Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Oblíbení režiséři (10)

Quentin Tarantino

Jasný důkaz toho, že když si člověk přeje něco moc dokázat, nakonec to vyjde.

Snad největší detailista, všechno má v každém filmu vymyšlené do nejmenších podrobností, ani nemluvě o prolínání děje a postav do jiných filmů. Navíc jeho záběry zblízka. Smekám klobouk dolů, jak vše dokáže dotáhnout k neprosté dokonalosti.

Tim Burton

Myslím si, že Tim Burton snad není člověk, ale nějaký mužíček z kouzelné země, který ztratil cestu zpět a proto se tu kouzelnou zem, snaží zachytit ve svých filmech. Smekám klobouk dolů, před jeho fantazií. Navíc, mám moc ráda pohádky

Emir Kusturica

Myslím si, že jeho filmy jde buď obdivovat, nebo nenávidět, nic mezi tím neexistuje. Nikdo se nepohybuje na tak tenkém ledě mezi realitou a snem.Naštěstí patřím do té první skupiny. Jen vůbec nevím, jak popstat jeho filmy, první co mě u každého filmu vždy napadne je: prazvláštní, nic takového jsem nikdy neviděla. To je asi to, co mě baví, jeho neskutečná originalita. Jeho filmy nejsou pro realisty, protože úplně postrádají logiku.

Miloš Forman

Další důkaz toho, že i člověk z malé zemičky, se může dostat mezi světovou elitu. Mám ho ráda, hlavně proto, jak zachycuje charakterové vlastnosti postav. Nemusí to být jen u velkometrážních amerických filmů, ale mám třeba hodně ráda film Hoří, má panenko.Kde má krásně zachyceny charakterové neduhy české společnosti. Líbily se mi také Lásky jedné plavovlásky a to nejen proto, že moje mamka ve filmu byla jako komparz. Hezky je tam zachycen vztah rodiny, k nečekané návštěvě. Možná mám i radši jeho české filmy, některé jeho zachraniční filmy mi přijdou, na to co je v nich obsahově sděleno příliš zdlouhavé.

Ladislav Smoljak

Tak po tomhle pánovi, mi bude napořád smutno. Jenže si ho neumím představit samotného bez pana Svěráka. Oběma se jim dařilo na co sáhli.Doufejme, že panu Svěrákovi se budou dařit ještě další dílka i nadále.

Největší plus u mě má za různé mystifikace. Za neschopnost myšlenku udržet, i za neschopnost myšlenku opustit. Největší přínos vidím v jeho práci na autorství divadla Járy Cimrmana.

Helena Třeštíková

Aneb, co může působit působivěji než skutečnost. Škoda, že takových výborných dokumentaristů nemáme víc.

Pedro Almodóvar

Drsné životní zkušenosti, drsné filmy. Ze Špatné výchovy, jsem byla špatná ještě druhý den. K náladě mi nepřidalo ani to, že jsem v té době bydlela na faře.Překračuje všechna konvenční tabu, to se mi na jeho filmech líbí.

Roberto Benigni

Velkou jedničku si u mě získal za Život je krásný. Snad jediný film, který mě dohnal k slzám, to přiznávám bez mučení, někdy jsem se dokonce dívala jen na šťastnou  část filmu. Hrozně jsem se pak těšila na Tygr a sníh, jenže ouha, stejný režisér, stejné hlavní role, stejná zápletka, stejná pointa, jen různé časové období děje filmů. Tak teď vlastně nevím, jestli je pořád můj oblíbenec. Dokáže mě rozesmát, takže asi ano.

Ingmar Bergman

Sice jsem od něj viděla jenom Šepoty a výkřiky, ale ten film se mi dostal pod kůži svým děsivým morbidním obsahem. Myslím si, že předběhl svou dobu a jeho filmy v době vzniku nemohly být patřičně doceněny.

Jiří Menzel

Mám ráda jeho filmy s ,,Hrabalovskou" tématikou, líbí se mi na nich prvorepubliková atmosféra. Jeho filmy na mě působí takovým lehkým úsměvným dojmen a tušením toho, že přes všechny drobné nepříjemnosti, nakonec všechno dobře dopadne. Vlastně tak na mě působí všechny jeho filmy, takovým hřejivým pocitem. Proto mě překvapilo, když jsem viděla Ostře sledované vlaky s tragickým koncem, přesto na mě smutný konec nepůsobil smutně.To je prostě pointa jeho filmů, nic tragického není nikdy tak tragické, vždycky přijdou lepší časy.