Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (397)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

"Je to už 84 let a já pořád cítím ten čerstvý nátěr..." :) Je to už 20 let od doby, kdy Kate Winslet mrzla v ledových vodách Atlantiku. A po 20-ti letech mrzne zase. Tentokrát se tak však děje v mrazivých kanadských horách a není u toho tehdejší lamač dívčích srdcí Leo DiCaprio. Spousta uživatelů zde zmiňuje, že jim vadí, že se nejedná o poctivý survival. Romantické příběhy se odehrávají kdekoliv, tak proč by se nemohly přihodit i takto? Divák je však zvyklý na drsné survivaly Přežít, Everest a jiné, a podobný styl příběhu očekává i zde. Mně to naopak nevadilo vůbec. Kate Winslet je paní herečka a Idris Elba má šarm a charisma. Chemie mezi nimi funguje výborně a vytváří tak základ pro dobře fungující romantickou linii. Během času se dvojice začne sbližovat a jak postupně sestupují do nížin, boj o přežití se odsouvá do pozadí a nastává prostor pro vyvíjející se vztah mezi Alex a Benem. Závěr filmu, kde se ti dva po čase setkají, je hodně silný. Alespoň tu závěrečnou společnou scénu mohli nechat celou:) Člověk tak zůstává odkázán na Youtube a videa z natáčení. Je krásné vidět, jak vypadá poctivá filmařina. Příroda, hory, sníh, mráz. Žádné zelené plátno. "Půjdu se podívat kolem. Chcete přinést kafe?", "Na té hoře jsme byli sami dva. Svět je ale větší. A srdce je jenom sval. Nebo ne?" - "Kterej blbec tohle řekl?" ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Odpověď na nejdůležitější otázku, kterou předkládá trailer, který jsem viděl asi 5x v kině, zda-li přežije pes nebo budou mít ochránci zvířat pré, si nechám pro sebe. Pro mě je důležitější, že ačkoliv horské filmy příliš nevyhledávám a podobné survivaly se před 15ti lety točily jedna báseň, tak jsem se poměrně rychle nechal unést příběhem a celkem mě to bavilo. Na první pohled by se chtělo říct, že Kate Winslet a Idris Elba jsou v podstatě jediní dva z obsazení, kteří stojí za řeč, ovšem k mému překvapení příběh pokračuje i po horských eskapádách, přičemž se rozvíjí jedna snad ještě důležitější linka s Dermotem Mulroneym (který je tu mimochodem tak strašně nesympatický a celou dobu mě otravoval). The Mountain Between Us by se dalo shrnout jako neškodná jednohubka, u které se fakt neodvážím tvrdit jaké typy lidí se povedlo naverbovat na kinozážitek, ovšem k posezení na jeden studený zimní večer je to úplně ideální. Člověk pak jen nesmí moc přemýšlet, jak vlastně probíhalo natáčení. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Někde jsem zahlédla, jak se jedná o strhující drama. Ten, kdo použil tohle slovíčko, by si jej měl urychleně vyhledat ve slovníku anebo se na ten film OPRAVDU podívat. Ale nebudu zase tak tvrdá, jen jsem měla pocit, že se tam toho stalo poměrně hodně za krátkou dobu, ale přitom vlastně ne (Lehký paradox, ale kdo viděl, zřejmě pochopí). Všechno se semele rychle, k tragédii dojde snad v prvních patnácti minutách, ale pak tam hrdinové akorát vedou nezáživné konverzace (díky kterým je vám ale jasný, že se spolu vyspí), Winslet heká nebo šmíruje, zatímco Idris Elba si krade scény pro sebe. Ten chlap má neuvěřitelné charisma, ale u Kate mi připadá, že o něj tak trochu přišla společně s rudými vlasy (#pročchtějbejtvšechnytuctovýblondýny). A to už je nějaký ten pátek. :( Až ke konci se filmu konečně podařilo vyvolat ve mě nějaké emoce a dovedl mě k takovým "lepším" třem hvězdám. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DOKÁŽEME TO!…“ /// Žádný sraní a šup, šup, jsme v horách a na zemi. Po zjištění, že na zvolání nikdo nereaguje, je třeba oprášit znalosti přežití... Je fajn, že ani on, ani ona, ani pes, nejsou extrémní idioti. Vobčas maj slabší chvilku, ale kdo ne (a to se ani nemusíme 24 hodin denně flákat na čerstvým vzduchu). Řešej jak přežít, moc se neshodujou, ale díky racionalitě to nakonec nějak dopadne, Hodně jde vo to, aby si ty dva (tři?) měli co říct, protože dobrodružství (- o který není nouze) prostě nemůžou vyplnit všechny ty dlouhý chvíle, než zjistěj, že spolu chtěj píchat. Navíc pro film je podstatná ta další část - to kurva není spoiler... to si fakt někdo myslí, že Winslet a Elba chcípnou, jo? Sice by to asi bylo dojemný, ale... Takže závěr je dost patosáckej a trochu tu celou černo bílou survivalovou romantiku sráží. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2010 napsal Charles Martin, neznám. 2.) Nechápu, proč nemám lítat s veterány z Vietnamu. 3.) Thx za titule „Parzival“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem mě film překvapil. Idris Elba i Kate Winslet hrají výborně a hezky k sobě ladí. Film má pár napínavých momentů, drží si tempo, má neotravnou romantickou linii a divák s hlavními hrdiny soucití. Chybělo mi možná trošku něco,co jsem ještě v tomhle žánru neviděl, abych šel s hodnocením výše, ale jinak bavil jsem se dobře. 70% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Pred natáčaním diskutovala Kate Winslet o svojej úlohe s blízkym priateľom Leonardom DiCapriom. DiCaprio, ktorý nedávno dokončil natáčanie filmu Revenant (2015) v rovnako náročných podmienkach, ju varoval pred tým, aká bude krutá zima a aké ťažké bude natáčanie. Keď sa natáčanie začalo, Kate posielala Leovi textovú správu, v ktorej bola pokrytá snehom a visela z hory, s popisom: "Táto je pre teba, zlatko!" (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)

Reklama

Reklama