Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Romantický

Recenze (157)

plakát

Agiwa na (2008) 

Krásné, vtipné, roztomilé.... Asi nejvíce mě pobavila scéna s pěněženkou a policejním autem - to mě opravdu dostalo :-)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Trochu jsem se vyděsila spojení Tim Burton a disney, ale celkem se to zvládlo. Hodnocení patří hlavně skvělému obsazení: Srdcová královna v podání Helen Bonham Carter je prostě úžasná, a naprosto šílený kloboučník v podání Deppa, no co dodat. Trošku mě zaráží označení filmu, jako rodinný - dětem bych to rozhodně nepustila, obávala bych se děsivých snů, které by mohly mít.

plakát

Arangsaddojeon (2012) (seriál) 

Příjemně mysteriózně laděný seriál, který udrží divákovu pozornost až do úplného konce. Stejně jako hlavní postavy, tak i ty vedlejší nenudí - ať už se jedná o šamanku, Seo Dol(a) nebo o ty tři borce :-D , co se tam pořád motají. Vždy jsem na konci dílu přemýšlela, co se tam tu hodinu dělo, když se vlastně nic nedělo :-D - kupodivu to není mínus, ale plus, děj pluje velmi pozvolna, sem tam něco málo prozradí, hodina uběhne jak voda a divák zase nic neví :-) takže si řekne ještě jeden další díl... a ještě jeden.... a ještě jeden - protože by se rád dozvěděl něco víc o hlavní dějové lince :-) 20 dílů bylo přesně tak akorát, úplný závěr bych vymyslela malinko jinak ;-) :-)

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Pokud člověk neviděl seriál, tak ho film mohl nadchnout, ale protože já jsem seriál milovala, tak jsem nemohla dát víc, jak 3*. Původní B.A. je prostě nenahraditelný (Quinton 'Rampage' Jackson - má moc jemné rysy :-D). Ale na druhou stranu Copley byl velmi kvalitní Murdock :-)

plakát

Avengers (2012) 

Hodnotím, jako nejlepší film o superhrdinech. Velký obdiv patří Marku Ruffalovi - díky němu nebylo možné Hulka nenávidět, ani když vzteky zezelenal a začal ohrožovat na životech lidi, kterých by nám mohlo být líto :-) (dokázala jsem s postavou Bruce Bannera soucítit, což mi ve ztvárnění s Edwardem Nortnem nějak nešlo). Tahounem je pro mě hlavně Robert Downey Jr., já prostě na Iron Mana nedám dopustit.

plakát

Babo (2008) 

Nádherný film, na který budu ještě dlouho vzpomínat. Na konci jsem byla velmi dojatá a to mě hned tak něco nedostane. :-) . Závěrečná scéna a já si říkám to vypadalo jako naše Národní divadlo - to se mi asi jen zdálo....a pak nápis: "Varhanní empora vlevo" :-D :-D

plakát

Baekmanjangjaui cheot sarang (2006) 

Tento typ filmů umějí Korejci velmi krásně natočit. Nevím jestli je to nějaký druh zvrhlosti, ale asi se jim prostě líbí, když vidí někoho brečet. Tak jak oni dokážou chytnout diváka za srdce, neumí snad žádný jiný národ. Hlavní představitelka je jedním slovem nádherná... A Hyeon Bin to je prostě borec k němu nemám co dodat :-) . Maturitní představení mělo nádherný závěr..

plakát

Baeknyeonui shinboo (2014) (seriál) 

V první řadě skládám poklonu - Lee Hong Ki. Je to dáno i charakterem jeho postavy, která mu sedne, ale také faktem, že se tento mladík zdokonalil ve svých hereckých schopnostech :-) . Volba hlavní herečky byla také trefa do černého, nejenom, že se na ni velmi pěkně kouká, že jim to spolu moc sluší, ale také velmi obstojně hraje :-) Myslím si, že rozdílnost obou postav, které ztvárnila, zahrála více než jen dobře - ať už to byla srdečná Na Do Rim, nebo "potvora" Jang Yi Kyung. Mysteriózní nádech, který seriál provází mě uchvátil už na začátku. Zdramatizovaná a srdcebolná :-D část mi také celkem utekla, a tentokrát mi to nepřišlo moc natahované. Konec mě tentokrát moc nezklamal, mohl být lepší, ale na druhou stranu už jsem viděla mnohem horší. :-)

plakát

Baempaieo geomsa (2011) (seriál) 

No, tak tohle z hlavy hned tak nedostanu! První záběr na hlavního hrdinu a mě se podlomila kolena... nebo to byla zástava srdce? Možná bych dokonce řekla, že jsem zástavu srdce prožívala při každém záběru na něj. :-D Seriál mě chytil hned od prvního dílu a já se nedokázala udržet, abych si nepustila další. Dokonale jsem ho zhltla a nevšímala si ničeho, co by mi snad mohlo zážitek pokazit. Případy řešené v každém dílu mě neskutečně bavily, až jsem občas zapomínala na hlavní zápletku. ;-) Ale hlemýždí (opravdu hlemýždí) tempo při odhalování hlavní zápletky mi přišlo moc fajn. Upíry moc nežeru, ale tady je to moc pěkně zakomponované do děje. Nazvala bych to spíš takovou ozdobou seriálu, která působí velmi přirozeně.

plakát

Baempaieo tamjeong (2016) (seriál) 

Na co je režisérům skvělé herecké obsazení, když scénář stojí za pendrek. Tady mi nepomohlo ani to, že jsem to překládala. Na postavy je radost pohledět, ať už to byl Yoon San, Goo Hyung, Gyeo Wool nebo doktor Hwang, Se Ra a detektiv Park nebo krásná a nebezpečná Yo Na. Všechny jsem si zamilovala... bohužel, má to jeden velký háček a tím je scénář. Navíc Lee Joon neměl moc prostoru předvést, co v něm skutečně je, scénář mu to nedovoloval a držel ho v dost úzkých mantinelech, což je velká škoda. Ať se herci snažili jak se snažili, jednotlivé případy mě nedokázaly pořádně chytit. A i když vás hrdinové jistě budou bavit, nejsem si jistá, jak to bude s dějem. Možná to chtělo povolat scénáristu, který měl na starosti sérii s prokurátorem (Vampire prosecutor), protože to byly teprve zajímavé případy, které vás baví i bez hlavní dějové linky. Rozhodně nejsou na vině herci, těm tleskám, protože nebýt jich, tak nevím, nevím, jestli bych měla sílu na celý seriál. Prosím, žádné pokračování a jestli ano, tak vyměňte scénáristu... nebo raději natočte 3. sérii prokurátora. Všechny 3* patří hercům.