Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (429)

plakát

Den, kdy se zastavila Země (2008) 

Den, kdy se zastavila Země aneb jak přiletí mimozemšťaň, který nám oznámí, že jsme špatní, zabíjíme se mezi sebou a stejně se chováme i ke "své" planetě. A tak se jiné, vyspělejší civilizace rozhodly třetí planetku sluneční soustavy zbavit své největší přítěže. No jo, námět by to možná byl hezký, ale jeho zpracování pokulhává. Nesektáme se s napětím, akcí ani úchvatnými záběry totální destrukce lidských měst. Ono zničení fotbalového stadionu, které je navíc už v traileru v dnešní době není nic moc ohromujícího. Navíc potkat v kině toho přerostlého plechového oskara, který začal pištět jak Viktorka u splavu, asi bych hodně rychle odešel. Lístek ne lístek. Nakonec tedy snímek neupoutá ani smutnou, prosící a vyklepanou Jennifer. Ani pořád stejně koukajícím Reevesem, který se párkrát zajímavě projde v mlze či dešti. Jedinné co prozradí je, jak dál se ubírá začínající herecká kariéra Smithe juniora.

plakát

Hello, Dolly! (1969) 

Jo vědět o pěti minutových kurzech tancování pod taktovkou Dolly Leviové, uměl bych lépe tancovat než po několika měsíční návštěvě tanečních, ze které si pamatuji možná tak walz. No jo není učitel jako učitel. Zprvu mě snímek moc nebavil. Čekal jsem, že Dolly bude podobně vtipná a střelená jako Fanny, ale to jsem se spletl. Chvilku mi trvalo, než jsem si zvykl na písničky i na hlavní hrdiny, ale s příchodem do New Yorku už jsem se vážně skvěle bavil. Ano přišlo mi, že ve filmu byla slabší místa (vůbec mě nabavilo taneční číslo číšníků, moc zdlouhavé, bez chytlavé písničky), ale jako celek je snímek opravdu dobrý a Dolly to má vše výborně naplánované.

plakát

Kouzelná chůva Nanny McPhee (2005) 

Dlouhý zub, dvě obří hnědé bradavice, jedna dokonce s šedivým chlupem, obří odpudivý nos. Hlavní důvod, proč mě tahle pohádka od začátku a prvního záběru, který jsem z ní viděl odrazovala. Nanny mi svým vzhledem prostě strašně neseděla a vadila. I když jako skvělá chůva, která zlomí nezdolné ratolesti vypadá skvěle, prostě se mi na ní špatně dívalo. Jinak ale není film vůbec špatný. Dítka zlobí, ale jejich schválnosti se ani náhodou neblíží hranici trapnosti, jak bych možná očekával, takže nakonec jsem snímek zvládl nejen dokoukat, ale i příjemně se bavit. Za vzhled Nanny, staré tetičky a ošklivé vdovy nápadnice nakonec nedám víc jak tři hvězdičky.

plakát

Tahle země není pro starý (2007) 

Nejprve jsem viděl film, až poté přišla skvělá kniha. Samozřejmě McCarthyho stylu místy vtipnému, jindy napínavému a na začátku každé další kapitolky díky šerifovu vyprávění i fylosofickému srovnávání současného světa s tím čim byl dříve. Tomu se prostě filmová podoba rovnat nemůže. Přesto se bratři Coenovi za svůj film stydět nemusí (což napovídají i oscarové úspěchy). Jen by to chtělo více prostoru pro šerifa Bella a klidně i delší stopáž, aby nás neochudili o nic z toho, co finální verze nabízí.

plakát

Funny Girl (1968) 

Občas vykulená kukadla, protáhlý nos, prořízlá pusa, neodbytnost a zábavnost. Fanny je úžasná, tedy alespoň v první polovině filmu, která je plná jejích hudebních a komických čísel, ve kterých Barbra místy přehrává co to jde. O jejím talentu však není žádný pochyb. Přál jsem si, aby si hubeno nohá hrdinka stále otevírala pusu na ostatní a dělala co se jí zlíbí i v druhé části filmu, bohužel na řadu přichází dramatičtější prvky příběhu, které mě už nebavily. Přesto jsem se v jisté části královsky bavil a byl jsem okouzlen na hodně dlouho.

plakát

Karate Kid (2010) 

Názory, že si hlavní roli malý Jaden vydupal jakožto rozmazlený synáček úspěšného tatínka a maminky se mi moc nelíbí. Ona to sice může být pravda (a ani bych se moc nedivil), ale říkali by si to lidé, kdyby neměl známé rodiče? Musím říct, že svou roli zvládl celkem dobře. Neodbytný, drzý prcek mě opravdu moc bavil a s Jackiem tvořili pohodovou dvojici učitele a žáka. Ano, je pravda, že nový Karate Kid v zásadě nepřináší nic originálního ani neokoukatelného, ale jako snímek na pobavení funguje dobře. Za předpokladu, že Vám nevadí Hip Hop a zaujal Vás synek Willa Smithe už ve Štěstí na dosah.

plakát

Počátek (2010) 

Jak okomentovat film, který by zasloužil superlativy, které jsem vyplincal na mnohem horších snímcích? Jaké dokonalé slovo je výstižné? Dlouho jsem si říkal, že se sice pořád něco děje, ale opravdové napětí (ono tam bylo ale husí kůže přišla až o chvíli později) a šokující scény jako v Temném rytířy mi tu chyběly. Jenže přišel konec a mě blesklo hlavou to už? Opravdu se dostavil až nepříjemně brzy a to má snímek téměř dvě a půl hodiny. Odcházel jsem z kina nad míru spokojen těšící se až ho shlédnu znovu. Co tedy napsat? Už od prvního traileru, bombové hudby od Zimmera a přečtení hereckého obsazení jsem se těšil víc, než na cokoliv jiného blížícího se v nadcházejícím roce (tedy když opomenu Prokletý ostrov). Několik dalších trailerů mělo napovědět oč půjde, ale zároveň neodhalily vůbec nic. Až teprve obsazení herci pod taktovkou geniálního Nolana mě provedly dějem. Závěrečná scéna a jeden z posledních záběrů pak vše završují a dávají na vědomí, že všechny ty úchvatné triky, mnohé scénérie (hory jsou prostě super místo) a několik úrovní snů nejsou jen pastvou pro oči. Velké očekávání se tak nakonec naplnilo a opravdu hodně jsem spokojen s prostorem, který dostanou všechny hlavní postavy (měl jsem strach, že se film bude točit až příliš kolem Cobba a ostatní prostě budou jen v pozadí. Naštěstí jsem se spletl).

plakát

X-Men: Poslední vzdor (2006) 

První dva díly jsou super, pokračování dokonce lepší, ale třetí? Vůbec se mi nelíbila postava Famke Janssen (vážně si nevzpomenu jak se jmenovala). Její dokonalost mi prostě lezla krkem stejně jako fakt, že z hodné se stala zápornou postavou. Scény, které měli demostrovat její absolutní moc a dokonalost mě nutily stavět sloupy a jen se smát. Po dvou pěkných dílech je třetí opravdu nic moc.

plakát

Bojovník (1997) 

Být bývalým kriminálníkem, alkoholikem, s rodinnou žíjící poblíž skládky v karavanu. Mít problémy se sehnáním práce a nevědět jestli uživím lidi, na kterých mi záleží nejvíc vážně nevím, jestli bych se rozhodl udělat to co Rafael. Johnny Depp si naplánoval zahrání postavy, před kterou musím smeknout, nejen před oním rozhodnutím, ale zároveň i před jeho výkonem. Za zmínku navíc stojí hudba od Iggiho Popa je opravdu vkusná.