Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (40)

plakát

Dracula (1992) 

Rozhodně nepopírám, že by tento kousek neměl atmosféru, Gary Oldman je vynikající, ostatní víceméně taky; nicméně jakožto fanoušek knižní předlohy dávám pouhé 2 hvězdy, protože nechápu příčinu toho, proč bylo tak moc zasaženo do děje, vztahů a charakterů postav.

plakát

Drákula (2013) (seriál) 

Tak úvod byl průměr. Ale osobně nechápu, proč tvůrci převzali jména většiny postav z knižní předlohy Brama Stokera a nic jiného, jako např. charaktery, děj, profese postav, atd.? Rovnou si mohli vymyslet svůj vlastní příběh s novými hrdiny, ovšem je mi jasné, že by seriál ztratil na "lesku" a zajímavosti. A BTW pochybuju, že v roce 1861 měli kapesní baterky :-)

plakát

Haló, haló! (1982) (seriál) 

Prase, pse, hyeno.!!!!!!! Kapitán Gruber a jeho tančík, mokrý celer, letecká přilba, ruční mixér. a "OOOOˇ René" - to je naprosto nepřekonatelné. Kam se hrabou české sitcomy.

plakát

Hamlet (1996) 

Moje srdeční záležitost a začátek fanouškovství díla Kennetha Branagha. Můj začátek zájmu o Shakespeara, anglického divadla, atd. Geniální film. Hlavně ta scéna s Horatiem: "Ani vrabec nespadne ze střechy, aby to nebyla vůle prozřetelnosti.., ...... Být připraven je vše." https://www.youtube.com/watch?v=EHUZ1_cxdyw

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Po nehezkých zklamáních z dílů 5, 6, 7/část 1. jsem byla docela mile překvapena. Možná je to tím, že jsem neudělala jako u předchozích dílů tu chybu, že jsem si oživila příběh přečtením knihy, možná ten film zas nebyl až tak špatný, že by v něm nějak zásadně čněly odchylky od původního děje, popř. dějové nesmysly. Samozřejmě že spousta věcí by šla udělat jinak a mohl to být ještě lepší film, každopádně si myslím, že to je Yatesův nejlepší Potter, jakého natočil. Body navíc samozřejmě díky Alanu Rickmanovi, který i z malé role dokáže udělat zázrak.

plakát

Hranice nemožného (2008) (seriál) 

Podle mně výborný seriál. škoda, že ho asi zruší - tohle dílko si to opravdu nezaslouží. Já dávám 5 hvězdiček - jedna speciálně navíc patří Walterovi :-)

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Vím, že Game of Thrones má svoji skupinu zarytých fanoušků. Pro mě je to ale další telenovela - ovšem s fantasy nádechem. Bohužel. Hodnotím to z mého pohledu po shlédnutí všech dílů (navíc přítel je fanoušek - má doma všechny knihy a tak všechno). No nicméně takový fantasy "Tak jde čas" s tupýma postavama, které jednají tak, nebo jim je to předurčeno, jenom proto, aby mohl být další díl / kniha.. G.R.R.Martin musí mít radost.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Snad nejlepší novodobý romantický film. Ač nemám filmy tohoto typu příliš v oblibě, tenhle je výjimkou potvrzující pravidlo, že nic se nemá házet do jednoho pytle. Rickman, neeson, Firth opět nezklamali a Hugh Grant příjemně překvapil (a to nemluvím o těch ostatních). Teď nezbývá, něž jen čekat na další "Lásku nebeskou"... a doufám, že to bude brzy :-)

plakát

Lolita (1997) 

Na knihu to opravdu nemá ani zdaleka. Nicméně Jeremy Irons je "ten pravý" Humbert Humbert. On a žádný jiný. Právě Irons drží celý film nad vodou (a samozřejmě hudba pana Morriconeho). Bez toho by ten film vlastně vůbec jakoby neexistoval.

plakát

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko (2001) odpad!

Nemožný film, který naprosto degraduje původní kreslenou předlohu. O tomhle počinu se toho moc napsat nedá, protože od první klapky až do posledního postsynchronu to byla zoufalá katastrofa, která snad nikdy v celovečerní podobě neměla vzniknout.