Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (5)

Malá Miss Sunshine

Malá Miss Sunshine (2006)

Na Miss jsem narazila v televizi v nočních hodinách a neočekávala nic závratného, v takovou soví dobu. Ovšem ejhle, chybička se vloudila - můj úsudek byl špatný, špatný a ještě jednou špatný. Takhle sakramentsky jsem se dlouho nepobavila! "Typická" americká rodina se svými problémy, které dokáže vyřešit jedinou cestou kvůli dosažení snu malé a nechápající Olive, nicméně zahranou bravurně nadějnou Abigail Breslin. Potom tu máme neúspěšného otce, matku , která si neví rady, šňupajícího dědečka se svou vlastní hlavou, syna nenávidícího celý svět a přece nezapomeneme na největšího odborníka na Prousta v USA - strejdu sebevraha. Nastrkejte je do auta a hurá - komedie jak na míru ušitá mě - přesně tak hořká a překvapující, jak to mám ráda!

Kristian

Kristian (1939)

Díky Kristianovi bude Oldřich Nový moje tajná láska až do konce života, protože jeho výraz, oči a chování - ach! Film zbožňuju hlavně kvůli němu, ale vtip, romantika a Adina Mandlová i Nataša Gollová jsou další aspekty, proč patří mezi filmy, na které se můžu dívat pořád a pořád a stejně neomrzí. Písnička "Jen pro ten dnešní den" mi zní v hlavě jen si zapnu přehrávač a zpívám si ji týden po shlédnutí, no prostě paráda z období, které mi imponuje, s herci, kteří neurazí a Oldřichem Nový..!

Šakalí léta

Šakalí léta (1993)

Láska na první pohled existuje. A zrovna já jsem propadla muzikálovému počinu pana Hřebejka. Líbí se mi příběh, hudba, Martin Dejdar - kdo by věřil, že se dokázal někdy takhle hýbat - choreografie a její sladění lehce pokulhává, ale všechno zachraňuje skvělý Josef Abrahám. Tak tedy na kolena, na kolena, na kolena, na kolena jéjéjé!

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Legendární a nejpovedenější komedie pod vedením výtečných herců - Kodet, Donutil, Stašová, Polívka, Zázvorková - a dalších - tím míním hlavně Novákovou-Fuitovou. Nadsázka, hlášky, které zná skoro celý národ zpaměti a na pozadí toho všeho výlet do českých dějin zakončený skvělou skladbou od Blue effect. Nejlepší Hřebejkův filmový počin! Dle mě nejlepší česká komedie pro příštích tisíc generací! Měl by to vidět každý! "Hoří hov*o?" Míň jak 4* může dát jen soudruh z NDR! Vyzvednout pana Kodeta bych chtěla. Jeho výkon je strhující!

Samotáři

Samotáři (2000)

Perfektní komedie(?). Už jen protože sdílím s Jakubem alias naprosto jedinečným a úžasným hercem Jiřím Macháčkem (obarveným na blond!) podobné názory. Já si taky myslím, že naše hymna je doost dobrá skladba a taky si myslím, že lidi u nás málo hulej. Dokonce mám podobnej názor na to, že když jste venku a volant máte vevnitř, tak se to auto prostě řídit nedá.