Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (28)

plakát

Pásky z Nagana (2018) 

V roce 98 mi byly tři roky a docela mě mrzí, že jsem turnaj století neprožila "v přímém přenosu". Nicméně jsem své dětství čas od času strávila před televizní obrazovkou a koukala jsem s mým bratrem na semifinálový a finálový zápas mam kazetě. A i dnes mám husí kůži, když slyším "Otevíráme zlatou bránu olympijského turnaje atd." Zbytek určitě znáte. Je až neskutečné, jakým celospolečenským fenoménem zlaté Nagano stále je a rozhodně ještě dlouho bude. Tento dokument to jenom dokazuje a nebojím se přiznat, že mně při sledování Nagano tapes i kapička ukápla. Doslova.

plakát

Supergirl - In Search of Lost Time (2018) (epizoda) 

Nepamatuji si, kdy se mi naposledy nějaký díl tolik líbil. Připadá mi, že všechny hlavní postavy dostaly v epizodě dostatečný a zajímavý prostor, což se tvůrcům docela často nedaří. Dějová linka M´yrnna byla povedená, Carl Lumbly je neskutečný a stejně tak David Harewood. Také pro Lenu to byla nejlepší epizoda, konečně byla využitá správným směrem. Speciální pochvalu si zaslouží Odette za svůj herecký výkon, přála bych si, aby v seriálu zůstala i v další sezóně. Trénink Kary s Mon-Elem byl super, moc se mi ale nelíbila Kařina hra na pravdu, vyčetla mu věci, které se většinou staly ještě před tím, než se dali spolu dohromady a za které se několikrát omluvil. Na druhou stranu se snad mezi nimi vyčistí vzduch a trapnost a v dalších dílech bude jejich vztah sílit, i když jen na přátelské bázi.

plakát

Supergirl - Legion of Super-Heroes (2018) (epizoda) 

Midseason premiéra se mi líbila. Pořád se mi ale zdá, že je v příběhu hodně děr, které se snad v dalších epizodách alespoň částečně zacelí. Hodně se mi zamlouvala dějová linka Kary a Brainyho. Jesse Rath to zahrál skvěle a hodně jsem se u toho nasmála. Obecně si nepamatuju, kdy jsem se u epizody Supergirl tolik zasmála a hlavně J'onn předstírající že je Kara byl highlight epizody. Co se mi naopak nelíbilo bylo to, že tvůrci udělali Mon-Ela tak slabého. Čekal tak dlouho než konečně dostane oblek a bude superhrdina, proto nechápu proč nevyužili jeho plný potenciál. Snad to v dalších epizodách napraví.

plakát

Lucifer - Den dobrý k umírání (2017) (epizoda) 

Zatím nejlepší epizoda druhé série! Nebo minimálně se o první příčku dělí ještě s šestou epizodou Monster. Jsem zvědavá, jak bude seriál dále pokračovat!

plakát

Supergirl - Crisis on Earth-X, Part 1 (2017) (epizoda) 

Celkově se mi letošní crossover hodně líbil, víc než ten loňský. Jestli bude crossover i příští rok, tak si neumím představit, jak by ten letošní překonal. Líbila se mi hlavně akce - kostelová bitka a závěrečná bitva byla TOP. Bylo super vidět rozdíl, jak se s nacisty vypořádává třeba Flash a jak obyčejní smrtelníci jako Alex či Sara. Celkově se mi interakce mezi Alex a Sarou líbily a že Alex dostala více prostoru. Ale největší pochvalu si zaslouží Melissa, která byla v roli Overgirl neskutečná. Legendy nesleduji od poloviny druhé série, ale Steinova smrt mě hodně zasáhla. Zasloužil si šťastný konec. Líbily se mi interakce mezi legendami. Uvažuji, že seriálu dám druhou šanci a začnu na něj zase koukat (momentálně sleduji jen Supergirl a Flashe). A už se těším na midseason finále Supergirl.

plakát

Supergirl - Damage (2017) (epizoda) 

Tak tahle epizoda mě vůbec nezaujala. Přirovnala bych ji k epizodám Luthors a Ace Reporter z minulé série, kde byla taky v centru dění Lena. Nic protí ni nemám. Katie mám jako herečku ráda. Jen mi Lenin příběh přijde momentálně zbytečný a nudný. Jo kdyby z ní později v sérii udělali pravou zlou Luthor, tak to by bylo něco jiného. Na Sanvers scény jsem vůbec nekoukala, protože bych to asi nepřekousla. Bylo tam taky málo akčních scén, ale musím říct, že záchrana letadla byla parádní. Potěšily mě taky scény Kary a Samanthy, taková detektivní dvojka ve stylu Kara a Mon-El z minulé série. Morgan Edge byl taky skvělý, ten chlap má charisma. Na to že epizodu režíroval Kevin Smith bych čekala opravdu více akce, možná i nějaký hint o Mon-Elovi nebo obecně o Legii. Doufám, že v průběhu série dostane Kevin možnost zrežírovat nějakou fakt nadupanou epizodu, nejlépe s Legií po boku Supergirl.

plakát

Supergirl - Far from the Tree (2017) (epizoda) 

Díl se mi docela líbil. Ne tak jako první dvě epizody, ale byl celkově fajn. Trošku mě mrzí, že Maggie je v seriálu původem z Latinské Ameriky a přitom Floriana není. To Maggie nemůže hrát nějaká herečka, která je? Třeba by to se Sanvers nedopadlo tak, jak to dopadne. Teprve teď jsem si to o tom původu uvědomila, když se o tom v téhle epizodě více mluvilo. Zpátky k hodnocení epizody. Hodně se mi líbila dějová linka J'onna a jeho otce. Bylo to takové dojemné a prostě hezké. Carl Lumbly byl v téhle epizodě skvělý, doufám, že se v seriálu ještě objeví. No a komický moment Kary ala Britney Spears taky potěšil. Goofy Kara mi chyběla.

plakát

Supergirl - Girl of Steel (2017) (epizoda) 

Tak musím říct, že se podle mě premiéra třetí řady vydařila na jedničku. Bylo tam vše – emoce, super akce, skvělé dialogy a hlavně skoro od všech dobře zahrané. I moje karamelové srdce se při úvodní scéně na chvíli rozzářilo. Nějaká slabá místečka by se taky našla, ale tvůrcům to odpustím. Určitě mě ale navnadili na další epizody. P.S: Morgan Edge mi zatím připadá jako takový nový Maxwell Lord, který mi ve druhé série hodně scházel, takže palec nahoru! P.S.2: Už teď jsem si zamilovala Samanthu v podání Odetty Annable, takže bude pro mě hodně těžké sledovat její transformaci v big bad série Reign.

plakát

Supergirl - Midvale (2017) (epizoda) 

Super díl, který se sice odehrával hlavně v minulosti, ale to mi nevadilo. Bylo úžasné vidět, jakým způsobem vzniklo mezi Karou a Alex tak silné sesterské pouto, které mají doteď. A musím říct, že castingově se díl hodně povedl. Izabela Vidovic v roli Kary zaválela, vypadala hodně jako mladá Melissa. No a Olivia Nikkanen ji dobře sekundovala. A už teď se nemůžu dočkat dalšího dílu, protože Mon-El bude zpět a vypadá to hodně záhadně.