Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (48)

plakát

Gladiátor (2000) 

Velkofilm s geniální hudbou.

plakát

Gravitace (2013) 

Všem komu se líbilo se omlouvám, ale ve filmu jsem nenašel nic co by mě nadchlo. Sandra Bullock je jako tradičně příšerná. Oběť George je čistě účelová. Kdo viděl Toma Hankse v Kapitánu Philipsovi při poslední scéně zahrát trauma z únosu ten nemůže dát Gravitaci přes 80% to je svatokrádež. Pro mě je film hodně neuveřitelný, špatně zahraný (hlavně Sandra) a překombinovaný. Myslím, že všichni kdo byli ve vesmíru včetně psů a opic musí být uražení z neprofesionálního chování Sandry Bullock resp. doktorky Stoneové.

plakát

Hercules (2014) 

Musím a rád přiznat, že mě Hercules v podání Rocka velmi příjemně překvapil. Kluk se nám pěkně vybarvil. Role mu sedí - sir Anthony Hopkins by to asi nedal. Ikdyž nejsem žádný "macho" nemám rád ženy bojovnice. Vadí mi to vždy a všude - takže i tento film není výjimkou. Pokud se téma Hercules uchopí akčně tak asi nějak takto, i když nějakou mušku to má.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Jako jeden z bláznů do díla J.R.R.Tolkiena resp. jeho knižní předlohy jsem dosti kritický k dílům Petera Jacksona od zpracování Dvou Veží. Jak jsem psal v minulé recenzi, druhý díl Hobbita mne dosti rozhořčil a chtěl jsem si pro Petra na Nový Zéland dojet. Musím, ale podotknout, že po všem tom zmatku a blbosti druhého dílu se Peter alespoň ve schopnosti vyprávět navrátil ke kořenům. Poslední díl je tedy rozhodně lepší než díl druhý a snaží se držet knižní předlohy i přesto, že je třeba dokončit různé dějové linie druhého dílu, které byly pouze vsuvkou. Počáteční scéna s Galadriel ve velmi pěkná a dává smysl, oproti tomu Legolasovi kousky z Matrixu nebo dějová linie Alfreda jsou úplně mimo a nemají ve filmu co dělat. Pro mne velmi příjemným překvapením je výkon Martina Freemana. Jeho každý záběr měl hloubku a vtip zároveň - vše se vystupňuje ve scéně s Gandalfem a fajfkou. Závěrečné scény mi připadají křečovité - snad nejvíce je to patrné na odchodu Legolase při rozhovoru s Thranduilem. Posledních několik minut působí prostě tak, že Peter při všem tom grafickém šílenství neměl již čas na výpravnost postav a epickém zakončení jejich osudů, on to prostě usekl jako Thorin hlavu skřeta a tak film klesá hodně do průměru. Řekl bych, že zapomněl co dělá díla Tolkiena silnými a drží se pouze grafické stránky a monstrozity bitev což je prostě špatně. Celkově je film na 3 hvězdy. Já dám ale 4 hvězdy - je to přeci jen konec a tak se nechci loučit špatně.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Jako velký fanda jsem možná lehce neobjektivní, ale musím říct, že stejně jako filmová adaptace Dvou Věží v Pánu Prstenů je Šmakova dračí poušť v Hobitovi minimálně z 50% výplň pro velké finále v podobě třetího dílu. Laciné scény s Evangelinou Lilly mi velmi vadí a celý film sráží na hranici béčkových blbovin - proč to ten Peter takhle splácal. První díl měl úroveň, byl zde cítit silný rukopis J.R.R.Tolkiena bez zásahu P.Jacksona, de facto kopíruje knihu. Oproti tomu dvojka je spletenec akčních scén a pokřiveného děje, který mnohdy snad ani nedává smysl. Film mne opravdu zklamal a osobně bych doporučil Petru Jacksonovi ať se mu třetí díl nevymkne z rukou jako Šamkova dračí poušť, protože jinak si pro něj zajedu.

plakát

Jack Ryan (2018) (seriál) 

Vynikající seriál. Bohužel od 3. série se seriál výrazně zhoršil na prakticky nekoukatelnou hrůzu.

plakát

Jack Ryan - Season 3 (2022) (série) 

První a druhou sérii jsem hltal, ale tohle. Hnus velebnosti. Celé české účinkování je strašné, až jsem styděl. Nic kolem něčeho jako česká prezidentka s ruským taťkou nedává smysl a je to ještě ke všemu strašně vyprávěné. Nuda, nuda, šeď a hloupost.

plakát

Jack Ryan - Season 4 (2023) (série) 

Poslední série jen podtrhuje velmi nízkou úroveň od počátku 3.řady. Poslední řada (4.) je hloupě poskládaná a neskutečně nesmyslně překládaná divákovi. První 2 díly vypadaly nadějně, ale pak se zřejmě něco stalo (zabili scénáristu nebo režiséra) a následuje velký špatný. Všem kdo neviděli doporučuji, pusťte si první dvě série a rychle od toho pryč, jinak si zkazíte dojem z celého seriálu. To se stálo právě mě.

plakát

Jak vycvičit draka 3 (2019) 

Nemám co vytknout. Jen samá pozitiva. Dovolená v Chorvatsku, první auto,první dítě ...

plakát

Jan Žižka (2022) 

Tenhle film se mohl jmenovat jakkoli. Dnes již klasická větička " Na motivy skutečného příběhu" je hrůzu nahánějící. Nevím se proč si scénárista nepřečetl veledílo Petra Čorneje. Jde pouze o akční film ze středověku zasazený do české kotliny. Nic víc, nic miň. S Janem Žižkou má společný pouze název. P.S.: Četl jsem poznámku, že Žižka je jeden z největších Čechů. Tak to se už ničemu nedivím. Vždyť za jeho života české země zažívaly nejhorší občanskou válku v dějinách.