Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (75)

plakát

Monstrum (2022) (seriál) 

Výkon Evana Peterse byl prostě... fenomenální.  Je to mrazivé, velice depresivní a velmi náročné na sledování. Pouze pro silné povahy, i přesto, že těch skutečně nechutných scén moc není. Nespustil jsem z toho oči až do konce, bylo to velmi silné. Vyzdvihnout taky musím výkon Jeffova otce v podání Richarda Jenkinse!

plakát

Ve jménu vlasti - Série 2 (2012) (série) 

Co napsat o druhé sérii, abych nespoileroval? 🙂 Jen asi to, že si snad u žádného jiného seriálu nepamatuju, že by mě závěr série takovým způsobem úplně uzemnil. Tady se to povedlo... závěrečný dvanáctý díl byl neskutečně... silný. Jestli jsem ještě v průběhu této série uvažoval kvůli jedné nelogičnosti o nižší známce, tak poslední díl mě posadil na zadek, onu nelogičnost vysvětlil, vše si sedlo jako prdel na hrnec a já solím 5 hvězd. A stydím se, že jsem pochyboval 🙂

plakát

Bezva finta (1985) 

Společně s Mužem z Acapulca je tohle Belmondova nejlepší komedie. Naprosto originální způsob vyloupení banky, skvělá hudba a ten závěr... ten závěr! Finální scéna na římském náměstí se nesmazatelně zapsala do mého srdce.

plakát

Zmizení (2013) 

Tohle je trefa do černého. Vůbec nechápu, že mě tento film minul. Přišel jsem na něj teprve teď při brouzdání na Netflixu. Oba hlavní herci perfektní, taktéž režie i kamera. Velmi silný zážitek!

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

Film, který měl na to, získat tři Oscary, kdyby ovšem mohl. První - režie (nejlepší Herzovo dílo). Druhý Oscar by byl za kameru (technika "rybího oka" ještě znásobila i tak silný zážitek). A třetí? Rudolf Hrušínský. Ano, přátelé, Rudolf Hrušínský. Představuji si, že mu při vyhlášení vestoje aplauduje celý sál narvaný k prasknutí holywoodskou smetánkou... Vedle něho je i bůh mezi herci Anthony Hopkins herecký rekrut. S otevřenou hubou jsem sledoval naprosto neuvěřitelný, životní, dechberoucí výkon Hrušínského. Neuvěřitelné...Slovy se to popsat nedá, to se musí na vlastní oči vidět. A slyšet! Komouši zasraní, tento český film se mohl nesmazatelně zapsat do oscarové historie. Nejpůsobivější český film.

plakát

Columbo - Sex a ženatý detektiv (1989) (epizoda) 

Ok, jsem asi jediný, kdo tomuto dílu dává pět hvězd. Není to nejlepší díl série, je ale jeden z nejlepších. Proč? Protože tolik humoru napěchovaného do jediného dílu se jen tak nevidí. Pochod s tubou, ruská uklízečka, hovory se sexuology, scéna s kufříkem u praskajícího ohně v krbu, jízda výtahem... jedna velká jízda a snad žádné hluché místo. Miluju tenhle díl a Columbo je v něm naprosto kolosální. Melancholická hudba dokresluje atmosféru a dává tomuto dílu punc vyjímečnosti.

plakát

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006) 

Opět za pět. Vizuálně podmanivé, triky skvostné, fantastický Johnny Depp i Bill Nighy v roli slizkého Davyho Jonese. Pravda, děj je roztahaný, stopáž dlouhá, ale právě kvůli brilantní vizuální stránce mi to nijak nevadilo. Jízda od začátku do konce. Ostrov lidojedů byl celý super, od nalezení truhly úžasně trhlé přetahování o klíč i o samotnou truhlu, souboj na mlýnském kole (totálně geniální) a i samotná finální bitva Perly s Krakenem neměla chybu. Úžasné pokračování dokonalé jedničky. Jo, přiznám se, že mám slabost pro tuto pirátskou sérii.

plakát

O Janovi a podivuhodném příteli (1990) (TV film) 

Jistě, je tu pár chybek a nedotažeností, jsou věci, které by se daly udělat lépe, ale k čertu s tím. Za tu atmosféru, za nádhernou hudbu Petra Hapky, za přítomnost Josefa Kemra - ale hlavně za to, že mě jako jediná pohádka v historii (byť se jedná pouze o TV film!!!) v závěru dokázala téměř rozbrečet a doopravdy chytnout za srdce, zaslouží si plný počet hvězd, mé smeknutí a čestné místo v galerii mých NEJ...

plakát

Sekretářka (2002) 

Nebudu to nijak dlouze komentovat. Je to netradiční, komorně laděný snímek s vynikajícím scénářem i hereckými výkony obou hlavních představitelů. Jamesovi i Maggie jejich role věříte a právě Maggie Gyllenhaal je tu přímo k sežrání, prostě přesně vystihla ten typ žen, které byste šoustali od rána do večera. Pátá hvězdička je také proto, že se film naprosto přesně trefil do mého vkusu i přesvědčení.