Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Fantasy

Recenze (81)

plakát

Motel smrti (2007) 

Horor s malým rozpočtem a natočený tak během týdne. Avšak oproti podobným filmům tohoto žánru to rozhodně neznamená nekvalitní. Nekoná se ani přílišné klišé, děj není postavený na hlavu a oběti uvažují logicky. Ta síla v jednoduchosti na mě docela zapůsobila a dávám 4*.

plakát

Simpsonovi ve filmu (2007) 

Seriál je jednuduše geniální a pokud se z toho má udělat celovečerní film, nesmí se s tím nijak moc experimentovat, protože pak to ztratí kouzlo. Simpsons Movie tedy není ničím jiným, než jedna hodně prodloužená epizoda. Setkáme se zde s většinou postav (i když některé se jen mihnou) a tradičně skvělými fóry. Pět hvězdiček za Vočka, jakožto prvního springfieldského císaře .-)

plakát

Casino Royale (2006) 

Nesuď knihu podle obalu. Tak by se daly vyjádřit reakce lidí, kteří Daniela Craiga doslova vypískali, ještě předtím, než se vůbec postavil před kameru. Pravda - i já jsem se k němu tvářil trochu skepticky, ale chtěl jsem plně soudit až po shlédnutí snímku. Konečným výsledkem bylo, že Daniel Craig jako Bond překvapil. A to tak, že hodně. Dokonale imitovaný ledově chladný klid a cit pouze pro vdané ženy zobrazilo agenta 007 přesně tak, jak by zobrazen být měl. Potěšilo mě, že z něj neudělali nějakého superhrdinu ve stylu Batmana v nějakém super vozítku, který si poradí se vším mávnutím prstu. Párkrát skutečně zachyboval a dost věcí mu nevyšlo podle jeho představ. Ale tak už to v tomto povolání bývá. Po stránce filmu samotného byly dokonalé jak scénář, tak triky a bossové skutečně naháněli hrůzu. Já plně doufám, že řadě lidí to přimělo změnit názor a také doufám, že hlavního představitele neuvidím s Walterem v ruce naposled.

plakát

Dobytí severního pólu (2006) (divadelní záznam) 

Hra Dobytí severního pólu je podle mě nejpovedenější ze všech Cimrmanových her. Je sice trochu nefér dávat pětihvězdičkové hodnocení a tak srovnávat s perlami světové kinematografie, ale důležitý je pro mě obsah, takže zas není co řešit.

plakát

Eragon (2006) 

Na mě osobně tenhle film udělal dobrý dojem a nejen proto, že mám všeobecně fantasy rád. Líbila se mi hudba, efekty (obzvlášť Safira se povedla) a i když je příběh docela předvídatelný, oproti jiným snímkům podobného žánru (když vezmu v úvahu paskvily jako Dračí Doupě) je to určitě nadprůměr. Když už je řeč o DD, tak si Jeremy Irons docela slušně napravil reputaci, což se podruhé moc nestává. Plný počet má u mě snad jen Pán Prstenů a Nekonečný příběh, ale myslím, že čtyři * si to přeci jen zaslouží. Už jen proto, že jsem rád za každý nový film tohoto typu.

plakát

Hory mají oči (2006) 

Tenhle fim dokazuje, že i na omytém klišé ,,full of blood" hororů je pořád co vylepšovat. Děj není příliš předvídatelný, což je oproti jiným filmům této kategorie příjemná změna, navíc bez nějakých do nebe volajících logických chyb ve scénáři. Stojí za to vidět.

plakát

Let číslo 93 (2006) 

Dokonale zobrazené nejtěžší hodiny Ameriky, se skvělými výkony herců a místy proseté skutečnými záběry. Pohled do zákulisí toho, co v CNN nebylo, bez zbytečných vlasteneckých dojáků a v naprosto realistické formě. Na atmosféru uvnitř letadla budu vzpomínat ještě hodně dlouho. Obzvláště zárážející je fakt, že se to skutečně stalo a takový sběh událostí nevymyslí ani sebelepší scénárista katastrofických či akčních filmů.

plakát

Posedlá démonem (2006) 

Už jsem viděl hodně klišé hororů, ale tenhle asi dostane korunu. Děj je založen na paranoidní vyšinutosti hlavní představitelky a tudíž postrádá jakýkoliv logický průběh. ,,jo takhle to má být...vlastně ne...je to úplně jinak...a jo, ono se to vůbec nestalo. No to mě po**r". Jedna hvězdička za Toma Sizemora, protože mi ho je líto. Tome, zahoď tu sekeru, oblékni si uniformu a běž do nějaké války. Tam ti to jde.

plakát

Potomci lidí (2006) 

Co dodat - mé hodnocení mluví samo za sebe. Zpracování je skutečně velkolepé a dá se srovnat minimálně se Spielbergovou Válkou světů, která byla před nějakým časem v kinech. Prostředí je ale o to mrazivější, že se něco takového opravdu může odehrát, ať už je příčinou neplodnost, globální oteplování či nedostatek zdrojů. Logických chyb je ve scénáři minimum, herecké výkony a kulisy dokonalé a za střílecí scény (obzvláště v závěru) by se nemusel stydět žádný naturalistický válečný film. Je to skutečně jeden z mála sci-fi filmů, které byly opravdu postavené na co největší realističnosti a zamyšlení diváka o tom, co by mohlo nastat, kdyby něco selhalo.

plakát

Tristan a Isolda (2006) 

Tak má vypadat profesionálně natočený historický film. Až na pár drobností není co vytknout, skvělí hereci, bojové scény, dobrý scénář a spousta dalších věcí. Dopadlo to nad moje očekávání a jen opravdu málo chyělo do 5*