Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (34)

plakát

Hranice (2023) 

No ještě jsem film neztrávila… Je to opravdu síla a neuvěřitelný počin. Jak řekla režisérka sama, černobílé je to taky kvůli praktičnosti, protože potřebovali film natočit rychle, aby do něj polská vláda nestihla zasáhnout a v černobílé nemuseli hlídat barvy. Zároveň je realita z polsko - běloruské hranice tak 5x brutálnější… Film je natočený na základě svědectví a myslím, že je to asi jeden z nejsilnějších počinů roku.

plakát

Provinční městečko E (2019) 

Velice zajímavý snímek. Viděla jsem ho s rodiči, kteří pamatují (narozdíl ode mě) dobu před sametovou revolucí, což můj zážitek z filmu ještě prohloubilo. Doporučuji všem a myslím, že pro mou generaci, která onu dobu “před revoluční” nepamatuje, by měl být tento dokument povinný. Bohužel ve mně vyvolal velké pochybnosti, zda je vůbec možné, aby se Rusko někdy změnilo a stalo se demokratickou zemí. Udivuje mě, že i dnes v době sociálních sítí a internetu stále tato “masáž” funguje.

plakát

Zachraňte Willyho! (1993) 

Zachraňte Willyho je film mého dětství a nedokážu ho hodnotit záporně. Samozřejmě to kinematograficky není žádná špička, ale to si dovolím tvrdit, ani nebylo cílem tvůrců. Pokud někdo hledá něco na pohodový večer s dětmi nebo jako já si chce zavzpomínat, je to ideální snímek. Pokud však hledáte nějaký silný film, o kterém budete ještě 2 dny přemýšlet, tohle NENÍ to pravé! :D Moje hodnocení je subjektivní protože jsem měla v dětství tenhle film na kazetě a koukala jsem na něj pořád dokola. Prostě je to moje srdcovka. :)) A jak již někdo psal, opravdu to ve mně vypěstovalo lásku k těmto úžasným zvířatům.

plakát

Zbojníci (2004) (seriál) 

Určitě to z hlediska filmových kvalit nedosahuje 5 hvězd, ale já ten seriál milovala, je to moje dětství, a kdyby kdokoli věděl o možnostech, jak ho sehnat... Dejte vědět. JPro mě, jako dítě to byl nejlepší seriál na světě!

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Jediné co bych řekla, je to, že se tento film mohli buď absolutně pos*at nebo udělat absolutně božskou poctu Freddiemu a celé kapele Queen... A jsem neuvěřitelně nadšená a šťastná, že je to ta druhá možnost! ❤️❤️❤️

plakát

Toman (2018) 

Za poslední dobu nejlepší český film co jsem viděla. Ukázka toho, jak i okoukaní herci můžou HRÁT a být věrohodní. Že nemusí být příběh popsaný jako v beletrii... Co se týče stopáže, mohl asi být o 20 - 30 min kratší, ale nebyly to úmorné minuty... Film predstavuje důležitou a přitom naprosto zapomenutou postavu poválečných voleb, které se stali osudnými pro čechoslováky na dalších víc jak 50 let... Střih, triky a kamera jsou naprosto brilantní. Film působí velmi věrohodně, nerozčiluje historiky, zdůrazňuje atmosféru mezi straníky a vztah mezi našim ÚV KSČ a SSSR. Jsem velmi potěšena a všem doporučuji.

plakát

Utøya, 22. července (2018) 

Snímek Utøya, 22. července byl pro mě mnohem silnější, jelikož mi jsou postavy věkově blízké. Pro mě byl film velice emotivní, celou cestu domů jsem probrečela. Je perfektně zpracovaný, celou dobu víte a zároveň nevíte co se děje... Pro mě je to ukázkou odvahy a síly mladých lidí. Osobně nikdy nepochopím co někoho vede k tomu střilet do nevinných mladých lidí, ale režisér se takto náročného tématu chopil a bravůrně jej zpracoval. Za sebe mu gratuluji, ale budu film ještě dlouho zpracovávat...

plakát

Chicago (2002) 

Jasná kultovka!!! Jsem milovník muzikálů, ale jako cinefil nemůžete bez tohoto filmu žít.