohlo pomoct změnit myšlení lidí a pocit spoluzodpovědnosti o naší planetě? Nemusí být člověk ekoaktivista aby pochopil, že vyhlídky nejsou růžové. Film by měl by být povinnou součástí výuky na základce! A vůbec, co na to Kikina?

plakát

Cesta do pravěku (1955) 

I když triky jsou dávno překonané poetika nezestárla!

plakát

Import/Export (2007) 

Všechna ubohost a smutek světa ve 135 minutách. Sžíravá kritika naší nemocné vyspělé civilizace. Bez hudby bez příkras.

plakát

RocknRolla (2008) 

Ani špatný ani dobrý, připomíná příliš mnoho filmů aniž by nabídlo něco překvapivého. Takže i když jsem se při sledování nenudil tak mě na konci nezbylo než pokrčit rameny.

plakát

Kon-Tiki (2012) 

Knížka Ve znamení Kon Tiki je pro mě od dětství esencí dobrodružství, tedy vidět tento film bylo povinost. Přestože výběr herců byl skvělý a kamera taktéž tak mi toto filmové převyprávění přišlo nějaké banální a ploché...možná vinou velkého očekávání. Nicméně celková předvídatelnost a jakási bezstarostnost na mě skrz film nedokázali přenést podobný pocit jaký jsem měl když jsem to četl.

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Třídílný film Hořící keř dokáže velmi dobře a plasticky popsat atmosféru bonzáctví, skrytého hrdiství, prospěchářství, slabosti a dalších přístupů k tehdejší realitě a to považuji v českém filmu za unikát. (možná právě proto, že toto není tak úplně český film) Samotný čin Jana Palacha byl jen spouštěčem a jak se kdo dokázal vedle Palachova činu zachovat a jít do prohrané bitvy se světem ale vyhrát se svědomím je víc než inspirující. PS. doporučuju se na film nekoukat krátce po shlédnutí Obecního přeboru.

plakát

Český žurnál - Život a smrt v Tanvaldu (2013) (epizoda) 

Pro veřejnoprávní televizi rozhodně dobré téma, ale i když to natáčeli rok, tak nestihli nic víc než nastínit situaci, navíc mě trochu dráždil jejich přístup - co si myslím, že se dozvím, když se ptám lidí na plese v rozjařené náladě na něco "závažného"....? Taktéž nevím co si myslet o té epizodě jak se navzájem točili a vyjasňovali si co je ještě etické a proč to celé dělají... No kdyby se tomu tématu (nejen jednomu incidentu) věnovali mnohem déle a důkladněji byl by to asi zajímavější výsledek, takhle je to popsání situace nic víc nic míň, takže o moc víc než z večerních zpráv se člověk nedozví... Myslím, že tento tandem má na víc.

plakát

Dobytí pólu (1912) 

Vidět sto let starý filmje samo o sobě nádhera, ale některé scény, herecké projevy, trikové začátky a celková atmosféra je prostě podmanivě kouzelná. "Vládci vzduchu se nebojí ničeho"