Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Horor
  • Komedie

Recenze (30)

plakát

Šúmacu nani šitemasu ka? Isogašii desu ka? Sukutte moratte ii desu ka? (2017) (seriál) 

Emoční pecka. Originální, nápaditý svět a mytologie postapokalyptické budoucnosti. Chápu, že moc bláznů co to docení nebude, ale za mě osobně to řadím k top. Technologie výroby "zbraní" ze zbloudilých duchů, jejich emoce, životy jako mladých dívek a cynické názory na jejich použití jako vybuchujících zbraní, fakt nářez. Vyhubení celého lidstva, opuštění zničeného povrchu aby rasy nelidí žili na létajících ostrovech a bojovali s bestiemi dole, hustý. Pokud se někdy dočkám pokračování, bude to soda.

plakát

Potion-danomi de Ikinobimasu! (2023) (seriál) 

Že se to "normálním" divákům nelíbí mě jen těší. Zatím všechno co vadilo mi vyhovuje. Absence hororů, krváků nebo akčních stříleček mi tady rozhodně neschází. Intelektuální podívanou ani doják z multikina rozhodně nechci a proto si raděj v pohodě užiju takový klídek jako je Kaori. Jasně, je trhlá a egoistická, ale rozhodně není zlá ani křivák jak je zvykem u dnešních "hrdinů" (to slovo je asi nadávka). Takže pokud si mám vybrat, raděj tady než na cool novinky v multikině. Takže pokud se někomu zdá, že má Kaori moc OP schopnosti (což uznávám, ale je to sranda) a vadí mu to, rozhodně ať nezkouší "Sokushi Cheat ga Saikyou sugite", to už by nerozdejchal :D

plakát

RPG fudósan (2022) (seriál) 

Dobrá změna tématu, realitní kancelář ve fantasy světě. Prima sranda a hlášky na každym rohu. Dokonce jsem si písničku od bardky v 6.tém díle dal jako vyzvánění na manželku. Co to dělá s lidma když mi zavolá a sem třeba v tramvaji je nářez, skoro to samí jako v anime.

plakát

Šinmai renkindžucuši no tenpo keiei (2022) (seriál) 

Sice jsem byl trochu skeptický ohledně anime příběhu kde hraje hlavní roli alchymie, většinou jsou ve fantasy čarodějivé a alchymisté jsou jen takový zkrachovalci co neumí nic. Naštěstí už první díl mě vyvedl z omylu. Příběh má chytlavý vývoj a děj nestagnuje. Hlavní postava je dost sympatická a nemám problém jí držet palce. Dokonce i v situacích, kdy je dost OP je vidět, že jde o její snahu a reálně vysvětlené schopnosti. Svět tady je dobře vykreslený, včetně různých problémů a problematických lidí včetně zápletek s nimiž se musí vypořádat. Jistě, někomu to příjde moc dětské, ale raději se znova podívám na tento klidnější fantasy svět, než na něco kde jen lítá krev a vnitřnosti při nekončících intrikách. (na to mi stačí zprávy na Nově) Jedna z hvězdiček je určitě za hudbu, pokud někde seženu soundtrack, budu rád. Často se nevidí aby si v obyčejném anime dali tolik práce s prokladem hudby a sladěním s probíhajícím dějem a emocemi postav, díky. Nevadilo by mi ani pokračování a rozhodně mi nevadí vidět znovu.

plakát

Isekai wa Smartphone to tomo ni. (2017) (seriál) 

Doteď jsem vždycky na hlášky typu v "příštim životě to bude lepší", odpovídal větou "jednou mi to stačilo, není o co stát". Ale asi bych to prubnul. Isekai zas není tak špatný nápad a evidentně jsem ten virus otaku chytnul taky. Sice v reálu používám tlačítkovej telefon (praktičtější při práci) ale na tohle bych si dokázal zvyknout (nicméně kdyby ten mobil tady vynechali, naprosto nic by se nestalo, je to fakt jen marketingový tah dát slovo smartphone do názvu anime a pak ho "nějak" zakomponovat do děje ačkoliv je to zbytečné). Harémovky mi nevadí, alespoň je na co koukat a pokud někdo má raději tlupu zpocených kulturistů, jeho věc. Sice je tady k dispozici "normální" kluk co ho bůh omylem zabil a jelikož se chce nějak omluvit, nasype mu levely do všeho včetně magie. Co na tom, že znalosti magie jsou vzácné a nekolik elementů najednou ještě vzácnější, prostě mu dáme rovnou všechny a extra silný. Osobně bych si asi nestěžoval, ale určitě bych se brzo nudil. Trochu víc obtíží by určitě bylo zábavnější.

plakát

Isekai meikjú de Harem o (2022) (seriál) 

Sorry, na recenzi není čas, jdu si po instruktáži tady zvýšit level v odbornosti "sexualní maniak". Nicméně Je tady i smysluplný děj a příběh který zaujme. Klasické propadnutí se do hry bez možnosti odpojení a jako bonus "trochu" schopností co se týče herního nastavení. Docela cool, a jak jinak hned od začátku mít náhodou po ruce ultimátní meč, to se pak není třeba moc obávat o budoucnost. Jen štěstí, že nezačal nebo během hraní neskončil jako otrok, stát se jím je tu dost snadné.

plakát

Wataši, nórjoku wa heikinči dette itta jo ne! (2019) (seriál) 

Proč dávám plný počet? "rodiné tajemství" Není to ani tak běžné anime fantasi s reinkarnací, jako spíše nonstop sled gagů, hlášek a situací co se může stát. Ono přát si při reinkarnaci jen klidný život s průměrnými schopnostmi může taky dopadnout všelijak, pozor na to co si přejete, co když vás vezmou doslova. Pak se všechno může zvrtnout a slovo průměrný ve světě magie je docela dobrý námět k řadě nedorozumění - nej hláška je pro mě tedy vysvětlování vzniklých situací slovy "tajná rodiná technika" případně "rodinné tajemství". Že to nepomáhá je jasné už dopředu. Fakt jsem se bavil a rád si pustím znovu, pro mě osobné dobrý relax ale každý má jiný názor tak uvidíte.

plakát

Júša Party o cuihó sareta Beast Tamer, saikjóšu no nekomimi šódžo to deau (2022) (seriál) 

Velmi pohodová podívaná a relax. Fakt mi dost potěšilo, jakým způsobem je vysvětlen význam sprostého slova "hrdina". Od teď to budu používat na označení tvorů pod ůrovní exkrementu. Celková sestava harému ladí a doplňuje se, nemám problém si seriál pustit znovu. Cool hlášky v situacích kdy je Rein naprosto bezelstně přesvědčen, že to co právě udělal je normální a běžné pro každého krotitele či jeho vesnici, ačkoliv je naprosto OP (připomíná mi to Milu s jejím vysvětlením "rodiné tajemství" . Jediná vada, která by se dala najít je, že není pokračování. Ale snad se někdy dočkám.

plakát

Cúdžó kógeki ga zentai kógeki de nikai kógeki no okásan wa suki desuka? (2019) (seriál) 

"Vítejte v Zoufalově", to tady neříká Jimy Cool, ale normální hrdina který to těžce nezvládá a jde z trapasu do deprese a zpět po celý děj. Takže docela obdivuju jeho odolnost a schopnost přežití, na jeho místě spáchám harakiri po několika minutách (marně, vždycky se najde sadistka která by mě oživila). Jelikož marodim a mám hafo času a nudy, dívám se na všechno anime co se dá. Díky tomu už jsem si vypěstoval odolnost proti šílenostem (některé věci se dají přežít jen po dílu denně, vydejchání a flašce skotský). Tohle je jeden z vrcholných počinů, pokud nejste dostatečně odolní, masochisté na vyšším levelu, neriskujte a jděte od toho. Japonci mají celkem dost anime, kdy se řeší smrt z přepracování a následná reinkarnace do fantasy světa. Tentokrát to zkusili s problematikou vztahů v rodině. Naprosto šíleně a nervy drásající hlášky a situace, ale přesto jsem se vpodstatě bavil, fakt vymyslet scénář, to jen tak někdo nedokáže. Věřím, že většina lidí co to uvidí to nedá a označí za odpad, nicméně to chce trochu nadhledu (trochu je hooodně slabí slovo) a bavit se z totálně šílených situací. Jediný čeho se opravdu děsím jestli udělají další řadu. Nicméně by to byla výzva a to mega velká :)

plakát

Arifureta šokugjó de sekai saikjó (2019) (seriál) 

Ze začátku mi to sice přišlo dost praštěný a nezáživný, ale fakt lituju ty, co to vzdali a nedokoukali do konce. Absolutně jsem nechápal co jsou schopný a jen jsem třeštil oči do rozměrů postav z anime. Co díl, to vyšší level ulítlosti, doporučuju si ke sledování otevřít skotskou, protože ty šoky se nedají jen tak lehce vydejchat. Na to, že je to fantasy svět s magií a monstry mi zpočátku vadilo, ža má moderní bouchačku, ale postupem to přišlo přirozené a k tomuhle anime to sedlo. Prostě to chce brát s nadhledem a fak se pak bavím. Taková neschopná králičice z 5tého dílu se později ukáže být sexy monstrem z kterého si nadělá do kalhot i armáda příšer, fakt sranda. Dokonce i příběh je dobrej, takže ty negativní recenze připisuju tomu, že to prostě vzdali a nepochopili oč jde.