Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (37)

plakát

Hrdinové ohně (2017) 

Chmmm. Co napsat k tomuhle... // Ke konci hrkly slzy i do mých očí ... // Příběh podle skutečné události. Něco o mužství. Něco o "let´s do what should be done". Málo patetické. Lidsky autentické. Asi k tomu nemám co víc. Podívejte se na to. Je to hodně dobrý film. Co film. Kurva. Je to skutečná událost! Příběh, který se bude vyprávět, který kurňa stojí za to vyprávět.

plakát

Zemřít pro design (2016) 

Velmi silný dokument, který popisuje jak moc není Hunger Games jen film, ale docela skutečná realita, dokonce bych řekl, že HG je ještě mírné proti skutečnosti našeho světa, kdy třetí svět žije dost bídně (ve svinstvech), abych já mohl ťupat tady do teho krámu (laptop). Ach jo. Reakce na Vitex: Každý musí začít sám u sebe. A oni se ostatní přidají možná pomalu a postupně, ale přidají. Stačí být silný ve svém postoji a umět ho dobře vysvětlit.

plakát

Bokeh (2017) 

Je to sci-fi. Ale bez konce. Samozřejmě film někdy skončí, ale ne tak jak jsme zvyklí. Snímek je první, který zobrazuje jednu verzi apo "konce světa", ale v rámci této verze naprosto dokonale. Není co vytknout. A tak má divák možnost si tu situaci autenticky prožít s hlavními postavami a klást si otázky sám sobě. Film nepředkládá vysvětlení, vrhne vás do situace, tak jako se v ní ocitli Jenai s Rileym a neřekne vám proč, tak jako to nikdo neřekne jim. Dokonalé. Tohle dílo není a asi nikdy nebude pro mainstreamového diváka. Zdánlivě se nic neděje a zdánlivě tu chybí akce, ale já se nenudil. Mě to bavilo od začátku až do konce a neustále jsem si kladl otázky a neznal odpovědi stejně jako "Adam s Evou". Nádherná krajina, hudba, kompozice obrazu to vše jen umocňuje a krásně lyrizuje celý příběh. Dávám pět z pěti a doporučuji.

plakát

Ulice Cloverfield 10 (2016) 

Vážně nemám co vytknout. Celou dobu oscilujete mezi "je to magor" a "ne, venku se fakt něco stalo" stejně jako to zažívá Michelle. Díky tomu vás to drží pěkně pod pokličkou a někdy nemůžete ani dýchat, stejně jako ti tři v bunkru. Jindy se zase uvolníte, skládáte si puzzle a posloucháte hity z jukeboxu. Je vám, ale jasné, že tak tomu nebude nadlouho. A když se věci zase rozhýbou, jen zíráte, cukáte s sebou, trpíte a pak ... ergh! Děj se vůle boží! __Perfektní herecké výkony, vše docela uvěřitelné. Michelle sympoška. Howard nervák. Bunker vymazlenej. Průběh realistickej. Závěr nečekanej a epickej. Ponaučení: 1) udělat si rekvalifikaci na švadlenu 2) nevyhazovat petky! __Za mě těsných, ale 5*. Doporučuji ;).

plakát

Boj (2015) 

Varování: Snímek vás pohltí a způsobí vám přehřátí právně-argumentační a emotivní části mozku. Velmi autentické dílo. Herci perfektní a uvěřitelní. Dilema obrovské. Nádherně zobrazená až odporná dualita našeho světa - absolutní blahobyt vs absolutní bída. Film potvrzuje, že pokud má být jedna univerzální pravda, pak je jí to, že pravdu mají všichni. Právní stát je stejně důležitý, jako plnohodnotný život jedné rodiny. Amen.

plakát

Sonita (2015) 

Působivé. Snímek je velmi silný, ale přitom ne brutální, je hezky koukatelný. Člověk si leccos uvědomí. Jednak jak se věci mají různě ve světě, ale taky vás to pěkně nakopne a inspiruje ke splnění vašich vlastních snů. Aspoň po zbytek dne určitě. Tož nebudu se tu dále traktat, mrkněte se na to, stojí to za to.

plakát

Maria Montessoriová (2007) (TV film) 

Kdo nerozumí Montessori metodice, ať to hlavně nehodnotí. Je to nádherný film nejen po stránce odborné, ale i po té lidské. Ukazuje tolik! Nedoporučuji těkavým lidem, kteří musejí mít zábavu naservírovanou na podtácku s vybuchujícími auty, uřezanými těly a prostřílenýma hlavama. Tenhle snímek je o skutečném životě se vším co přináší. Láska, soucit, žal, utrpení, odpuštění. Je tam všechno.

plakát

Projekt Příroda (2013) 

Ruku na srdce, koho takové scény dnes a denně neobklopují: civění do mobilů, tabletů... na televizi, do počítače... trávení času na sociálních sítích, herních sítích; lapeni virtuálem jsme už snad všichni :(. Důsledky trendu na sebe nenechají dlouho čekat a mohou být poměrně predikovatelné.    Dokument začíná v okamžiku přetečení poháru trpělivosti Davida Bonda, bodrého londýňana a průvodce snímkem, který se rozhodne pozitivně motivovat své děti, aby si šly hrát ven! Tenhle chlapík se pasuje do role marketingového ředitele přírody a jízda začíná. Novopečený ředitel se snaží důkladně zmapovat situaci a jde na věc od pýky. Podaří se mu přesvědčit klíčové hráče (odborníky dotčených oborů), aby se zapojili a pomohli mu rozjet velkou kampaň s cílem oslovit masy: "Příroda je nespoutané, divoké místo, plné dobrodružství, kde stojí za to vyrůst!"   Snímek je dobře natočený, sestříhaný, zaujme vás a vtáhne. Poselství je evidentální, ušlechtilé a nakažlivé. Čím víc diváků, tím víc maso (min. dva, rodina a víc). Pozor! Občas se i zřežete smíchy :-). Tenhle příběh londýňana můžu jen doporučit. Víc o projektu Wild Thing zde: projectwildthing.com. A závěrem - ne každá veverka vyleze na strom!

plakát

Východní fronta (2023) 

Velmi, velmi, velmi dobře natočeno. Vezmu-li v potaz to, že je to totálně bez přidaných efektů, které v normálních filmech jsou, často a často megalomanské, tady nebylo potřeba přidávat či jakkoli upravovat "pro efekt" nic. Snímaná byla totiž naprostá realita běžných dní "někde" na Ukrajině. A proto si zaslouží asi největší ocenění post-produkce filmu, která je skvělá. Proto teda smekám zvlášť před střihem a scénářem, protože si uvědomte, kolik musel Režik nasbírat za půl roku materiálu!! Pak z té tuny záběrů vybrat pětinu, desetinu a sestříhat tak, aby to dávalo smysl.  _ || _ Ten film má všechno. Je silný. Ještě delší čas mi bude dotékat, pomalu, všechny ty záběry, rozhovory ... A taky jsem nadšený ze stopáže. Během 98 minut zvládnout říct všechno, jakože VŠECHNO? Mazec. Líbilo se mi to. Ale raději bych na to do kina nechodil, raději bych ani nic takového nebylo natočené, raději bych, aby se žádná válka nevedla. Je hnusná. Sláva Ukrajině! Filmový dokument doporučuji :)).

plakát

Jan Žižka (2022) 

Rozeberu ve 3 rovinách. 1. Jákl. Nikdy v Česku nepatřil mezi dobré, kvalitní režiséry, z kterých padají dobré filmy, uznávané nebo oblíbené. Z toho vycházelo, troufnu si říct, naše divácké očekávání. Laťka nebyla vysoko. ALE. Je jediný komu se podařilo tvrdě vybojovat a natočit velkofilm, světového, hollywoodského formátu a NENÍ to totální propadák. Uff, díky za to! Petr Jákl si tedy zaslouží můj velký obdiv a čtvrtou hvězdu dávám jen a jen jemu. Zaslouží si to. 2. Film. Lze shrnout jednou větou: Partičky řitířů se honí po lese a přetahují o jednu prcinu, sem a tam, bo její stréc je obávaný kink of Fráánc. Na můj vkus až moc násilí, až moc soubojů, a to na úkor zobrazení normálního i radostného života v té době, trochu sluníčka, hezké přírody, odlehčit tu a tam humorem! Ne. Snímek je celý hodně temný, až moc krutý, všude to na vás padá a nenechá vydechnout. Působí to, jak kdyby se natáčelo skrz tmavý filtr nebo v trvalém přítmí. Scénář se taky málo věnuje motivaci obyvatel, za co a proč vlastně bojují. 3.Svět. Doufám, že po shlédnutí Žižky si ve světě aj něco k České republice poguglí, dohledají, bo bez teho si jinak budou myslet, že u nás žijí jen chudí, špinaví lidé, v roztrhaných hadrech, co si všichni jen navzájem podřezávají hrdla! :D Dále oceňuji: herecké výkony, výpravu, kostýmy, efekty, realističnost, hudbu a nečekaný závěr, kde jsem se i dojal. Úplně poslední scéna je taky super a těším se na dvojku: Medieval II. :D Závěrem: Dávám 4 z 5. Tři hvězdy je málo, čtvrtá je Jáklovi, za první český hollywood a za Sophie Lowe. Kdo chtěl film vidět v kině, běžte, peněz Vám líto, věřím, nebude. Kdo to neplánoval, nechoďte.