Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Obsahy (3)

Sahara

Sahara (1985)

Po noční jízdě autobusem přes Saharu zjistí k ránu řidič poruchu kompasu. V důsledku toho se všichni ocitají v neznámém směru na neznámém místě. Cesta zpět není možná, neboť v garáži nedoplnili do rezervních kanystrů naftu. Na bývalé vojenské základně, kam se podařilo dojet, najdou jen hromadu starých konzer, z nichž velká část je zkažená, a jednoho letitého Araba, který tam několik let záhadně přežívá. Situace se kvůli úmornému vedru, nedostatku vody a vhodné potravy brzy vyhrocuje. Nastává boj o přežití nejen fyzické, ale i o zachování základních morálních hodnot.

Reprezentant pod míru

Reprezentant pod míru (1974)

Slavnému reprezentantovi, sportovnímu idolu národa, se přestává dařit a ocitne se na vedlejší koleji. Při procházce narazí na partu kluků hrajících fotbal a zakope si s nimi. K velkému překvapení zjistí, že na jednoho z nich technicky nestačí. Celý zbytek sezóny pak sleduje strmou dráhu svého nástupce v reprezentaci. Vymýšlí a piluje nové finty a připravuje se na návrat, který je ale v nedohlednu. Jeho post je totiž obsazen "reprezentantem pod míru", kterému se náramně daří.

Turecké kopí

Turecké kopí (1973)

Přes vesnici táhne turecká armáda. Ukrytý malý hoch je svědkem vyvraždění svojí rodiny. Po mnha letech armáda táhne přes vesnici znova. Z nechtěného svědka je mladý jinoch. Roky mezi dvěma nájezdy trávil se starým vojenským vysloužilcem, který ho učil zacházet se šavlí, kopím atd. Mládenec pozná v jednom z velitelů turecké armády toho, který jej kdysi připravil o rodiče. Po započetí vyprovokovaného souboje se důstojník dozvídá, že se bije s obyčejným sedlákem. Ve vzteku z ponížení odkládá šavli, bere si kopí, které vrhá po svém sokovi. Ten uhýbá a vytrhuje kopí se země s úmyslem hodit ho zpět.

Reklama