Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (7)

Kmotr

Kmotr (1972)

Kmotr (F.F. Coppola) dal nabídku, která se neodmítá. Kdo odmítne, bude spát s rybami. Po přečtení knížky jsem dlouho dlouho váhal, jestli se pustit do filmu, do celý trilogie. Neodmítl jsem a nelituju. Film je brilantně zpracovanej, skvělý kmotrovský výkon Marlona Branda a mafianskyho synáčka, nástupce trůnu Al Pacina podtrhuje neuvěřitelnou atmosféru. Z poslední scény, kdy se členové Corleonský rodiny klaní novýmu kmotrovi, Michaelovi, z toho mrazí!

Šestý smysl

Šestý smysl (1999)

Na obalu stojí "Nejlepší thriller všech dob!". S tím mi nezbývá než se ztotožnit. Film jsem viděl už několikrát a při dalším pohledu jsem si všímal detajlů, který jsou neuvěřitelně propracovaný. Od začátku je cítit lehké mrazení v zadu za krkem. Při scénách, kdy Cole mluví s mrtvými, když je vidět chaldný dech, mrazení je intezivnější. Celej film jsem byl v napětí a těšil jsem se na závěrečnou scénu v domě. Když přišla, zapomněl jsem dejchat a jen jsem hltal. Tahle scéna mě při každym sledování srazí do kolen.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Tenhle počin mi přijde snad nejlepší z celý Batmanovský série! Film má tempo od začátku až na konec! Akce střídá akci. Perfektně ztvárněnej Bruce/Batman, skoro až neuvěřitelně zahranej Joker, ten smích a tón v hlase mě straší ve zlých snech ;). Je spousta komiksových adaptací, nejsou špatný, ba jsou dokonce supr, ale Temný rytíř má navrch, nad těma všema.

Velká ryba

Velká ryba (2003)

Parádní počin Tima Burtona. Mám jeho filmy rád, ale Velká ryba vystupuje z řady vpřed! Perfektně převyprávěný příběh mladýho "rybáře". S blížícím se koncem filmu jsem byl ve stavu, že jsem chtěl, aby film byl o pár hodin delší, chtěl jsem slyšet a vidět další příběh Edwarda Blooma. Nesmím zapomenout skvělý herecký obsazení. Vyzdvihnu Ewana McGregora. Vyždímal z postavy mladýho Blooma co mohl a udělal to perfektně!