Reklama

Reklama

Příběh Renfielda (Nicholas Hoult), Drákulova věčně oddaného a neustále ponižovaného služebníka. Renfield je nucen shánět pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) požadovanou kořist a splnit každý jeho příkaz, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Ale teď, po staletích otroctví, Renfield zjišťuje, že existuje život i mimo stín tohoto Pána temnot. Kdyby jen dokázal přijít na to, jak ukončit svou závislost na jeho vůli. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (310)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nádhera. I když je Renfield na první pohled jen obyčejná legrace ze sekce "zábavné násilí" a obsazení křičí do světa etnickou diverzitu, je to zároveň naprostá bomba v tradici hororů Universalu. Není přece nic příjemnějšího, než plynule navázat na Draculu (1931) a sledovat, kam se vztah Draculy a Renfielda vyvinul. Pastiše tohohle druhu jdou tak daleko, že jsou zde znovu natočeny klasické černobílé záběry Bely Lugosiho a Dwighta Frye s Nicolasem Cagem a Nicholasem Houltem a je to celkově radost. Navíc se pohybujeme v New Orleans, takže mi nechybí ke štěstí vůbec nic. #čsfdprojekce ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej ten film, kterej je vlastne naprosta debilita a clovek si rika, jestli je vlastne jeste ok se smat u neceho, kde hlavni hrdina zabiji utrhnutejma rukama, ale zaroven si nemuze pomoct a vubec bych se nedivil, kdyby to byla jednou kultovka. Ja se proste bavil od zacatku do konce. Stupidni, ale vlastne celkem originalni pribeh, na dnesni pomery kratka stopaz, takze krome par zdrzujicich dialogovejch scen v podstate jizda od zacatku do konce, skvela a napadita akce, podareny triky a hektolitry krve. K tomu sice tezce prehravajici, ale skvela hlavni trojice. Marne premyslim, co bych tu mel vlastne kritizovat, uz dlouho jsem se u filmu takhle nebavil. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Instantní klasika. Renfield mi dokonale padl do noty a smál jsem se od začátku do konce. Nicholas Hoult jako Drákulův služebník je prostě dokonalý a Awkwafina ho úžasně doplňuje. Jak ji v jiných filmech nemám rád, tady jí role padla jako ušitá na míru. Perfektní je paralela mezi ní jakožto policistkou, která marně bojuje proti zkorumpovaným kolegům a zločincům a Renfieldem, který marně bojuje proti mocnému vlivu Drákuly v podání Nicolase Cage (ten si roli užívá plnými doušky). Film se nebere vůbec vážně a tenhle styl humoru bych si mohl pouštět každý den pořád dokola. Když třeba Drákula po Renfieldovi chce, aby mu přinesl buď milence, turistu, jeptišku nebo autobus plný roztleskávaček, divák se samozřejmě zasměje, protože jsou to směšné požadavky. Když se ale v následující scéně Renfield nervózně pooohlíží v baru po obětech, které by mohl Drákulovi přinést, zahlédne u jednoho stolu milence, u dalšího stolu rovnou několik jeptišek a za oknem se mihne autobus, aby následně do baru nakráčelo tucet roztleskávaček, můžete se roztrhat smíchy. A podobných vtípků je tady celý pytel. Už jsem ani nedoufal, že bych někdy zase uviděl film, který bych si zamiloval na první zhlédnutí. Při následné přestřelce jsem vrněl blahem a cukaly mi koutky úst při pomyšlení, jak nápaditě natočená a promyšlená celá bitka je v porovnání s Rebel Moon onanisty Zacka Snydera, kterýžto paskvil jsem viděl pár dní předtím. Takhle si představuje cool bitku 2 vs 10 Zack Snyder, který je má v krvi a takhle Chris McKay, který začal točit filmy teprve před pár lety. P.S. Dokonale využitý Rkový rating. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Překvapivá jízda od začátku do konce a skvěle přehrávající Cage v roli Dráculy Letošní rok upírů se zatím jeví slibně a Renfield se rozhodně může zařadit mezi povedené hororové komedie i jako bratříček výborného Day Shiftu. Příběh je sice jednoduchý, ale úplně postačující. Máme tu Nicholase Houlta v roli Renfielda, který hledá potravu pro svého pána Dráculu. Do toho ve městě řádí gangster Teddy Lobo ( vtipně napsaná i zahraná postavička) a policistka Awkwafina se snaží mafianskou organizaci zničit. O děj tu ale nejde, ale stačí, že je podán zábavně a má skvělé tempo. Potěší akční scény, které sice mají zběsilejší střih, ale to nejdůležitější vidět je. Bitky jsou dynamické, fyzicky drsné a hlavně hodně brutální. Gore je tu fakt libový, je takový až komiksový, hezky přepálený a krev tu lítá v galónech. ( Gore je tu snad ještě víc než v novém Evil Dead, takže milovník násilí si opravdu užije spousta zábavných a šílených fatalit). Urvat někomu ruce, které se následně použijí jako vražedný oštěp je zkrátka boží. V tomhle ohledu mě film hodně překvapil i příjemně potěšil. Je však potřeba film brát s nadsázkou a nadhledem. Povedly se i masky a make up Draculy a Cage tu roztomile přehrává, že si krade scény pro sebe. Za mne hodně zábavná a brutální oddechovka, kterou bych si klidně pustil s přáteli ještě jednou. 75% ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Renfield je ohromné překvapení. První trailer sliboval průměrnou komedii, ale to přestřelené stylizované násilí ála Kick-Ass tomu dodalo správné grády. Universal navíc vkusně narouboval do scén z původních filmů (včetně legendární schodišťové scény s Belou Lugosim) nové obsazení, což mi vykouzlilo úsměv na tváři. Hoult je překvapivě slušný v hlavní roli, Awkwafina se dá přežít (z toho jsem měl asi největší strach), Ben Schwartz v těchto vedlejších komediálních rolích vyniká, ale samozřejmě hlavním lákadlem je Nic Cage. "Jeho" Drákula je přesně takový, jakého byste čekali. Maniakální, démonický a po čertech zábavný. Jistě, nemáme tu nic převratného a bohužel se obávám, že tato zábavná jednohubka v obří konkurenci v kinosálech moc peněz nenastřádá, ale byla by škoda, aby propadla i u diváků. Takže nabrousit zuby a hurá do kina! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • V pôvodnom románe Brama Stokera o Draculovi je Renfield opísaný ako vo veku najmenej 59 rokov. Mnohé adaptácie ho však zobrazujú ako mladého muža, ako je to aj v tomto prípade. (Arsenal83)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama