Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (551)

plakát

Přednosta (2003) 

Po tomhle filmu mi bylo fajn. A na rozdíl od dalších 587 filmů, po kterých mi bylo fajn, nemám nejmenší tušení proč.

plakát

Mary a Max (2009) 

Úžasná forma. Úžasný obsah. Co víc si přát?

plakát

Vybíjená (2004) 

Dávám 4 hvězdičky. Pátou dodává sám Chuck Norris.

plakát

Sociální síť (2010) 

Opus o lidské ješitnosti a Facebooku jakožto jejím vedlejším produktu. Fincher opět dokázal nemožné. Scénář, který se dá shrnout větou "Několik postav se postupně hašteří na různých místech v několika časových liniích" totiž proměnil v dynamickou podívanou, ve které vám každá postava určitým způsobem přiroste k srdci a ne vždy si budete jistí, komu vlastně fandit. Po přičtení skvělé hudby, střihu a vůbec všeho, za co se Oscar uděluje, zbývá jedno jediné velké mínus. Trvá to JEN dvě hodiny.

plakát

Toy Story 3: Příběh hraček (2010) 

A zase ten Pixar. Tam, kde u všech ostaních filmů (nejen animovaných) ve skrytu duše nadávám, jak hrajou na city, se u Pixaru neskrývaně dojímám.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Taky jste v poslední době neviděli žádnou opravdu vtipnou komedii, strhující akci nebo třeba nervydrásající drama? Tak si vyšetřete dvě hodinky na Kick-Asse a sfouknete to všechno na jeden zátah. A už jen jako třešnička bude působit skvělý hudební doprovod v čele s Prodigy.

plakát

Parchanti (2010) 

Když vidím to ubohý hodnocení, tak nemůžu jinak. Skvělá akce, nebojácně okázalé záběry, svižné tempo, originální smysl pro humor a úplně perfektní záporák. Přesně taková hodinka a půl, jakou člověk občas po náročném dni potřebuje a jakých je proklatě málo. Clay and his unit rules!

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Výborných filmů jsou stovky. Jsou od skvělých režisérů, s výbornými herci, podbarvené vynikající hudbou atd. Většině z nich ale chybí k dokonalosti ta nejstěžejnější a často opomíjená ingredience - geniální scénář. Ten dělá opravdové filmové skvosty a tohle drama, kterému stačí jako kulisa jedna místnost (+ sociální zařízení) je toho nejlepším důkazem.

plakát

Lítám v tom (2009) 

Pět let jsem čekal na nějaký další kousek, který bych si připsal do mého pomyslného, proklatě hubeného seznamu filmů, kvůli kterým vlastně filmy miluju. Díky, Jasone.

plakát

Dokonalý únik (2009) 

Povedený a napínavý film, který má tu smůlu, že jeho scénář je na někoho až moc propracovaný a proto ho budou táhnout dolů hodnocení méně vnímavých diváku, kteří ho po dějové stránce nepochopili a vcelku přirozeně se pak zlobí, že závěrečná pointa staví chování postav v průběhu filmu na hlavu. Nestaví! Napsané je to geniálně.