Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (86)

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Epizoda 9 (2019) (epizoda) 

Nejhorší je, že jim místy nechybělo aby vraha chytili. Holden měl dobré nápady, ale málo podpory. Je smutné, že případ, kde skutečného ani vraha nechytili stál Billa rodinu. Na tom, že případ skončil dost blbě mohly politické čachry, radnice, která si cpala peníze do vlastních kapes, hysterický dav, policisté, co odflákli svou práci (spali na hlídce, neschopní nainstalovat štěnici). Vyšetřování vedlo k různým lidem a zároveň nikam.

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Epizoda 10 (2017) (epizoda) 

Chudáčka Holdena všichni jen buzerují, zatímco on je jediný, kdo něco pořádně dělá a neschovává se za knížkami, nebo kancelářským stolem.

plakát

Umučení Krista (2004) 

Pro ateisty je to přehnaně brutální film s velkým množstvím násilí. Pro křesťany je to silný film ... aneb co v Bibli nenajdete. Mel Gibson dost přesvědčivě ztvárnil oběť, kterou za nás všechny musela kdysi dávno jakási historická postava jménem Ježíš Kristus přinést. Přitom jediné, co udělal, tak kázal "že by nebylo špatné, se pro změnu k sobě chovat trochu hezky". Vlastně odmítl pomoc i od Terminátora. Jediný problém je ten, že jako světec se budete chovat asi jen hodinu po filmu. Potom vás ten pocit přejde a když se podíváte na film podruhé, potřetí, počtvrté nezanechá ve vás už tak silné pocity, toho, jaký velký hříšník vlastně jste.

plakát

Voda pro slony (2011) 

No teda, tohle bylo fakt skvělý. Nedokážu přesně popsat co přesně se mi na filmu tak strašně líbí, ale tohle nemělo chybu. Nešlo ani o tu romanci, to je vedlejšák. Ale příběh celkově, jak mladík přijde o úplně všechno, najde si dreamjob u cirkusu. Principál je okouzlující sociopat, o nemá problém vraždit. Robertek se svým britským kamenným ksichtíkem, emoce ale projevit umí... trochu po svém.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Nejrasističtější věc na tomhle "rasistickým filmu" jsou oční linky, hyzdící baby - face Capria, který tu překvapivě září v roli padoucha (Co by se stalo, kdyby mu podal tu ruku?). Q. už mě ničím nepřekvapí. Střílí se tu, zabíjí, bičuje, vedou zajímavé dialogy s koltem v zádech a občas sem tam něco vybouchne a také řada ikonických hlášek. Příběh jen spoře poslepuje řadu bizarních zápletek. Neexistuje tu klasické rozdělení na "zlé" a "dobré", protože každý tu víceméně jen dělá co musí a pokud má smůlu tak umře. Jenže pokud se to odehrává před zrušením otroctví dostává to celé kontroverzní nádech, protože ne všichni bílí, jsou krutí otrokáři a ne všichni černí jsou chudáčci, lapeni v tomto krutém světě, patřící bílým. Po řadě sentimentálních filmů o rasismu a nebohých afroameričanech, příšel Q. s něčím novým a osvěžujícím ve svém stylu. 7/10

plakát

Na nože (2019) 

Sakra chlape, tohle byla detektivka podle mého gusta. Takhle se mají točit filmy.Stárnoucí Daniel Craig si trochu zopakoval Girl with dragon tattoo a ukázal nám, že i bez své 007 má stále ráži. Prostě paráda. Donut uprostřed donutu. Tady bych nedala 5 hvězdiček ale třeba i deset. Díky úžasnému internetu jsem předem věděla kdo je vrah a tak jsem od začátku tušila, jak to asi bylo, ale tohle.. A i Chris Evans odložil štít a fousy a jde mu to.

plakát

Koruna - Scientia potentia est (2016) (epizoda) 

Mrzelo mě, že jsem se nedozvěděla jak to bude pokračovat s nebohou Margaret a jejím milým, ale že někdo dokáže setřít Chuchilla, to taky stojí za to "You look taller"

plakát

Noční jízda (2013) 

Silné nervydrásající drama, u kterého jsem si jako totální stresař ukousala všechny nehty a kdybych se nějak dostala do podobné situace tak zešílím. Když se ve vašem životě všechno posere, nebo když musíte v jednu chvíli řešit hodně věcí... Z vlastní zkušenosti vím, že ani nezáleží na tom jaký jste člověk, prostě jste jen člověk a tohle je jen svět a občas se něco podělá. Film jsem zhlédla víceméně jen ze setrvačnosti, jak to všecno dopadne. A... takovýhle film je velký risk, protože ho každý nepřijme, nikoho pořádně nezajímá obyčejný život, obyčejné maléry a to jak jde jak jde všechno obyčejně do háje. Ivan Locke je člověk, který během 90 minut přijde o všechno co má, kvůli malé "chybě" ze které vzejde dítě, nový člověk. Mohl se na to vykašlat, z práce ho vyhodili, takže ani ten beton nebyl jeho problém a na nějakou cestu do Londýnské porodnice se taky mohl vykašlat. Ale ne, prostě nesedí v koutě a nebrečí ani neutíká a to nejen proto, aby nebyl jako jeho otec. Dávám plný počet, protože mě zásáhl svou plnou silou a inspiroval, že když jde všechno do kopru...

plakát

District 9 (2009) 

Tohle byl asi jeden z nejtěžších filmů, které jsem kdy zhlédla. Po nějaké době sledování komedií a Pána Prstenů, jsem se konečně dohrabala k tomuto geniálnímu filmu, kde většinu osazenstva tvoří banda blbů. Abych jen neplivala, někdy se zachovali jako hrdinové, ale často dělali jen jednu volovinu za druhou jako PROČ?! Spoiler: Proč jsi praštil jediného emzáka, který ti chtěl pomoct? A vlastně to jsi se před tím choval jako těžkej blb, dokonce jsi ani nesehnal neprůstřelnou vestu pro kámoše... No, ale ve výsledku parádní film.

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Epizoda 9 (2017) (epizoda) 

Hysterická přítelkyně dojde za Holdenem. Promiňte, ale co čekáte, že udělám? Vašemu manželovi jsem výrazně doporučil, aby toho nechal a on nás poslal někam. Od začátku ten chlap, navíc v tom svém sedmdesátkovém ohozu vypadal jako pěkný úchyl.