Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Fantasy
  • Krimi

Recenze (4)

plakát

Chraň nás od zlého (2014) 

Americká nuda. Poslední půlhodina ve znamení lehké gradace, ale zážitek to rozhodně nezachránilo.

plakát

Tajný projekt (2011) (TV film) odpad!

Pro pána krále, něco tak hrozného jsem už hodně dlouho neviděl. Prostřihy jako vykradené z 20 let starého dokumentu BBC. Záporáci snad ještě míň uvěřitelní než Sorbova bandička tupců. Nemůžu se zbavit pocitu, že se natáčelo u režiséra za domem. Jediné smysluplné využití by mohlo být na týrání vězňů v barmských věznicích. Fuj!

plakát

Good bye, Lenin! (2003) 

Jak už zde bylo několikrát řečeno, tak je zařazení do žánru komedie velmi zavádějící. Trailer i text distributora evokují komedii, ale nic takového se nekoná. Místy až příliš naivní a hloupý hrdina se dá přetrpět a sledování jeho útrap je docela zábavné, ale o komedii se rozhodně mluvit nedá. Celkový dojem z filmu kazí hlavně pocit "když konečně začne ta vtipná část".

plakát

Atlas mraků (2012) 

Záplava postav, příběhů, myšlenek a konexí ze začátku působí dost nesourodě, ale postupem času to všechno dostává smysl. Nebojácnost filmařů a snaha nenudit i přes skoro tří hodinovou stopáž je patrná na každém kroku. Scéna s vyhozením kritika z terasy je geniální. Někdo by mohl čekat více nabušený závěr, ale pro mě byl konec filmu jako zapadnutí posledního dílku do skládačky nebo zavřením pomyslné krabice, kde se příběhy nachází. Nesourodost příběhů spojuje myšlenka celého filmu. Vše podtrhuje příjemný soundtrack. Nutno vidět vícekrát!