Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (205)

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Velmi nudný film. Poslední půlhodinu, jsem vůbec netušila o co jde. Stenley Kubrick (který to celé vlastně začal natáčet) z toho leze v každém záběru - typicky jeho filmová škola - dlouhé záběry, nicneříkající děj, plácání se od ničeho k ničemu. Je to dlouhé a nudně nudné. Ta 1 hvězda je za Haleye Joela Osmenta.

plakát

Alien Showdown: The Day the Old West Stood Still (2013) odpad!

Bylo to na flash kartě společně z 5 dalšíma "skvostama" kterou jsme našli v paru při procházce. Ta fleška je super (64 GB) ale ten obsah je příšernost. Mám podezření že to ztratila jedna masochistická šikmoočka která se v podobných filmech snaží hledat smysl života (a hledá výherce který by ji pohladil bobra) Tohle si svoje místo mezi nejhoršími filmy právem zaslouží. Ne že bych si bobra pohladit nechtěla (minimálně ta divoženka ve filmu je k hlazení přímo stavěná) ale tohle je vážně film který může ohrozit zdraví. Triky už ani nejdou udělat hůř, i když mnohem lepší se dají automatocky vygenerovat v jakémkoliv free programu online na netu. Zarazila mě jen jedna jediná věc, u které mi malinko povyskočilo obočí, a to jméno té herečky. Moc jich neznám a ve světě to taky není zrovna běžné jméno.

plakát

Amerika hledá topmodelku (2003) (pořad) 

Velmi zábavná show, u které si každá normální holka / žena, musí říct že je vděčná za normální inteligenci a obyčejné tělo, protože mít problémy jako tyhle vytuningované husy, bych vážně mít nechtěla. Dám 1 hvězdu za to, že se u toho dá dobře třeba vyčesávat chlupy ze psa, nebo malovat, nebo tak něco.

plakát

Anděl v utajení (2017) (TV film) 

1 hvězda. Protože víte do čeho jdete a může to jen překvapit. Teda někdy.

plakát

Anihilace (2018) 

Velmi zvláštní film, který neví čím má být předně. Není to ani jedno, ani druhé, ani třetí a už vůbec ne čtvrté. Natalie Portman se sice oběvuje občas v divných filmech, ale tento je ještě divnější než ty předchozí. Nemám co přesně vyzdvihnout a nemám co bych ocenila. Velmi zvláštní film. Konec mi moc smysl nedával ale na to že zřejmě nejsem dostatečně inteligentní jsem si už zvykla. Proč k tomu majáku nepluly lodí ?

plakát

ANO nebo NE (2018) (pořad) 

Zvláštní styl pořadu. V obsahu se píše o celebritách. Poznala jsem jen 2 lidi. Ten zbytek jen matně poznávám podle toho že jejich fotka je někde na internetu. No, jako každá soutěž nebo podobný styl pořadu, mě to moc nechytlo. Takže opět bez hodnocení (a opět s poznámkou, že na FILMOVÉ databázi by tohle být nemělo)

plakát

Apokalypsa (1979) 

Podle popisku jsem čekala jiný film. Nemožné se jakkoliv vyjádřit, protože nespím v maskáčích, neberu drogy a nad posletí mi nevisí vlaka USA.

plakát

Aquaman (2018) 

Já nevím. DC se snaží, to musím pochválit, protože je to lepší než BvS a JL, ale fakt nevím. Celý ten podvodní svět mi přišel takový ne úplně přehnaný, ale bylo tam moc barev a byl pro mě dost těžko uvěřitelný. Až jakoby moc sci-fi (nebo jak to nazvat - možná až přehnaně fantasy ?) Škoda že se tvůrci vydaly cestou "pokračování DC universa" protože tady bych asi víc ocenila origin o tom jak se Arthur začleňuje do společnosti a učí se ovládat své schopnosti atd. Tady se přes to přehoupneme v 5 minutách a sem tam probleskne flashback a to je tak všechno. Taky mě docela překvapilo to, že svět o Aquamenovi ví, což nějak popírá události v BvS kdy Batman zkoumá složky Lexe Luthora a ty složky jsou tajné, což je zvláštní, když se o Aquamenovi ví i v širším světě (dokonce se o něm baví v TV a záporák hned na začátku taky ví kdo to je) Nicole Kidman, vypadá božsky a je mi úplně fuk že je vyleštěná CGIčkem, stejně jako Dolph Lundgren, který na plátně stráví překvapivě více času než jsem myslela. Amber Heard mi sice moc nesedí ani jako herečka a ani jako hezká holka ale co už, je tady a není úplně marná takže taky nějaký ten bodík přihodila. I když mi to celé extra moc nezalezlo pod kůži, přece jen tomu dám 3 hvězdy. Souboj na konci už mě vyloženě nudil. Přišlo mi to přehnaně přepálené a taky moc CGI (až přehnaně moc) Záporák byl nezáživný, nudný a taky přehnaně vyšponovaný. No nevím, jestli tohle DC universu nějak pomůže, ale uvidíme co ukáže Wonder Women 2 a Shazam (který začíná vypadat spíše na komický teen výplach) Takže vážně nevím, je to průměr, ani blbost ani kravina. 3 hvězdy.

plakát

Atlantis (2013) (seriál) 

Začínáme tím, že jakejsik Jáson, přišel na moři o tatíka a tak se ho vydává hledat. Ric, pic a je tu bílé světlo a hups, jeliman leží nahej na pláži, a aby si na své přišli hlavně holky a tak se nám hrdina několikrát otočí a ukáže tak muskulaturu. Pak už to jde úplně do hajzlu, protože jen PILOT obsahuje cca 70 zpomalovaček, kdy můžeme vidět jak zpomaleně padá ovoce z vozíků, kapka krve z podřízlé slípky, pád Herkula z hradeb ............ atd. Herkules připomíná více Shreka než zdatného reka (hups, je tu rým) a navíc je z něj posera a zřejmě i alkoholik. Pythagoras, vypadá jak kudrnatý homo teplus a Ariadna šilhá snad na obě oči. Minotaur byl vzhledem k "výrobním nákladům" celkem v pohodě. No a ještě pozor, máme tu opět zápletku kterou už nám předvedlo asi 700 seriálů (kde ani u jednoho nefungovala dobře) a to ... tamtadáááááááááá ... že má Jáson opět tajemný původ a všichni mu pořád říkají že nikdo nesmí zjistit kdo je doopravdy a že ani on sám to nesmí vědět, kvůli bezpečnosti. SAKRA !!!!! Vždyť nikdo neví kdo to je - je tam první den !!!! Tak proč to zase ztěžovat tím vším tajemným okolo ? Po 5 dílech, kdy každý další je horší než předchozí a kde zjišťujeme že Herkules je opravdu idiot, to balím a dávám 1 hvězdu za to, že v malilinkatých vyjímkách to zas takový odpad nebyl.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Hned na začátku se přiznám, že jsem film musela vidět 2x (+ jsem si pár pasáží pouštěla zvlášť) a k tomu jsem si přečetla pár komentářů (odpad až 5 hvězd) než jsem se rozhodla nějak se vyjádřit. Atlas mraků, u mě nezabodoval, a to proto, že je vyprávěn formou střípků z různých časových období, které mi nedávaly moc smysl a nerozuměla jsem jim. Skoky v čase se dějí bez nějakého předem daného klíče, takže se během několika vteřin, dostaneme z minulosti do budoucnosti a zpět do minulosti, bez jakékoliv vysvětlující pointy proč tomu tak je, nebo proč se příběh zabývá zrovna touto scénou, či dějem, které má nějak navazovat na další děj. Pokud by to bylo uděláno po vzoru minisérie, kde by se jednotlivé příběhy mohly více rozvinout tak aby divák pochopil návaznost (jeden díl, jedno období z lehkým posunem v ději který by navázal na druhý díl ~ vysvětlení myšlenky formou vyprávění že tato skutečnost / situace / čin / postava / příběh samotný, ovlivnil tu a tu postavu v tom a tom příběhu který navazuje) jednotlivých období a skutků, potom bych určitě takový projekt ocenila více. Nejvíc mě zaujalo vyprávění z budoucnosti a postapokalyptické budoucnosti, kterým ale opět chyběla nějaká důležitá součástka, která by je propojovala z předchozím dějem. Mnoho věcí není vysvětleno (jen v malých náznacích divák může přemýšlet o tom že koncern zabývající se jadernou energií, udělal nějakou botu a všechno se nějak pokazilo a proto vypadá postapo budoucnost tak jak vypadá - jenže to zase nekoresponduje z budoucností, ve které žádná katastrofa není nijak vidět a není zmiňována, takže energetická katastrofa se nekonala. Potom není jasné proč postapo budocnost vypadá tak jak vypadá) Spousta scén mi přišla zbytečná a nerozuměla jsem jim. Hlavně se to týkalo důchodců a spisovatele (v podání Toma Hankse v 70 letech) které jakoby tam ani nepatřily, nebo jsem prostě jen nepochopila propojení z ostatními příběhy. Budoucnost a postapo budoucnost propojené byly přes Sonmi 451 a její touhu po svobodě, kdy záznamy ovlivnily další děj. Minulost a současnost, tady spíše jakoby překážely, protože podle mého nic nevysvětlují a nemají tak velký vliv na další dění. A nebylo mi moc jasné, proč se kamera neustále věnovala tetování v podobě komety, které v ději nemělo žádný význam a ani se o tomto tetování nikdo nijak nezmiňoval (Poznat některé herce ve svých maskách, bylo opravdu umění. Hlavně v případě Halle Berry a Hugha Granta) Tento film, byl na mě moc složitý a komplikovaný. Nebudu dávat žádné hodnocení, protože nevím kolik bych tomu měla dát. Je to určitě hodně zajímavý film a některé pasáže jsou velmi silné, ale bohužel jsem nedokázala ocenit práci tvůrců co se hlavní myšlenky týká. Takže bez hodnocení.