Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (478)

plakát

Hospodaření s elektřinou (1950) 

Aha! Tak tahle parádní agitka mi dává odpověď na otázku po původu vzniku noční práce v Čechách... - Dělníky nahnat do fabrik v noci. A ušetříme za elektřinu (noční proud je levnější) a spotřeba proudu bude celý den rovnoměrná. Tož paráda :-)

plakát

Oeconomia (2020) 

"Dnešní zisky jsou zítřejší dluhy." Anebo: "Dnešní dluhy jsou zítřejší zisky.". "Hlavním hnacím motorem ekonomického růstu je dlužník." Koloběh dluhů, zisků, neustálého růstu...V dokumentu zazní spousta zajímavých myšlenek, názorů, dotěrných otázek, na které protřelí ekonomové nedokázali dostatečně uspokojivě odpovídat. Celý ekonomický systém funguje jen na dobré slovo...Nemá logiku. Otázkou je, co se stane, až tato bublina jednoho dne splaskne...

plakát

Hokejistky (2019) (seriál) 

Hokej můžu ve všech podobách. Tedy i ten na kolečkových bruslích v podání španělských dívek. Seriál se rozjíždí slibně. Po dvou dílech jsem chycená v seriálové pastičce...Holky mě docela baví.

plakát

Cheza je jen jedna (2020) 

Taková malá náhražka za neuskutečněné extraligové play-off 2020, které by v čase premiéry snímku vrcholilo. Hokejoví nadšenci si přijdou na své. Netradiční pohled do zákulisí litvínovského klubu. Hokej se v Litvínově dělá především srdcem. Z hráčů, trenérů, manažerů, fanoušků, stánkařů s občerstvením či pracovníků marketingového oddělení (tištění a úprava zápasových programů Brejk) je cítit nadšení a zápal pro klub. Mým snem je jednou navštívit Zimní stadion Ivana Hlinky a ochutnat pověstnou litvínovskou klobásu. Škoda, že je to ze Zlína do Litvínova tak daleko...

plakát

Trojské ženy (2020) (TV film) 

Sportovní dokument z ženského basketbalového prostředí. Takových není nikdy dost. Zajímavý náhled na poměrně nedávnou historii vzniku profesionální ligy v USA (1997). Seznámení s příběhy basketbalových legend Cheryl Miller, Cynthie Cooper či dvojčat Pam a Pauly McGee.

plakát

Moje století (2019) 

Projekci jsem si užila jako už dlouho žádnou ne. V letním kině na terase malebného Hotelu Tomášov ve Zlíně s lahví vína a milou společností. A po skončení filmu jako bonus téměř hodinová beseda s autorkou Theodorou Remundovou. Toliko k atmosféře při promítání..Na samotném dokumentu oceňuji především skvělý původní nápad. Prostřednictvím dvaceti pěti sto a víceletých pamětníků nahlédnout na významné dějinné události naší republiky (vznik samostatného státu, druhá světová válka, padesátá léta, roky 1968 a 1989). Nechybí ani příběhy z osobního života hrdinů, scénky humorné i dojemné. Na všechny postavy jsem nahlížela s velkou úctou a obdivem. Děkuji autorům za nevšední zážitek.

plakát

Teleport Zovko (2013) 

Je libo rychlý transport na rodinnou dovolenou? Kamkoli do Chorvatska? Pak jedině teleportem Zovko! Provozuje ho partička profíků k nezaplacení :-)

plakát

Los Bando (2018) 

Parádní dětský film. Barevný. S pozitivním vyzněním. Road-movie ze severu o splněných snech, odvaze a přátelství. Zahřála u srdce. #Tromsø (Zlinfest 2018).

plakát

Rovnocenní (2014) 

Zajímavý projekt do kterého se zapojila šestice srbských režisérů. Příběhy dětí, které v životě neměly zrovna na růžích ustláno. Povídky: Sofia (oběť domácího násilí), Katarina (dívka na vozíčku čeká až jí na zastávce zastaví autobus), Saša (příběh chlapce z nápravného zařízení), Milan (setkání muže, který hodlá ukončit svůj život s malým chlapcem, jenž si vydělává žebráním na benzínce), Andela (Sergej Trifunovič přihází do vily Big Brother, aby podpořil dívku, jež si nemůže dovolit zaplatit drahou operaci srdce), Osman a Kristina (vášnivý hráč se rozhodne umořit své dluhy prodejem své dcery bohatému ženichovi).