Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (315)

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Nejlepší český detektivní seriál. Postavy spolu skutečně komunikují, řeší reálné případy reálnými (tj v zásadě primitivními) metodami, uvěřitelně je znázorněna spolupráce se soudem a státním zástupcem. A navrch bombastická postava Víti Sršně, která by zasloužila samostatný seriál.

plakát

Po strništi bos (2017) 

Čistě za atmosféru, bohužel scénář je prázdný, bez zásadních scén, postavy nemají co říct.

plakát

Kvarteto (2017) 

Neodešli jsme z kina jen proto, že to bylo Kino pilotů a my tam byli poprvé. Film je zcela bezdějový, v televizi byste jej vypnuli po pěti minutách. Postavy otřesně nezajímavé nebo nesnesitelné (Poláková a její stylizované projevy - jinak jí mám rád). Plesl má být zřejmě úžasný, ale je to trapný pozér pronášející hovadiny bez hlubšího smyslu. Humor nula, drama nula. Závěr film nemá žádný, ale je to aspoň úleva. S Dejvickým divadlem tento "kus" nemá nic společného. Jediné, s čím to snese srovnání, je předchozí Mistrovo dílo, ale jdeme dolů, přátelé, dolů, jakkoli se to po Díře u Hanušovic zdálo nemožné!

plakát

Případ Nile Hilton (2017) 

Pro mě na hraně čtyř a pěti hvězdiček. Rozhodně ale doporučuji zhlédnout, garantuji, že nic podobného jste ještě neviděli. Výstižně popsaná realita života v Káhiře, úplatky, hierarchizace společnosti, všechno takové správně zašlé a špinavé a o zákazu kouření si v arabském světě můžeme nechat jen zdát - pokud by k tomu došlo, hlavní hrdina by půlku času neměl co hrát. Film zkrátka kráčí od cigára k cigáru, ale rád uznávám, že mezitím probíhá velmi působivý děj s mrazivým závěrem.

plakát

Slepá (2014) 

Za mě dobrý! Je to pěkně vymyšlené a navíc i vtipné, jen je potřeba si počkat, až se začne smysl jednotlivých scén rozkrývat. Docela zajímavá by byla diskuse nad tím, co přesně se skutečně odehrálo a co je jen zachyceno v notebooku hlavní hrdinky...

plakát

Bába z ledu (2017) 

Film mě příjemně překvapil. Má děj (což u Slámy není podmínkou nezbytně nutnou), Táňa Vilhelmová nehraje Táňu Vilhelmovou (Vojto nemáš to doma asi lehký) a celý námět je silný a zajímavý. Samozřejmě, jak je u Slámy zvykem, uvidíme více než bychom chtěli, ale víc neprozradím:-) A Daniel s Neužilem v roli nezdárných synů excelují! Čas hraje v můj prospěch!

plakát

Střemhlav (2017) 

Hned na počátku je třeba se připravit na to, že se ve filmu se slovy šetří, zejména představitel hlavního hrdiny je v tomto opravdu spořivý a vyjadřuje se hlavně pohledy. Ale nejsme přece na festivalu, abychom viděli jen hollywoodské ukecanosti. Proč si nevychutnat delší záběry než obvykle a to, že se valnou většinu toho podstatného dozvíme až v úplném závěru? Chce to tu správnou náladu, kterou jsem měl. Jediné, co bych chtěl vytknout, je scéna se žebříkem, zbytečná a k obdobnému finále bychom se dostali v každém případě.

plakát

Země jahod (2016) 

Pěti hvězdiček se nebojím. Příběh není nijak komplikovaný, opravdu taková současná letní variace na Romea a Julii, ale dojemný až k slzám (no zaplakal jsem si), zejména závěrem. A režisérovi patří jedna hvězdička navíc za odvahu režírovat film v jazyce, kterému nerozumí (ale asistentka z Polska mu prý potvrzovala, že to herci říkají dobře:-)) Výborně vybraní mladí herci a koneckonců i rodiče hlavního hrdiny.

plakát

Fortunata (2017) 

Zcela sebekriticky říkám, že to asi nejsem schopen ohodnotit, protože nejsem žena. Je to prostě pro ženský (děti, násilnický manžel, těžká práce, vášeň). Ale stopáž je přiměřená, hlavní hrdinka relativně pohledná, postava doktora docela vtipná, zejména jeho proměna asi v půlce...

plakát

Paula (2017) 

Nebuďme tak kritičtí, soudruzi. Řemeslně je film pěkně zvládnutý, má jen dvě slabiny - silně nesympatickou hlavní hrdinku (představa, že mám něco podobně iracionálního doma, mě děsí) a závěr, který působí, jako by režisérovi zbyly nějaké ty scény, které je třeba někam udat, i kdyby na sebe nenavazovaly, což tedy nenavazují. Jinak celkem běžné drama o životě nepříliš vyrovnané Francouzky.