Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (800)

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Docela zajímavý námět, ale ne úplně využitý. Myslím, že se s tím dalo lépe pracovat, takhle vznikla vcelku obyčejná gangsterka, u které si jen změňte peníze za zbývající čas. Ale jako obraz dneška a budoucna pod rouškou demokracie je to až vizionářské.

plakát

Mnichov (2005) 

Film, který by se určitě svou syrovosti hodil spíše k Tarantinovi, ale osobně jsem čekal něco horšího.

plakát

Mr. & Mrs. Smith (2005) 

Má me film funguje i po letech, a to jsem jej už viděl bratru tak 5x.

plakát

Blue Valentine: Milostný příběh (2010) 

Zajímavá sonda do vztahu dvou konkrétních lidí od počátku, SPOILER až do hořkého konce. Dobře zrežírované. Nerušící a přitom zajímavá kamera. Dobrý soundtrack. A herecky byla Michelle Williams jen o chloupek lepší než Ryan Gosling, tzn., že oba byli skvělí. Docela se ale divím zdejšímu hodnocení. Vzhledem k tomu, že tady hodnotí většinou nevyzrálí mamánci a nanynky, překvapilo mě poměrně vysoké hodnocení. Mám jediné vysvětlení... mamánci a nanynky na to vůbec nešli.

plakát

Volver (2006) 

Moc krásný film. Skvělý scénář. Penélope Cruz je nádherná žena a skvělá herečka. Carmen Maura je skvělá herečka. A vůbec to, co tady předvedly všechny hlavní herečky, to se nedá snad ani komentovat. Celý film mne udržel v jakémsi napětí, místy vtipné situace, které v daném okamžiku jako by se "nehodily", překvapivé pointové zvraty, chvíle dojetí a pocitu spoluúčasti, i když nejsem Španělská venkovanka... Prostě Pedro Almodóvar režíruje až neskutečně dobře. Film je v mém top 10.

plakát

Mučedníci (2008) 

Hodně dobrý film. Nevím, co dodat víc. Víc než horror v tom vidím brutální drama. Skvělá režie, střih, kamera i herecký výkon hlavní hrdinky.

plakát

Poldové a nemluvně - Michalova smrt (2020) (epizoda) 

Já se u tohoto seriálu fakt dobře bavím. Nenuceny, klidný průběh, žádný stres. Přesto, že se řeší kriminální případy, dýchá na mě z každého dílu vtip a pohoda.

plakát

Samotáři (2000) 

Po 20ti letech se dá říct, že se tento film stal klasikou. Pro sebe ten film řadím do kvarteta spolu s Knoflikáři, Jedna ruka netleská a Příběhy obyčejného šílenství.

plakát

Zločin na poště (1980) (TV film) 

Kriminálka z doby kdy lidi měli lidskost, čest byla i nad život a normální bylo nekrást. Prostě z doby, kdy byl svět ještě v pořádku. Čapek i Dietl uměli psát. Dudek režírovat a Menšík i všichni zúčastnění zase hrát. Tohle posrat by bylo fakt umění.