Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (105)

plakát

Ponorka (1981) 

Na svou dobu velice působivý a realistický válečný film. Zoufalství a stísněnost ke konci filmu gradují a tak jen přispívají k dokreslení celkové atmosféry filmu, která je na začátku filmu přesně opačná. Režisérská rozšířená verze byla tak akorát a díky stopáží byly probrány i některé detaily. Ponorka vydržela podezřele moc na to,že se jednalo o 70let starou ponorku, v reálu by již nedokázala to co předvedla ve filmu. Epilog měl být ironií osudu nebot ve válce je nutné mít stále bdělost a vždy očekávat nejhorší. Rozhodně tento film nedoporučuji lidem, kteří hledají zábavu a oddechový film. Dávám 85%.

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Jeden z nejpřecenovanějších filmů, na druhém místě jsou Gauneři ( ti jsou pro mě symbolem nejen nudy a proto tak nízké hodnocení ), film má rozhodně co nabídnout,ale režisér nevyvinul svůj potenciál naplno a spíše to občas po perfektní předchozí perfektní trilogii budí rozpaky a hlavně velká mělkost a rozvláčnost děje. Naštěstí vše zachranují herecké výkony a jejich charisma. Filmová hudba je složkou sama pro sebe a jedná se o nejlepší filmovou hudbu, která kdy byla zkomponována a jak je zvykem, tak výborně dokresluje atmosféru filmu.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Rozhodně jeden z nejlepších westernů a jeden ze tří nejlepších filmů režiséra Sergia Leona. Tento film má úplně vše co by jste od správného westernu čekali a ty 3 hodiny uplynou stejně rychle jako když se díváte na episodu svého oblíbeného seriálu. Kdybych měl srovnávat s předchozími díly této trilogie a s Tenkrát na Západě, tak tento snímek vyjde jasně jako vítěz, protože ačkoliv Tenkrát na Západě má lepší filmovou hudbu a snaží se o kultovní snímek, tak Hodný, zlý a ošklivý má mnohem nákladnější výpravu a tak se snímky války vykresluje dobovou atmosféru a lépe zapadá do mého žebříčku.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Ano, jako pocta akčním filmům, ve kterých si před 20 lety a více někteří zahráli, to celkem ujde. Celý děj je svižný a hravý, těch 100 minut uplyne opravdu rychle a než se nadějete, je konec. Zápletka je velice jednoduchá a akční scény spolu s výbuchy se snažily o efektnost. Sylvester Stallone dokázal, že stejně jako Clint Eastwood ještě do starého železa nepatří a umí točit i hrát. Ještě mi tam chyběl Steven Seagal v roli záporáka ,ale to je jen detail :D

plakát

Černá kniha (2006) 

Jednou za čas režisér Paul Verhoeven natočí jeden film, který ho předčí (Hvězdná pěchota,Základní instinkt,Total Recall a nebo třeba RoboCop). Je jeden z režisérů, kteří dokážou filmu dodat a vdechnout správnou vizuální atmosféru a výsledek je pak znát. Sice občas to bylo zmatené a jako by ani konání postav nedávalo smysl,ale naštěstí to všechno bylo zachráněno ke konci filmu a dlouhá stopáž byla využita bezezbytku.

plakát

Smrtící triky 2 (1991) 

Oproti prvnímu dílu musím již ubrat, jelikož se již jedná o ohranou písničku,ale dějově stále zajímavé a občas i povedná hláška.

plakát

Requiem za sen (2000) 

Zbytečně nadhodnocený film, ve kterém vyniká jen práce s kamerou a effekty, jinak je to jako celek velice nevýrazné a až příliš jednoduché a slabší herecké výkony . Plusový potenciál filmu spočívá ve stopáži a v ději, díky tomu lze film shlédnout na jeden zátah bez problémů. Kdybych měl srovnávat s jakkýmkoliv filmem s drogovou tematikou, který jsem viděl, tak tento film rozhodně odejde poražen.

plakát

Počátek (2010) 

Film sází na hlavně na effekty a celkové provedení plus množství akčních scén. Ale celá myšlenka filmu i nápad je hodně jednoduchý a i když se film rafinovaně snaží být komplikovanější tak diváka ani jednou nesvede z cesty. Už když jsem viděl před časem trailer, tak jsem očekával něco vyjímečnějšího,ale jsem mírně zklamán. Třeba narozdíl od předchozího filmu Leonarda DiCapria - Prokletý ostrov je Počátek opravdu pro každého ...

plakát

Brutální Nikita (1990) 

Důkaz,že francouské filmy vždy budou svěží a nikdy nezestárnou. A hodnocení dokazuje,že i budou mít co nabídnout... Jean Reno na závěr jako "čistič" Viktor byl už přehnaný a spíše k pousmání a kdyby byl Leon jako "čistič" Viktor , tak by film trval maximálně čtvrt hodiny :D .

plakát

1984 (1984) 

Poslední filmová role Richarda Burtona.