Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Obsahy (3)

Reprezentant pod míru

Reprezentant pod míru (1974)

Slavnému reprezentantovi, sportovnímu idolu národa, se přestává dařit a ocitne se na vedlejší koleji. Při procházce narazí na partu kluků hrajících fotbal a zakope si s nimi. K velkému překvapení zjistí, že na jednoho z nich technicky nestačí. Celý zbytek sezóny pak sleduje strmou dráhu svého nástupce v reprezentaci. Vymýšlí a piluje nové finty a připravuje se na návrat, který je ale v nedohlednu. Jeho post je totiž obsazen "reprezentantem pod míru", kterému se náramně daří.

Sahara

Sahara (1985)

Po noční jízdě autobusem přes Saharu zjistí k ránu řidič poruchu kompasu. V důsledku toho se všichni ocitají v neznámém směru na neznámém místě. Cesta zpět není možná, neboť v garáži nedoplnili do rezervních kanystrů naftu. Na bývalé vojenské základně, kam se podařilo dojet, najdou jen hromadu starých konzer, z nichž velká část je zkažená, a jednoho letitého Araba, který tam několik let záhadně přežívá. Situace se kvůli úmornému vedru, nedostatku vody a vhodné potravy brzy vyhrocuje. Nastává boj o přežití nejen fyzické, ale i o zachování základních morálních hodnot.

Turecké kopí

Turecké kopí (1973)

Přes vesnici táhne turecká armáda. Ukrytý malý hoch je svědkem vyvraždění svojí rodiny. Po mnha letech armáda táhne přes vesnici znova. Z nechtěného svědka je mladý jinoch. Roky mezi dvěma nájezdy trávil se starým vojenským vysloužilcem, který ho učil zacházet se šavlí, kopím atd. Mládenec pozná v jednom z velitelů turecké armády toho, který jej kdysi připravil o rodiče. Po započetí vyprovokovaného souboje se důstojník dozvídá, že se bije s obyčejným sedlákem. Ve vzteku z ponížení odkládá šavli, bere si kopí, které vrhá po svém sokovi. Ten uhýbá a vytrhuje kopí se země s úmyslem hodit ho zpět.

Reklama