Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mississippi, třicátá léta. Tři trestanci Everett Ulysses McGill (George Clooney), Pete (John Turturro) a Delmar (Tim Blake Nelson), vzájemně spoutáni, zdrhají z lapáku krajinou v naději na nalezení pokladu o výši 1 200 000 dolarů. Na cestě potkávají bluesmana Tommy Johnsona (Chris Thomas King), který se k nim připojí a společně u místního hudebního vydavatele nahrají písničku, která se stane přes noc hitem jihu. Jenomže získat poklad a ve zdraví přežít extempore s Ku-Klux-Klanem a nesmlouvavé policejní pronásledovatele nebude zrovna hračka... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (560)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Môj prvý film slávnych bratov. Povedal som si, že asi nebudú mojou šálkou čaju. Našťastie som nedodržal slovo. Braček je v ich filmografii anomália, ktorej poetika sa dotkne menej ľudí, ako by režiséri čakali. Mňa minula širokým oblúkom a na konci nie príliš dlhého filmu som sa cítil ťažko znudený. Oproti Mužovi, ktorý nebol, Bračekovi už šancu po desiatich rokoch nedám. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Najlepsia adaptacia klasickeho textu, aku som na platnach kin videl (a veru ze som ich videl vela). Myslim, ze keby Homer zil (a nebol slepy), urcite by sa z diela uzasnych bratov Coenovcov tesil - a nielen tesil, ale smiechom sa dusil (teda v pripade, ze majster Homer by bol typ cloveka podobny mne). Tymto filmom si moje srdce ziskal (pan herec) G. Clooney a styl "drevni" muziky, ktora znie pocas celeho filmu (soundtrac som si zohnal ihned po zhliadnuti filmu - vlastne nie - ihned po zhliadnuti filmu som ho bezal pustit mojim kamaratom.) Nieco tak nevsedneho, premysleneho a pritom zabavneho sa dnes v americkej produkcii tak casto neliahne. a pri "na cem to plujes, Tommy?" - mi normalne vyhrkli slzy do oci. Nie od smiechu ani od dojatia. skratka som prezil nieco, co som si pre seba pomenoval ako "DIVACKE NEBO". ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Taky se vám občas u filmu honí hlavou myšlenka "vždyť to zas tak skvělé není..", ale vždy se objeví něco, co vás donutí sledovat dál? Případně přemýšlet, nakolik to ti tvůrci myslí vážně? Mně se to stávalo zde... v momentě, kdy už nuda začínala velet STOP, skočila hlavním hrdinům do cesty další neskutečná situace... v celkovém součtu se to vydržet dá, krom toho je film plný absurdních scének i postaviček, hezké buranské atmosféry a má to styl... Satan a jeho čokl jsou boží. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Podle kontrastního hodnocení uživatelů rozděluje tenhle film diváky na pomyslné dva tábory - jedni jásají nadšením, druzí nesmyslně kroutí hlavami. Musím se přiznat, že mě to taky nijak zvlášť nesedlo, ačkoli snad po všech stránkách jde o řemeslně dobře zvládnutý film s velkým zábavným potenciálem. A v mém případě to právě končí někde u toho potenciálu, který je z mého pohledu značně nevyužitý - scénář vrtkavý, vtipné dialogy jsou jen málokdy skutečně vtipné a nejednou se musíte přesvědčovat, že se vlastně máte smát..., absurdnost zápletek často kontrastuje se závažností některých témat jako je například rasová otázka. Za zmínku stojí vlastně jen povedená dobová hudba. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ó můzo! Zapěj skrze mne a vyprávěj cestu o muži zběhlém v umění válečnickém o poutníku sužovaném osudem.......... Inspirováno Odysseou od Homéra. Scénář velmi divný a lehce čitelný, to není to pravé Coenovské. Nějak jsem se na tento příběh nedokázal naladit. Některý scény, které asi měli být komické, mi připadají spíše trapné. A možná jsem to spíš nepochopil. Herecké obsazení povedené, prostředí nádherné a hudba krásná. CITÁT - Nic není pro nic, za nic.............. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (27)

  • Gangster George Nelson (Michael Badalucco) nenáviděl krávy, proto je ve filmu pokropil dávkou ze samopalu. Samotný herec Michael Badalucco ve skutečnosti miluje krávy, a dokonce jednu ve filmu Mac (1992) bez vyzvání objal. (c.tucker)
  • Oficiální web tvůrců soundtracku, v době propagace filmu, vyhlásil soutěž ze zajímavostí z filmu. Výherci obdrželi originální balení pomády na vlasy "Dapper Dan" (přel. Švihák Dan). (c.tucker)

Související novinky

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Clooney & Coen Brothers

Clooney & Coen Brothers

25.11.2005

Herec George Clooney už má za sebou dvě úspěšné práce se scénáristicko režijně producentským duem Ethanem a Joelem Coenovými, kterými byli filmy Bratříčku, kde jsi? a Nesnesitelná krutost. Nyní se… (více)

Reklama

Reklama