Reklama

Reklama

Potíže s Arizonou

  • Česko Zmatky v Arizoně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvakrát soudně trestaný kriminálník, notorický zlodějíček H. I. Donnough, se znovu a znovu ocitá ve vězení. Při jednom ze svých dalších pobytů v tomto zařízení se zamiluje do půvabné mladé policistky Edwiny. A protože náklonnost je vzájemná, rozhodnou se po jeho propuštění z vězení pro svatbu. Ač se to zdá nemožné, vytvoří šťastný a harmonický manželský pár. Na obloze jejich spokojenosti pluje jenom jeden jediný mrak. Edwina totiž nemůže mít děti. A právě po miminku oba dva velmi touží. Jenže vzhledem k McDonnoughově minulosti nepřichází adopce v úvahu. Jednoho dne se rozhodnou dítě získat jinou cestou, a to za každou cenu. Jediným možným způsobem je krádež. Vyberou si a unesou jedno z právě narozených paterčat místního hlavouna a magnáta Nathana Arizony. Netřeba dodávat, že bohatý tatík se samozřejmě snaží potomka získat zpět, takže pracně nabyté štěstí nemá dlouhého trvání. Gale a Evelle, zlodějíčkovi bývalí kumpáni z vězení, ve snaze získat tučné "nálezné" malého Arizonu unesou. A tak po dítěti pátrá nejen Arizona senior, který si najal schopného střelce, ale také "adoptivní rodiče" malého človíčka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

F.man 

všechny recenze uživatele

Místy takový úlet, že by i David Lynch záviděl. Coenovic bratři se totiž totálně odvázali z řetězu a natočili si ohromně přepálenou šílenost plnou šíleně pitoreskních postaviček. Na druhou stranu, pokud přistoupíte na jejich hru, budete se v jejich divném white trash světě bavit. Divně, ale přesto bavit. Sometimes it's a hard world for small things. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přibližně po dobu úvodních 20 minut, jsem byl z filmu nefalšovaně nadšen. Bohužel se snímku poté podařilo, ztratit v mých očích veškerý náboj. Absolutně mě přestal bavit a zajímat děj. Moc nedovedu definovat příčinu. Kromě toho, že jsem od začátku nemohl vystát Nicolasovu mrchu ženu a postupem času mě dokonce přestal bavit i Cage, to nebylo až tak marné. K nějakému tomu lehkému pousmání došlo. Vše měl na svědomí Nathan Arizona, jehož postava byla skvěle napsaná. Bohužel dostala naprosté minimum hereckého prostoru. Jinak jsou po většinu času všichni herci v jedné nekonečné herecké křeči. I bratři Coenovi nějak začínali. A ještě bych měl hodit nějakou poznámku o Donaldu Trumpovi, takže například uvedu, že jedním z jeho předvolebních slibů bylo například snížení daní a tím chce v USA snížit nezaměstnanost a překonat tak období vlády Ronalda Reagana, kdy byla nezaměstnanost vůbec nejnižší. Tento snímek je zasazen právě do období Reaganovi vlády, takže si dovedl najít zaměstnání i psychopatický retard, kterého ztvárnil Nicolas Cage. Viděno v rámci Společné výzvy s Lucinkou. Film nám vybrala uživatelka harfuska. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

druhá Coenovka už nese většinu znaků jejich tvorby,nicméně k vyššímu hodnocení bohužel nemíří díky trochu utahanější druhé polovině.Kdyby byla celá Arizona v tempu první půlky byl by to o fous lepší zážitek.Takhle je to jen jednohubka,kteoru si člověk se jmény režisérů moc spojovat nebude.Plusem každopádně tradičně (jestli se to dá říct u podobně starého filmu) ujetý Cage a hlavně Holly Hunter...60% ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Mladičkému Cageovi komediální poloha sekne stejně jako raným Coenům zcela neartově přímočarý crazy žánr futrovaný obratným zacházením s kamerou a střihačskými nůžkami. Kontrast „nóbl“ komentáře a dialogů se zběsilým děním na plátně nebo bluegrassová předělávka Ódy na radost, to je přesně můj šálek lehčího (lehce retardovaného) humoru. Taková chytře udělaná bezstarostná blbina to je. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Začátek navnadil, zbytek v podstatě zklamal. Taková pouštní verze Farga, kde se ovšem Coenovi jakoby báli přitvrdit na pilu. Cage je moc příjemný, zejména jeho nevinný kukuč, a ani ostatní herci za nim vyloženě nepokulhávají. Zamotané je to sice pěkně, ale tak trošku tomu chybí nějaká pevná ruka. Jakoby si to oba bratři domýšleli až na place. Zůstali na půli cesty, což je velká škoda vzhledem k tak \"cool\" postavě jakou byl právě motorkářský lovec lidí. Tenhle zkušební náčrt zůstává pouhou předzvěstí jejich největšího díla, Farga, a to je jenom jedno. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (22)

  • Úvodné titulky sa zobrazia až po 13 minútach. (m.a.t.o.)
  • Fotografia Nicolasa Cagea (H.I. McDunnough) a jeho kolegyne Holly Hunter (Edwina McDunnough) z filmu sa objavila na obálke srbskej učebnice biológie pre ôsmakov. (hollci)
  • Do hlavní role tvůrci zvažovali také obsazení Chrise Nashe, nakonec však roli získal Nicholas Cage. (Roman.Ticka)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama