Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (159)

plakát

Broučci (1966) (seriál) 

Dle mého názoru jediná verze Broučků, která je nejvíc přátelská k dětem. Zde se nedočkáte ani jedné Chudobky...

plakát

Broučci (1995) (seriál) 

Nádherný večerníček, kterému snad nelze nic vytknout.Dospělý lidé ho možná svým pojetím ocení více než děti, pro které může být až melancholický.Možná je i dobře že večerníček nebyl zakončen Karafiátovým "happyendem" tzv. všichni umřou.Celkově je tato pasáž obecně opomíjena, verze předešlá ze šedesátých let pro změnu neměla mrtvého Broučka ani jednoho.Nechci znít morbidně, ale doufám že se ještě dočkám verze která nebude soft a ukáže knihu Broučci bez obalu se vším co obsahuje.

plakát

Třicet případů majora Zemana (1974) (seriál) 

Přiznám se že tento seriál neodsuzuji jako mnozí a náramně se bavím.Na dobu svého vzniku to působí, jako kdyby to netočili snad ani u nás.Některé epizody by obstály i dnes, bohužel celý seriál kazí politicky vyšponované epizody, které dokáží výsledný dojem zkazit zbytku.Ale je tu jedna otázka, nemůže být takový James Bond považován za protiklad Majorovi Zemanovi?V Bondovi je také politika značně překroucená a svým způsobem je to západní propaganda.Zeman jako policista, co má vše nalevo a u poslouchá více srdce než rozum.A Bond, chladnokrevný vrah co nepřemýšlí a jenom jedná v rámci příkazů?Nevím co je horší, asi nejhorší je když se neustále objevují tendence tento seriál zakázat v zápalu pravdy a lásky a to je daleko horší než myšlenky vyřčené v seriálu.Seriál by měl být volně dostupný, aby si každý na něj udělal vlastní dojem, protože pak nemůže jedna a ani druhá strana manipulovat s veřejným míněním.

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Po letech ten film zraje jako víno.Surovost, beznaděj v betónové džungli LA.Film jsem viděl 1 a půlkrát.Poprvé s otevřenou hubou a podruhé jsem to nedokoukal jak moc to bylo naturalistické.Na zákládě filmu HEAT defakto vzniklo celé GTA s pořadovým číslem pět, jenže ten vykreslil postavy přecijen v humorném podání s velkým množstvím usměvavých momentů. Film který podobně na mně zapůsobil se jmenuje Drive a paradoxně je to další z balad města andělů.

plakát

Hospoda (1996) (seriál) 

Tohle je luxus oproti tomu co nás v rámci komediálního žánru krmí dnes napříč všemi českými televizemi.Jasně definované charaktery kterým to věříte.V reáliích, které dnes zanikají i díky různým zákazům a nařízením.

plakát

Země dinosaurů (1988) 

Přiznám se že jsem doslova probrečel celý film.Každá scéna má v sobě nějaký moment, který hravě pocuchá s emocemi.Nádherná animace, děj jasně daný s vymezenými rolemi.Žádné nešvary novodobých 3D animáků, kteří více než na děti cílí na dospělé různými náznaky. Velice nezávadný animák, který ale může lehce zamávat se slabšími povahami, jako se to stalo mě, ale nelituji.Správný film má vyvolat mnoho emocí.

plakát

Šílený Max (1979) 

Z Austrálie toho moc k nám tak nechodí, ale to co přijde stojí většinou za to.Šílený Max je případ, kdy s každým zhlédnutím se mi líbí více a více, stále objevuji detaily které mi byly skryty.Všichni herci podali skvělý výkon a nejde ani poznat že tenkrát měli malý rozpočet, úvodní honičku kupříkladu považuji za to nej co jsem viděl kdy ve filmu.Tato série má tak propracované lore v náznacích, že asi nikdy nedočkáme rozuzlení všeho.George Miller Maxe skoro 40 let dávkuje po špetkách, že si říkám že kdyby to měl pod palcem kdokoliv jiný tak bude nejmíň deset dílů s několika spin offy a seriál k tomu navrch.Otázkou je jestli by byly tak kvalitní.

plakát

Kobra 11 - Zmrtvýchvstání (2013) (epizoda) 

Plný počet bez debat.Tohle by si měli Němci nechat patentovat, v seriálu s milionem pokračování o jednom dálničním okrsku si vystřihnou tří áčkovou bondovku do televize kde nechybí nic co bych od takové ideální bondovky vyžadoval.Teroristé vystřihlý jak ze Spectre, inspirující se u našich ztohoven co se týče úpravy vysílání.Simír to není policajt to je metr a půl vysoký polobůh v trojkovém bavoráku, proč jenom polobůh?Protože kdyby to byl bůh, tak z milence Andrei udělá pohledem nudličky do kung paa a poté udělá Andree během minuty přinejmenším paterčata.Návrat Andrého byl dle mého mínění velice zbytečný, ale na druhou stranu kdyby to byl nějaký random kamarád z dětství tak to pro diváky nebude mít takové grády, bohužel po skončení nejeden fanoušek musel zamáčknout slzu, protože z toho usměvavého Andrého, který byl pro každou legraci a byl to klaďas každým coulem je gauner který ztratil vůli žít a kope kolem sebe. P.s.:Važte si svých dálničních policajtů, nikdy nevíte kdy zrovna zachrání naši zemičku před koncem světa.Ti v Německu své kvality dokázali už několikrát, odborník žasne a laik se diví co všechno v rámci autobahnpolizei řeší.

plakát

Kobra 11 - Tank na scestí (1998) (epizoda) 

Tohle byla skvělá a megalomanská epizoda a díky ní seriál získal věhlas, co si pamatuji tak ji opakovali na Nově mimo běžné opakování, protože měla velkou sledovanost. Ve zkratce tank na dálnici se vším co k tomu patří, vlhký sen všech ničitelů.

plakát

Kobra 11 - Jed (1998) (epizoda) 

Tohle bylo zlaté období seriálu,epizoda kobry 11 s přesahem která umí zaujmout i dějem a nejenom tunami šrotu.Polovinu pocitu z epizody dělá hudba Reinharda Scheureggera, která se objevovala v prvních několika řadách.Z toho elektro bordelu v nových řadách co využívají k podkresu akorát bolí hlava.