Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (80)

plakát

Nazo no kanodžo X (2012) (seriál) 

Nazo no kanojo X je uchylné...Mohli bychom ho zařadit do kategorie robukome s pervezním fetišem, ovšem jako celek neztrací na kvalitě...Nebo je to snad druh hardcore fanservisu pro *creepy otaku*, težko říci. Každopadně k příběhu...Tsubaki je mladý panic, který sní o tom, až bude mít přítelkyni, což by nebylo nikterak zvláštní, pokud by se nezamiloval do dívky, která pravděpodobně trpí jistou sexuální deviací...A tak tento *weirdo* pár začně objevovat krásu mládí, lásky a kdo ví čeho ještě...Návrh postav je zastaralý (připomíná kresbu používanou pro charaktery okolo roku 2003), ovšem anime za to nemůže, protože se drží manga předlohy z roku 2006, která stále vychazí jako ongoing..Dále nesmím opomenout vyborně zvolenou hudbu dokreslující napětí a atmosferu okolí.....Pro zájemce: Není to Seikon no Qwaser je to více určité a sexuálně vyspělější a protože nechci spoilerovat, kdo chce, ať se podívá :) Ještě třešníčka na závěr: Dabing Urabe Mikoto je první rolí mladé Ayako Yoshitani, ale její hlas je podobný jiné seiyuu...

plakát

Sankarea (2012) (seriál) 

Furuya je podivný mladík zajímající se o zombie tématiku se vším všudy (určitě viděl i L.A. Zombie :D ). Vzhledem k tomu, že žije bez matky, váží si všech členů rodiny, dokonce i toulavé kočky, které se však jednoho dne stane nehoda a tak Furuya příjde s šíleným plánem, jenž má vše vyřešit v jeho *creepy* stylu. Během příprav se seznámí s dcerou ředitele dívčí školy jménem Sanka, která si chodí emočně ulevovat (rozuměj křícet) do studny a rozhodne se využít jejího návrhu na spolupráci. Anime je opravdu zajímavé, už uvodní znělka od mé oblíbené kapely Nano.Ripe upoutala moji pozornost. Grafické zpracovaní je kolísavé, přesto je to víc než průmer, avšak musím pochválit návrh postav (hlavně Sanka Rei) s vybornš našlápnutým komicko mysterioznim scénářem jako byl napr u Nyan Koi! (třebaže to pak upadalo).. Zatím je zbytečné dělat po prvním dílu nějaké závěry, avšak jednu přípomínku mám a to je střih, kterého je dle mého nazoru příliš (alespoň z počátku)...uvidíme jak si toto anime povede dál, ovšem držím mu palce.

plakát

Smrt samuraje (2011) 

3D je tu naprostý nesmysl, díky záběrům v mistnosti dochazí k tomu, že film je povětšinou potemnělý jako to bylo u posledního Pottera. Brutalita některých zaběrů (u seppuku) mi příjde neefektivní a jistě by to šlo udělat taktněji s daleko lepším výsledkem. Ebizô Ichikawa je jasný tahoun filmu. Občas je zde nedotažený střih, kdy jednotlivé scěny jsou při zaběru utnuté prilis brzo či zas *umělecky* ponechány v dlouhem snímani. Síla příběhu tkví v myšlence zabyvajici se rozdilem mezi starými,bojem zocelenymi samuraji proti nove mlade generaci honosici se dedicnymi tituly, vyuzivajic politickych machinaci namísto cesty cti a mece. Libilo se mi pouziti flashbacku, ktere emocionalne dokreslovaly ponurou atmosferu pribehu a otviraly novy smer pohledu na zneucteni, lidskost a tradici. Za me 70%

plakát

Vodnické zpívánky (2011) 

Takhle dlouho jsem se nezasmal, opravdu vyborne, karikaturni, dokonce i pri erotickych scenach. Kdo nezná Japonskou tvorbu bude v tom hledat neco, co v tom neni (Je to parodie na Japonskou pornografii, legendy, na lidi, a samozrejme na choreografii). Ctyri hvezdy, protoze na muzikal tam je malo pisni a prechody do hudby/tance jsou ohybane pres koleno.

plakát

Tintinova dobrodružství (2011) 

K celému filmu mám pouze dvě pčipomínky, které mu ubírají na kvalitě 1) Kapitán je natolik výrazná postava, že Tintina tlačí do pozadí a nedává mu příliš prostoru (stejně tak pes) a za 2) je tu několik technických nedostátků v podobě rozbíjejících se lahví, zatímco jindě zůstávají v pevném stavu a hlavně k 3D animaci, která mi zde přišla naprosto zbytečná (Díky potemnění obrazu je v některých scénách dosti na obtíž). Vynikající 4 hvězdy.

plakát

Guilty Crown (2011) (seriál) 

Guilty Crown je dokonalý příklad anime, které vykrádá spoustu jiných předchůdcu v dobrém slova smyslu. Dívky (jak jinak) jsou pěkné. Z díla je cítít náznak drsnější atmosféry a postavy nevypadají jako klaďasové...přesto, to nevypadá zle. Zatím **** po druhém dílu a uvidíme jak se to vyvrbí.

plakát

Ano hi mita hana no namae o bokutači wa mada širanai. (2011) (seriál) 

Největší problém vidím ve vnímání Menmy, protože když si jí zošklivíte je jasné, že se Vám Anohana nebude líbit...Mne osobně přišla roztomilá, dále ocenuji peknou kresbu s hudbou. Příběh se třeba nikam neposouvá, ale já od toho nečekám mindf*ck jako někteří...a tvrzení víte, co příjde...pokuď při sledování děje myslíte nad tím, co bude. Je možné si konec domyslet, nicméně, proč si kazit seriál, to si rovnou můžu pustit poslední díl...Je to drama o přátelství a o dětství o snech a jejich splňění, tudíž lidé, kteří takové přítelství znají z dětství se usmějou nad melancholií a překonáváním pout a poznání nevyřčených vzájemných citů, co si hrdinové příběhu v sobě nesou...tolik ke kouzlu díla. Kdyby byla Anohana tak nudná jak tu lidé popisují nepořádali by teď v Akihabaře výstavu s přesnou replikou jejich dřevěné skrýše a ostatními zajímavostmi z tvorby..asi tak

plakát

Ikoku meiro no Croisée The Animation (2011) (seriál) 

Celý příběh se odehrává koncem 19 století v Paříži. Setkáváme se zde s několika postavmi pan Oscar, bývalí kovář, nyní cestoval a proutník se vrácí z obchodní cesty z Japonska a přiváží sebou maličkou dívku Yune, která přišla pracovat do jejich rodinné kovárny na vývěsní štíty v pomalu krachující pasáži Du Roy jako poutačka, nebo-li hlasatelka, co před krámem láká klienty, aby obchod navštívili. Další ústřední postava je pan Claude, vnuk Oscara a aktuální majitel kovárny snažící se podnik zachránit jak může. Tato působivá trojce, plná kontrastů a jiných národních tradic se spolu musí naučit žít...Kresbá je oslňující a připoutá vás a plně vtáhne do roztomilého dějě, až si jen bude opakovat jak sladká je Yune, zatímco Vás naladí dojemný hudební doprovod z něhož si jistě opatřím OST. Opět skvělá série letní sezóny, jenž je tento rok nabitá několika dech beroucími anime. Na závěr přidávám opening: http://www.youtube.com/watch?v=o9sgDkleyBM

plakát

Šinko a kouzelná šošolka (2009) 

Dětská fantasie je nekonečná a pakliže máte dost přátel můžete dokázat vše. Trochu mi to připomnělo O myších a lidech (Jejich je králoství nebeské), kde se také lidé vyrovnájí s nemilosrdným osudem. V tomto případě je proti drsné ruce reality postavena naivita, vtip a nezkaženost, kterou mohou oplývat pouze děti s velkým srdcem. Film Vás melancholicky ukolébá, aby pak ve chvíli, kdy to nejméně čekáte, luskl prsty a probudil Vás z okouzlení. Vynikající! Madhouse u mně opět boduje.

plakát

Pestrobarevný (2010) 

Přemýšleli jste někdy nád názvem pestrobarevný? Jak je ve filmu vysvětleno jedná se o škálu barev, různorodost. Máme zde odcizení, šikanu, prostituci, ošklivost, souznění, umění, uvědomění atd. Tento film není pro všechny, protože někdo dokáže ohodnotit pouze jednu linii bez toho aby vnímal ostatní křivky...Hudební doprovod byl zajiímavý (to, že vám to připomíná Křemílka není důvod k tomu to znehodnotit, jelikož Japonci těžko tento večerníček znají). Řemeslná stránka byla vynikající už při první scéně, kdy duše není vidět a pouze odpovídá přenosem myšlenek vyjádřeným textem, toť vše doprovazeno pohyby obrazu, například při přitakávání. Jedinou věc bych přesto vytknul a to je konec, jelikož už od poloviny je celkem jasná hlavní zápletka a tedy i závěr...Nicméně, přesto stojí za shlédnutí, pokuď jste schopni vnímat smutek jednotlivých postav tohoto barvytého příběhu..