Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 3
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (1 991)

H34D 

všechny recenze uživatele

Na prvních pár zhlednutí v TV umírněné nadšení díky všední rádoby nevšední love story, ale nyní po 12 letech a po čerstvém (a v mých očích o chloupek horším) Avatarovi v krevním oběhu konečně doceňuji Titanic naplno... Omamné kamerové záběry, pompézní výprava, působivý příběh s mladičkým a nevinným párem v centru, jejichž několik vskutku nádherných momentů se zarývá i do mého "dřevorubeckého" srdce... Mno, zkrátka stejně jako znamenal Titanic monument mezi plavidly, představuje i Cameronův Titanic monument v kinematografii velkofilmů. 9/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velkofilm, ještě aby ne. Příjde mi to ale, že jak samotná loď, tak samotný film postihnul stejný nebo alespoň obdobný problém. Velké naděje, velké očekávání a pak strmý pád. Problém je, že právě u tohoto filmu jsou lidi, kteří ho milují a lidi kteří ho haní. Já osobně ho mám rád, ne zas natolik, že bych byl zblázněný Leonardem nebo Kate, ale tím, jak je natočený. Jeden z nejdražších, dříve i nejdražší film, který byl, kdy vůbec natočený v Americe se stal úspěšný, vydělal si na sebe, ještě aby ne. Tvůrci ho točili za tím cílem, jak velký titán byla loď v té době, tak monumentální musí být film v té době a také se tak stalo. Není chvíle, kdyby se o tomto filmu nemluvilo i dnes. Věrohodně ukázal poslední chvilky na lodi, které nebylo souzeno. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: James Cameron | Hudba: James Horner | Produkcia: James Cameron, Jon Landau | Distribúcia: Paramount Pictures (USA), 20th Century Fox (International) | Štúdio: 20th Century Fox, Paramount Pictures, Lightstorm Entertainment | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 1,843,201,268 $ || ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Milostná linie mi přijde dost nezajímavá, neoriginální, málo vtipná a prostě nudná - tj. první polovina filmu je pro mě utrpení. Pak se ovšem v dálce objeví ledovec začne to. Akční scény jsou velkolepé, geniálně natočené, podbarvené skvěle padnoucí Hornerovou hudbou a prostě jsou strhující. Kdyby Cameron tu první část zkrátil, mohlo to být za pět. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Never An Absolution [3:03] ,2. Distant Memories [2:22] ,3. Southampton [4:03] ,4. Rose [2:52] ,5. Leaving Port [3:26] ,6. Take Her To Sea, Mr. Murdoch [4:31] ,7. Hard To Starboard [6:52] ,8. Unable To Stay, Unwilling To Leave [3:56] ,9. The Sinking [5:05] ,10. Death Of Titanic [8:26] ,11. A Promise Kept [6:02] ,12. A Life So Changed [2:13] ,13. An Ocean Of Memories [7:57] ,14. My Heart Will Go On (Love Theme) - Celine Dion [5:10] ,15. Hymn To The Sea [6:26], ()

Galerie (410)

Zajímavosti (383)

  • Scéna, v níž se uprostřed chaosu na palubě snaží Cal (Billy Zane) zastavit Rose (Kate Winslet) a přimět ji, aby se nevydávala hledat Jacka (Leonardo DiCaprio), ale nastoupila s ním do člunu, byla původně napsaná jinak. Rose si měla vytáhnout z vlasů jehlici, píchnout snoubence do ruky, kterou se jí pokoušel zadržet, a pak se ztratit v davu. Při zkoušení scény se ale Winslet najednou zeptala Jamese Camerona: "Proč mu prostě neplivnu do obličeje?" Režisér na to vzpomínal jako na malý zásah tvůrčím bleskem: "Bylo to dokonalé. Kate si v tu chvíli nejspíš ani neuvědomovala, nakolik se to hodí... protože to vlastně odkazovalo na předchozí scénu, v níž Jack učí Rose plivat jako muž. Skvěle se nám tím uzavřel vypravěčský kruh. Kdybych to sám napsal, tak bych se v duchu poplácal po ramenou jak se mi to povedlo. A ona s tím přišla jen tak mimochodem. Takže jsme to natočili. Chudákovi Billymu Zaneovi už to po nějakých padesáti klapkách nepřipadalo jako tak dobrý nápad... ale myslím, že se z toho nakonec vyloupnul moc pěkný moment." (NIRO)
  • Na palubě Titaniku bylo 60 kuchařů včetně pomocníků. Měli k dispozici 34 000 kilogramů masa, 5 000 kilogramů čerstvých ryb, 3 400 kilogramů slaniny nebo 40 000 kusů vajec. Na mytí nádobí bylo najato 36 mužů. Zbytky jídla a vůbec všechny odpadky se v té době házely do moře. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama