Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (131)

plakát

Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti - Síň 33 (2019) (epizoda) 

Moc nerozumím tak nízkému hodnocení. Vždycky mě zajímalo, co se děje v "čekárně" a zrovna tenhle případ vůbec nebyl šlápnutím vedle. Tady je i malý spoiler do budoucna (ta provázanost se objevuje v pozdějších sériích častěji, což je další plus).

plakát

Kriminálka Las Vegas - Oběma nohama v hrobě I. (2005) (epizoda) 

Viděla jsem první z dvojdílu a říkala jsem si, že to je pecka a dost se to liší od standardních dílů seriálu. Jen co jsem zjistila, kdo to režíruje, kolečka zapadla a já se těšila na pokračování. Za mě velká chuťovka.

plakát

Dr. House - Série 8 (2011) (série) 

K celé poslední sérii jsem byla zpočátku hodně kritická. Už koncem sedmé série jsem si říkala, že seriál začal směřovat někam, kam jsem mu to nepřála. Takže jsem poslední sérii vyhlížela dost skepticky. Ale musím uznat, že ačkoli střední část byla pro mě hůř stravitelná, poslední čtyři díly výsledný dojem naprosto zachránily. Pokud by celá série měla kvalitu a atmosféru posledních epizod, byla by to sice neuvěřitelná emoční ždímačka, ale byla by to jedna z nejlepších sérií seriálu. Takhle jen velmi kvalitní rozloučení s jednou legendou.

plakát

Myšlenky zločince - Jdi za světlem (2006) (epizoda) 

Tenhle díl mě dostane prakticky kdykoli ho vidím. Skvěle natočeno, zahráno, vymyšleno, dotaženo. Zasloužený plný počet.

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Viděno několikrát a stále mě to neomrzelo (a nejspíš neomrzí). Za poslední roky tohle řadím na první příčku z tvorby ČT. Hned první případ nasadil laťku velmi vysoko, líbilo se mi, že se jednalo o skutečné případy. A oceňuji i reálné zpracování, tu mravenčí práci (takhle nějak si to fakt představuju), výkony herců dle mého bez chyby, z některých případů mě mrazí dodneška. Výborná kvalita a vůbec bych se nebránila i třetí sérii.

plakát

Četnické humoresky (2001) (seriál) 

Můj velmi oblíbený český seriál a ačkoli kvalita (především) výkonů a některých dílů kolísá, tak musím dát plné hodnocení. Ale uznávám, že ta pátá hvězda je za atmosféru první republiky (která byla vytvořena úžasně) a za trochu nostalgie.

plakát

Frankenstein (2011) (divadelní záznam) 

Vezmu to postupně... Jonny Lee Miller jako Monstrum si velice snadno urval většinu pozornosti. Jeho zrod, postupné krůčky, začátek řeči byly fascinující a skvěle provedené. Benedict Cumberbatch mu víc než zdatně sekundoval v roli stvořitele. I na menším prostoru dokázal, že to je pan herec. Jejich společné scény, ze kterých jako daleko citlivější a lidštější vycházelo Monstrum, měly vynikající atmosféru a neuvěřitelnou hloubku. Překvapivě byly i vtipné, víc než jsem čekala, ovšem to nezmění nic na tom, že vám bylo většinu času Monstra líto. Časem viděna i verze Monstra v podání Benedicta Cumberbatche. Podle všech komentářů má být tahle verze lepší, ale já si nejsem úplně jistá. Je jiná, to rozhodně, ale Millerovo Monstrum mi přišlo nevinnější. Naopak Cumberbatchovo Monstrum bylo dospělejší, podstatně živejší, někde zábavnější, neposednější, ale ve výsledku mi přišlo, že mu nedělalo až takový problém stát se "hajzlem". Celkově mi tahle verze přišla syrovější. I Miller jako Frankenstein byl ostřejší, ale možná jen víc tlačil na pilu, aby Cumberbatche dohrál - kdo ví... Každopádně tahle dvojka si sedla ve všech scénách, v obou podáních, ale každý tu svou roli uchopil za jiný konec. Co stojí dále za pochvalu je hudba od Underworld, která tam sedla jak pr*** na hrnec, scéna, většinu času prosta kulis, a bezvadná hra světel.