Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

The Butterfly Circus

The Butterfly Circus (2009)

The Butterfly Circus je dle mého názoru opravdu duchaplný film věnovaný problematice odlišnosti lidí a posměchu, který musí snášet. Vzhledem ke své délce je přinejmenším podivuhodné, že nese tak veliký obsah. Obzvláště Nick Vujicic, hrající jednu z hlavních rolí, to opravdu nemá jednoduché, ale i v tomto filmu je vidět, jak geniálně se s tím dokázal vypořádat. Doporučuji tedy vřele nejen tento film, ale i jeho přednášky a celý životní příběh. (viz. např. https://www.youtube.com/watch?v=goLWre37waY)

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Film Schindlerův seznam je jednoznačně základem, minimálně filmového, vzdělání. Popisuje hnus holocaustu a zároveň ukazuje na lidskost nacistického obchodníka Oskara Schindlera. Děj je podepřen náležitou hudbou, která se stala díky své příhodnosti světoznámou a samotné téma, je pro mě, dalo by se říci: "elegií holocaustu". Film samotný nemůže nechat chladným, ba naopak přímo burcuje k přemítání o národu Židů a jejich dlouhodobému působení ve světových dějinách. Osobně tedy tento film i s následným zamyšlením, doporučuji.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump je právem nejoblíbenějším filmem na stránkách ČSFD. Tom Hanks se ujmul své role prosťáčka Forresta a jako v každém filmu poutá excelentním provedením své role na "zelené míle" daleko. Tentokrát skvěle promyšleným a provedeným humorem i skrze, džunglí a válkou "zarostlý" Vietnam.

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Dvanáct rozhněvaných mužů je do detailu prokreslené až filosofické drama, které si díky unikátní, na první pohled zdánlivě naprosto jasné, pro obžalovaného beznadějné, situaci vyžaduje plnou pozornost, která k tomuto filmu jistojistě patří. Vzbuzuje vlastní zaujetí a zainteresovanost do případu a současně náležité zamyšlení nad pravděpodobností celkově, ve vlastním životě, od malých věcí až po ty zásadní, existenční.

Na Hromnice o den více

Na Hromnice o den více (1993)

Na Hromnice o den více je skvělá komedie, která nejen že člověka pobaví, ale může vést až k ovlivnění osobnosti a to díky jasné pointě ukazující na vliv jediného konkrétního člověka na svoje nejbližší i vzdálené okolí v závislosti na jeho jednání v každodenním životě.