Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Film byl natočen na základě skutečných událostí. To je důvod, proč tomu prostě dávám plný počet. Hodně silný příběh o skupince lidí, která havaruje uprostřed hor. Přiznávám, byly tam slabší momenty, ale cítil bych se provinile, kdyby mé hodnocení bylo menší. Už jen z úcty k těm mrtvým. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ježíši, až už to tehdy bylo přesně takhle, nebo malinko jinak, jsem rád, že jsem tam nemusel být s nimi. Myslím, že si všichni přeživší tehdy prošli svým malým peklem a asi nikdo se z toho nevzpamatoval zcela bez následků. Koneckonců i pouhé sledování tohoto filmu zanechalo nějaké následky na mně, a to je co říct. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $32miliónov║Tržby USA $36,733,909║Tržby Celosvetovo $82.500.000║ Nehorázne tomu chýba nejaká hĺbka, drsnosť, skutočná dramatickosť scén, postavy sú doslova prehliadnuteľné a na danej ploche to pôsobí až moc nemotorne - zdĺhavo. Bližšie to má k jednoduchej televíznej produkcii, než prvotriednej dráme a to na projekte pracovali dosť známy tvorcovia, ktorý väčšinou spolupracujú zo Spielbergom. /45%/ ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Já shodou okolností píšu těsně po komentáři k pořadu "Ano, šéfe!" a přijde mi dost drsný, abych nějakým způsobem zavtipkoval... Film je notoricky známý, tak bez vtipu. Silný, drsný, zkrátka co všechno člověk udělá proto, aby přežil....Lidojedi doleva, dietáři doprava. Celkem propracované charaktery postav a skvělý konec, i když je to relativní. Navíc recepty dost na hovno a vegani by šli do kytek po týdnu. Šněženky a machři v Andách. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Co by ste robili, keby vaše lietadlo spadlo do neprístupného terénu a vy ste medzi živými, len na úsmev je ešte pri skoro, lebo pomoc neprichádza a potrava sa mína. A tak ste pred najťažším rozhodnutím v živote, zomrieť alebo žiť, ale vzápätí sa musíte stať kanibalom a pochutiť si na svojich blízkych či priateľoch a to na psychike tiež vobec nepridá. Je to skutočný príbeh a preto má aj silné vypätejšie momenty a o dramatické chvíle, tiež nieje núdza. Ale nebavili ma herecké prejavy, boli dosť strnulé a kamera snímala mohutné hory a drsnú prírodu, ale celkovo mi pripadala taká všedná, nevýrazná. Aj keď je to zo skutočnosti, mohlo to byť poňaté aj svižnejšie. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Scéna havárie se natáčela devět dní. Většina herců ke konci dnů plných natřásání se na simulátoru musela užívat léky proti nevolnosti. (Morien)
  • Film se natáčel chronologicky, což je u filmů s podobnou stopáží neobvyklé. Záměr tvůrců byl věrohodněji vytvořit atmosféru mezi trosečníky. (Morien)
  • Snímka vznikla podľa rovnomennej knihy Piersa Paula Reada, ktorý ju napísal na základe skutočných udalostí. (ash99)

Reklama

Reklama