Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Drama

Recenze (4)

plakát

Aria - The Origination (2008) (série) 

Vyvrcholení celé serie. Jak příběhem, kvalitou, tak i sentimentalitou . Není to první anime u jehož jsem uronil slzičku, ale u žádného jiného jich nebylo tolik a u žádného to nikdy nebyly i slzy štěstí. Hořkosladký konec přeslazené (a přesto milované) série si ***** zaslouží, i kdyby jen na rozloučenou.

plakát

Aria - The Animation (2005) (série) 

Jedno z nejlyričtějsích anime, které znám pojednává o kráse planety aqua, její historii, záhadách i životě obyčejných obyvatel. To vše očima mládé dívky Akari, jež dokáží to vše rozzářit a učinit zajímavějším. Proto dokáži odpustit nepřítomnost jakéhokoliv děje a vlastně i humoru.

plakát

Bónen no Xam'd (2008) (seriál) 

Nové dílo od tvůrců Eureky 7 a obě serie jako by si z oka vypadly. Nejedná se však o laciný plagiát. studium Bones se poučilo ze svých chyb a vytvořily kvalitní epické anime se zajímavými postavami (přestože ne vždy je využit jejich plný potenciál) a atraktivním prostředím. Ti kteří viděli staršího bratříčka tohoto dílka si můžou (ale nemusí) strhnout z hodnocení jednu *.

plakát

Toradora! (2008) (seriál) 

Souhlasím s sajagim. Tohle není tak úchvatné anime aby chytlo každého, nesrší originalitou, ale na druhou stranu se tvůrcům podařilo vytvořit věrohodné charaktery, které ne vždy jednají podle našeho očekávání a vymykají se svým archetypům. Kromě toho prvky dramatu výrazně mění vyznění celé serie. Možná lze najít lepší, ale v dnešním návalu průměrných a podprůměrných rabukome to chvíly potrvá a Toradora! může hledání velmi zpříjemnit.