foto

Nicholas Hoult

  • nar. 7.12.1989 (28 let)
    Wokingham, Berkshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Nicholas se narodil jako třetí dítě učitelky klavíru a pilota British Airways. I když to na první pohled nevypadá, jeho rodina měla jisté herecké kořeny. Jeho prateta byla Anna Neagle.

Ve dvanácti letech opustil Nicholas školu, aby se mohl naplno věnovat herecké kariéře. V roce 1996 debutuje ve filmu INTIMATE RELATIONS, kde si zahrál roli Bobbyho. V roce 2002 se objevuje po boku Hugh Granta ve filmu JAK NA VĚC. Za roli Marcuse v tomto filmu byl nominován na tři ocenění. Vyhrál však jen jednu, od Phoenix Film Critics Society, a to za nejlepší výkon mladého herce v hlavní či vedlejší roli. Po této roli začal být mladý herec poměrně populární a začal dostávat více a více nabídek. Další velká role přišla však až v roce 2005, kdy ztvárnil postavu Ralpha ve filmu SOUMRAK NAD JIŽNÍ AFRIKOU. Dakší rok se objevil v u nás nepříliš známém filmu KIDULTHOOD. V roce 2010 jsme ho mohli vidět ve filmu SOUBOJ TITÁNŮ v roli Eusebiose.

Souběžne s filmovou kariérou se Nicholas věnoval i seriálovému herectví. Objevil se v několika epizodních rolích, například ve dvou dílech seriálu MRTVÉ PROBOUZETI. Dále pak v šesti epizodách seriálu STAR.

Největší seriálová role přišla v roce 2007, kdy Nicholas přijal nabídku na roli Tonyho Stonema, vůdce party, v seriálu SKINS. Nicholas byl za tuto roli nominován na Walkers Home Grown Talent Award. Nicholas seriál opouští v rámci generační výměny v roce 2008. A začíná se věnovat divadlu.

Jiří "jjjura" Blaha

Herecká filmografie

Filmy

2019 The True History of the Kelly Gang
X-Men: Dark Phoenix
2018 Deadpool 2
Favoritka
Once Upon a Time in the Kitchen
2017 Newness
Rebel in the Rye
Sand Castle
The Current War
2016 Srážka
X-Men: Apokalypsa
2015 Jako ty
Kill Your Friends
Temné kouty
Šílený Max: Zběsilá cesta
2014 X-Men: Budoucí minulost
Young Ones
2013 Hurá na fotbal
Jack a obři
Mrtví a neklidní
2011 Rule Number Three
X-Men: První třída
2010 Souboj Titánů
2009 Single Man
2007 Buzzcocks... Imagine a Mildly Amusing Panel Show (TV film) - a.z.
Coming Down the Mountain (TV film)
2006 Kidulthood
2005 Pan Rosnička
Soumrak nad Jižní Afrikou
2002 Jak na věc
1999 Fallen Curtain, The (TV film)
1997 Mr. White Goes to Westminster (TV film)
1996 Intimate Relations

TV seriály

2017 Watership Down (TV seriál)
2008 Wallander (TV seriál)
Skins (TV seriál)
Everyone (S02E10)
Cassie (S02E09)
Jal (S02E08)
další epizody (10)
2007 Skins (TV seriál)
Finale (S01E09)
Effy (S01E08)
Michelle (S01E07)
další epizody (9)
2003 Star (TV seriál)
2001 Mrtvé probouzeti (TV seriál)
A Simple Sacrifice: Part 2 (S01E08)
A Simple Sacrifice: Part 1 (S01E07)
1993 Magic Grandad (TV seriál)

Dokumentární

2011 Children of the Atom: Filming X-Men: First Class

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace