Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (1 470)

plakát

Pád Třetí říše (2004) 

Film se hodně zaměřuje na postavu samotného Hitlera, vcelku působivé a zajímavé.

plakát

Útěk z Colditzu (2005) (TV film) 

Na televizní film slušné. Rovněž kvituji, že vydavatelé umístily oba díly na jedno dvd. Film nenudí, hodně času je věnováno milostné zápletce, zatímco život v zajateckém táboře nepůsobí nijak drsně.

plakát

Země nikoho (2001) 

Srbský a bosenský voják se setkají v jednom zákopu. K tomu ještě jeden voják, ležící na mině, takže se namůže ani pohnout. Film, který se snaží pohlédnout na balkánský konflikt s humorem, někdy dost černým.

plakát

4 jezdci (2008) 

Furie toho natočil celkem dost, ale nikdy nedokázal překročit tu pomyslnou hranici průměrnosti. 4 jezdce jsem zhlédnul úplně bez problémů, je to film, který má co říct, i když někomu může připadat styl vyprávění zdlouhavý a nezajímavý. A navíc, Natalie Roy má něco do sebe.

plakát

Křest ohněm (2005) 

V podstatě žádný děj, natož pak nějaká zápletka. Sledujeme jeden den americké jednotky v Iráku, který začíná přestřelkou, pokračuje přestřelkou a končí přestřelkou. Fakt mě dostalo, když v závěru Amíkům dojdou náboje a oni bez problémů vyřídí po zuby ozbrojené Iráčany pouhými noži.

plakát

Den vítězství (2006) 

Pro kinomatografii tento film vítězstvím rozhodně není. Vyprávění je zdlouhavé, zaměřené především na africké etnikum bojující v řadách francouzské armády. Tvůrci se vůbec nenamáhali představit nám jednotlivé postavy, takže je pro diváka téměř nemožné, vytvořit si k nim nějaký vztah. Nejlepších je posledních 20 minut, ale na víc jak 2 hvězdy to u mě není.

plakát

Katyň (2007) 

Musím přiznat, že jsem od filmu čekal víc. Závěr je emočně velmi silný, ale co předchází, je útržkovité vyprávění, s absencí hlavní postavy, s rušivým přeskakováním v čase a dějovou prázdnotou.

plakát

Šarlatový a černý (1983) (TV film) 

Ihned se mně vybavil podobně zaměřený snímek Masakr v Římě. V tomto duelu má u mě lehce navrch Šarlatový a černý, mimo jiné i díky skvělému ztvárnění dvou hlavních, proti sobě stojících postav.

plakát

Varšavské ghetto (2005) 

Jedná se spíš o hraný dokument, kde se vyprávění střídá s hranými sekvencemi a autentickými dobovými záběry. I pčes závažnou tématiku holocaustu film postrádá emoce a nedokáže vtáhnout do děje.

plakát

Pevnost (2008) 

Nezajímavý film z vojenského prostředí. Špatné herecké výkony a ještě horší kamera, a dialogy, které se nedaly poslouchat.